search
Nieuw op Netflix: Vlaamse thrillerserie '13 Geboden' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Vlaamse thrillerserie '13 Geboden' seizoen 1

Alle 13 de afleveringen worden in één keer toegevoegd aan Netflix...

Vandaag wordt er een nieuwe Vlaamse serie toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Het gaat deze keer om de reeks die luistert naar de naam 13 Geboden. De streamingdienst slaagde er in om de internationale streamingrechten van de reeks in handen te krijgen. De dertien afleveringen van het eerste seizoen zijn vanaf vandaag, vrijdag 30 augustus 2019 op Netflix te bekijken!

In het verleden was 13 Geboden natuurlijk reeds te zien op de Belgische televisie. De reeks werd daar uitgezonden op de Vlaamse zender VTM. In het verleden was de serie ook al te zien in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Daar werd ze uitgezonden onder de naam 13 Commandments. In deze thrillerserie wordt het verhaal verteld van de moord op een Turks meisje van amper 16 jaar oud. Ze werd op gruwelijke wijze om het leven gebracht en al snel ontstaat het vermoeden dat er sprake is van een eremoord. De politie lijkt er echter in eerste instantie niet in te slagen om daar het nodige bewijsmateriaal voor te verzamelen.

10 Geboden
De naam van de serie, namelijk 13 Geboden is niet zomaar gekozen. Al snel wordt namelijk duidelijk dat het niet blijft bij de moord op het Turkse meisje. Een misdadiger wil dat Vlaanderen terug na gaat denken over normen en waarden. Telkens weer staat er één van de 10 geboden van Mozes centraal. Ondertussen stellen 'Vicky Degraeve' en 'Peter Devriendt' alles in het werk om de moordenaar op te sporen.

Alle 13 afleveringen van 13 Geboden zijn vanaf vandaag te bekijken op Netflix. Het is zeker niet voor het eerst dat er een Vlaamse serie aan het aanbod van Netflix wordt toegevoegd. In het verleden werd onder meer ook al de serie Code 37 met onder meer actrice 'Veerle Baetens' toegevoegd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen