search

Ons nieuws van vrijdag 30 augustus 2019

'Obi-Wan Kenobi': 8 jaar na 'Revenge of the Sith'
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi': 8 jaar na 'Revenge of the Sith'

Meer duidelijk over derde Star Wars-serie!

Afgelopen weekend werd dan eindelijk de terugkeer van acteur Ewan McGregor in de Star Wars-franchise officieel bevestigd, tijdens D23 Expo in de States. McGregor gaat opnieuw het geliefde personage Obi-Wan Kenobi spelen in een derde Star Wars-serie die uitgezonden gaat worden op Disney+.

Middels een officiële Star Wars-tijdlijn, die werd presenteerd tijdens D23 Expo, werd duidelijk dat de serie zich gaat afspelen gedurende de periode dat de film Solo: A Star Wars Story zich afspeelt. Dus wie weet is er een cross-over. Die periode bevindt zich tussen deel 3 en 4 in de franchise.

Lees ook: Terugkeer Ewan McGregor in Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi' officieel!

8 jaar na Episode III
Via de officiële website van Star Wars heeft Disney / Lucasfilm nu onthuld wanneer de serie rond Obi-Wan Kenobi zich exact gaat afspelen. Dit blijkt namelijk acht jaar na Episode III, oftewel Star Wars: Revenge of the Sith.

In die film zagen we McGregor ook voor het laatst. Hij bracht toen baby Luke Skywalker naar zijn oom en tante, op de planeet Tatooine.

2021?
Naar verwachting verschijnt de nog titelloze Obi-Wan Kenobi-serie in 2021 op Disney+.

Lees ook: Obi-Wan Kenobi-serie al in 2021 te zien?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Hotel Transylvania' seizoen 1!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Hotel Transylvania' seizoen 1!

De serie speelt zich af vier jaar voor de gebeurtenissen uit de gelijknamige film...

De film Hotel Transylvania kon in het verleden reeds rekenen op heel wat populariteit. Nu is er goed nieuws voor de fans. Netflix voegt morgen, zaterdag 31 augustus 2019, namelijk ook de gelijknamige serie toe aan haar aanbod. De serie speelt zich af vier jaar voor de gebeurtenissen uit de film.

Er zijn een aantal verschillen merkbaar tussen de Hotel Transylvania films en de serie die nu door Netflix wordt toegevoegd. Daar waar de 3D-films met computeranimaties waren gecreëerd geldt dat niet voor de serie. Deze is immers tot stand gekomen met behulp van getekende animaties. De promotieposter welke eerder reeds de wereld werd ingestuurd maakte meteen duidelijk in welke mate de personages een nieuwe look aangemeten hebben gekregen.

Tienerjaren
Zoals reeds aangegeven speelt de Hotel Transylvania serie zich af voor de gebeurtenissen uit de films. Er wordt daarbij in het bijzonder ingezoomd op de tienerjaren van Mavis. Zij is de dochter van de welbekende hoteleigenaar 'Dracula'. Wanneer haar vader terug op vampierenzakenreis is vertrokken maakt ze allerlei avonturen mee. Ben jij benieuwd wat deze avonturen precies zijn? Dan kan je vanaf morgen de serie bingen op Netflix!

Hotel Transylvania: The Series is geproduceerd in het Canadese Toronto door Nelvana Studio. Deze vormt een onderdeel van Corus Entertainment.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum Stephen King-serie 'Castle Rock' S2 onthuld
Series / Trailer

Premièredatum Stephen King-serie 'Castle Rock' S2 onthuld

Op 23 oktober keren we terug naar de duistere wereld van Stephen King.

Er is nooit een betere tijd om een Stephen King-gerelateerd project te promoten dan nu. Met nog maar een week te gaan tot It: Chapter Two, is het nu tijd om het publiek klaar te stomen voor het tweede seizoen van Hulu-serie Castle Rock. De streamingdienst heeft vandaag namelijk onthuld dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op 23 oktober a.s. zal worden uitgezonden.

