'Ms. Marvel' kan nog wel eens eng worden

'Ms. Marvel' kan nog wel eens eng worden

Het Marvel-personage heeft namelijk vrij rare krachten.

Jim Pedd, 29 augustus 2019 om 06:00

Het zou nog wel eens ingewikkeld kunnen blijken om de krachten van Ms. Marvel op goede wijze naar Disney+ te brengen. Dat stelt een van de bedenkers van Kamala Khan, G. Willow Wilson, tijdens een interview.
Het personage debuteerde in 2013 en kreeg het jaar erna voor het eerst een soloreeks in de comics. Ze is de eerste moslima die een eigen serie heeft van Marvel Comics en begint als gewone tiener. Tot ze erachter komt dat ze de genen van een Inhuman heeft. Ze krijgt heel veel krachten en kan onder meer haar lichaam uitrekken en laten krimpen.

Enge krachten
Precies die krachten zijn een beetje eng, vindt bedenker Wilson. Tijdens een interview met Polygon vertelde ze dat het nog wel eens een grote uitdaging kan zijn om de krachten in live-action te realiseren. “Ik weet niet hoe dat eruit gaat zien, maar hopelijk op een manier die niet te creepy is,” aldus Wilson.

”Ik denk dat sommige personages vanaf het begin heel erg uitgewerkt zijn met het grote scherm in het achterhoofd. Maar Ms. Marvel was er geen van, want we wilden niet per se iets maken dat het potentieel had verfilmd te worden. Ik wilde, samen met Adrian [Alphona] en Takeshi [Miyazawa] en de kunstenaars, vooral de comic-achtige oorsprong van dit personage benadrukken.”

Lees meer over: Ms Marvel, Marvel, Disney Plus

Populair nieuws