Lees ook: Eerste seizoen Stephen King-serie 'Castle Rock' [Dvd]

Het tweede hoofdstuk van de horror-serie gaat deels over de personages uit Kings boek Misery uit 1987. Lizzy Caplan speelt in de nieuwe afleveringen de rol van doorgedraaide superfan Annie Wilkes (een rol waarvoor Kathy Bates in het verleden een Oscar won). Daarnaast zien we de getalenteerde jonge actrice Elsie Fisher (Eighth Grade als Annie's dochter Joy Wilkes en Shawshank Redemption-acteur Tim Robbins als Reginald 'Pop' Merrill, een personage uit Kings korte verhaal The Sun Dog.

Het King-multiversum verder uitgediept
Castle Rock is een psychologische horror-serie die zich afspeelt in het multiversum van Stephen King. In de serie worden de mythologische schaal en intieme relaties uit Kings beste werken verweeft tot een epische saga waarin de strijd tussen duister en licht centraal staat.

Lees ook: Heftige trailer Stephen King-serie 'Castle Rock'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hill House'-acteur terug voor 'The Haunting of Bly Manor'
Series / Nieuws

'Hill House'-acteur terug voor 'The Haunting of Bly Manor'

In totaal keren nu drie acteurs uit het eerste seizoen terug als andere personages in het nieuwe seizoen.

Henry Thomas, die de rol van de jongere Hugh Crain speelde in The Haunting of Hill House, zal nu ook te zien zijn in vervolgseizoen [i]The Haunting of Bly Manor. Bedenker Mike Flanagan bracht dit nieuws naar buiten via zijn social media-accounts. Details over het personage van Thomas worden geheimgehouden, maar gezien het anthology-format van de serie zal hij een volledig ander personage dan in het eerste seizoen spelen.

Lees ook: Carla Gugino mogelijk terug voor vervolg op 'The Haunting of Hill House'

Eerder werd al aangekondigd dat Hill House-castleden Victoria Pedretti en Oliver Jackson-Cohen zullen terugkeren voor een tweede ronde. The Haunting of Bly Manor gebruikt als inspiratiebron het boek The Turn of the Screw van Henry James uit 1898. Het verhaal gaat over twee wezen die door een rijke dame (Pedretti) worden opgevangen.

Keren meer bekende gezichten terug?
Gezien deze trend van terugkerende gezichten, lijkt het een kwestie van tijd voordat we opnieuw een soortgelijke aankondiging krijgen. Carla Gugino, die eerder met Flanagan werkte aan Netflix-film Gerald's Game en Hill House, lijkt de meest voor de hand liggende naam voor een terugkeer.

Lees ook: 'The Haunting of Bly Manor' wordt véél enger dan 'Hill House'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Vlaamse thrillerserie '13 Geboden' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Vlaamse thrillerserie '13 Geboden' seizoen 1

Alle 13 de afleveringen worden in één keer toegevoegd aan Netflix...

Vandaag wordt er een nieuwe Vlaamse serie toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Het gaat deze keer om de reeks die luistert naar de naam 13 Geboden. De streamingdienst slaagde er in om de internationale streamingrechten van de reeks in handen te krijgen. De dertien afleveringen van het eerste seizoen zijn vanaf vandaag, vrijdag 30 augustus 2019 op Netflix te bekijken!

In het verleden was 13 Geboden natuurlijk reeds te zien op de Belgische televisie. De reeks werd daar uitgezonden op de Vlaamse zender VTM. In het verleden was de serie ook al te zien in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Daar werd ze uitgezonden onder de naam 13 Commandments. In deze thrillerserie wordt het verhaal verteld van de moord op een Turks meisje van amper 16 jaar oud. Ze werd op gruwelijke wijze om het leven gebracht en al snel ontstaat het vermoeden dat er sprake is van een eremoord. De politie lijkt er echter in eerste instantie niet in te slagen om daar het nodige bewijsmateriaal voor te verzamelen.

10 Geboden
De naam van de serie, namelijk 13 Geboden is niet zomaar gekozen. Al snel wordt namelijk duidelijk dat het niet blijft bij de moord op het Turkse meisje. Een misdadiger wil dat Vlaanderen terug na gaat denken over normen en waarden. Telkens weer staat er één van de 10 geboden van Mozes centraal. Ondertussen stellen 'Vicky Degraeve' en 'Peter Devriendt' alles in het werk om de moordenaar op te sporen.

Alle 13 afleveringen van 13 Geboden zijn vanaf vandaag te bekijken op Netflix. Het is zeker niet voor het eerst dat er een Vlaamse serie aan het aanbod van Netflix wordt toegevoegd. In het verleden werd onder meer ook al de serie Code 37 met onder meer actrice 'Veerle Baetens' toegevoegd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans dreigen hun Netflix-abonnement op te zeggen
Series / Nieuws

Fans dreigen hun Netflix-abonnement op te zeggen

Wat is er aan de hand bij de populaire streamingdienst?

Eerder deze maand zette Netflix een punt achter de serie The OA. Fans waren daar niet blij mee, want ze wilden meer zien. Gek genoeg - al paste dat wel een beetje bij de serie - dachten fans dat het onderdeel was van een marketingcampagne voor een derde seizoen. Maar die theorie klopt niet.

En dus dreigen fans nu dat ze hun Netflix-abonnement helemaal op gaan zeggen. De streamingdienst lanceerde maandag een nieuwe functie en vertelde daarover op sociale media. Daar kwamen heel veel reacties binnen van fans van The OA, die eisten dat Netflix toch een nieuw seizoen zou maken.

Vrij gebruikelijk
Toch bleek in het verleden al dat Netflix series vaak voor het vierde seizoen stopzet. De reden daarachter is niet heel gek: nieuwe series trekken nieuwe en oude mensen. Een derde of vierde seizoen van een serie is vaak te ver vooruit voor fans om nog in te stappen en dus is het theoretische bereik een stuk minder groot.

Maar fans dreigen nu hun abonnement te stoppen. Of dat echt gaat gebeuren is maar de vraag natuurlijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spock terug in 'Star Trek'?
Series / Nieuws

Spock terug in 'Star Trek'?

Acteur Ethan Peck wil echt heel erg graag!

Acteur Ethan Peck was te gast tijdens een fanconventie in New York. De acteur was dit jaar te zien als Spock in het tweede seizoen van de serie Star Trek: Discovery. Tijdens een panel vertelde hij over het personage en of hij terug kan keren.

Dat Peck de rol van Spock speelde, was ingewikkeld. Hij moest namelijk zijn wenkbrauwen aanpassen om Spock te kunnen spelen. Maar in plaats van ze te scheren zoals gebruikelijk is, werden ze bedekt. "Ik denk dat ze niet zeker wisten of ik het goed zou gaan doen," en dus gokten ze op maximaal vijf afleveringen. "Vreemd is dat niet, dit personage is zo belangrijk voor veel mensen en ik had kunnen zwichten onder die immense druk. En dus lieten ze me elke aflevering gewoon mijn wenkbrauwen houden."

Lees ook: Waar was de Enterprise tijdens de Klingon-oorlog?

Meer mogelijk!
Alhoewel Spock niet in het tweede seizoen te zien zal zijn, is een spin-off misschien wel mogelijk. Dat zou Peck wel graag willen: "Anson [Mount], Rebecca [Romijn] en ik hopen allemaal dat we een eigen spin-off zullen krijgen zodat we dit echt goed kunnen doen."

Lees ook: Uitbreiding 'Star Trek'-franchise gaat door!

Terugkeren mogen ze in elk geval wel: er komen een paar Short Treks aan. Mocht er nog meer komen in de vorm van een eigen serie, zal dat nog wel een paar jaar duren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman' in vol ornaat op nieuwe poster
Series / Posters

'Batwoman' in vol ornaat op nieuwe poster

De serie van The CW ziet er helemaal niet slecht uit.

The CW heeft een nieuwe poster vrijgegeven voor het eerste seizoen van de serie Batwoman. Het is de nieuwste toevoeging aan het Arrowverse, dat ondertussen uit zes series bestaat. De poster toont Batwoman, gespeeld door Ruby Rose, in vol ornaat met de tagline Her time is now.

De serie begint voor de gebeurtenissen in Elseworlds. Dat is de crossover waarmee Rose vorig jaar als Batwoman debuteerde. Als we in december dit jaar Crisis on Infinite Earths te zien krijgen, heeft de serie de rest ingehaald. Het lijkt er verder op dat Batwoman nog wel vaker een crossover mag maken met de Arrowverse-helden.

Lees ook: Trailer 'Batwoman' toont Red Alice!

Het plot
In de serie is Batman al drie jaar verdwenen en kan de politie van Gotham City het niet meer aan. Daarop keert Kate net terug naar Gotham en ziet ze dat haar vader, Jacob Kane, met een belangrijke beveiligingsfirma, lastiggevallen wordt door gevaarlijke criminelen. Het is aan haar om met Lucius Fox de mantel van Bruce Wayne over te nemen en Gotham te beschermen.

In oktober te zien!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Vis a Vis: Locked Up' seizoen 3!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Vis a Vis: Locked Up' seizoen 3!

De verschillende seizoenen zijn door Netflix in een sneltempo toegevoegd...

In een razend tempo is Netflix de verschillende seizoenen van de serie Vis a Vis aan het toevoegen aan haar streamingplatform. Fans van de reeks hebben dan ook helemaal niet lang moeten wachten tot het derde deel van de reeks te zien is. Vanaf vandaag, vrijdag 30 augustus 2019 zijn de acht afleveringen van het derde seizoen immers reeds te bekijken op Netflix!

In mei van dit jaar mochten Netflix-kijkers nog het eerste seizoen verwelkomen. Amper één maand later verscheen ook het tweede deel op het populaire streamingplatform. Nu, aan het einde van de zomer verschijnen ook de acht afleveringen van het derde seizoen op Netflix.

Orange is the New Black
We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat de link met die andere hitserie Orange is the New Black al snel kan worden gelegd. Beide series spelen zich immers af in een vrouwengevangenis. Toch, dit gezegd zijnde staat Vis a Vis in het bijzonder bekend als een veel extremere variant. Reeds op de eerste dag waarop de hoofdrolspeelster van de reeks 'Macarena Ferreiro' in de gevangenis terecht komt wordt duidelijk dat haar leven er compleet anders uit zal komen te zien. Dit vermoeden wordt meteen extra kracht bijgezet wanneer één van haar celgenoten op brutale wijze om het leven wordt gebracht.

Prima ontvangst
De eerste twee seizoenen van Vis a Vis konden niet alleen op Netflix, maar ook daarbuiten in ieder geval rekenen op een uitstekende ontvangst. Op de gespecialiseerde website IMDB heeft de reeks op moment van schrijven een totale waardering ontvangen van een mooie 8,3/10. Op die andere gespecialiseerde website, namelijk Rotten Tomatoes ligt de score op 100 procent bij de 'Average Tomatometer' en geeft de 'Average Audience Score' een score weer van 75 procent.

Heb jij ook sterk uitgekeken naar het derde seizoen van Vis a Vis? Dan is het (korte) wachten nu voorbij! De 8 afleveringen van het derde seizoen zijn immers vanaf vandaag, vrijdag 30 augustus 2019 te bekijken op Netflix. Wil je alvast een klein voorsmaakje vooraleer het nieuwe seizoen deze avond te bingen? Dan kan je alvast even de onderstaande trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.