'Star Trek: Discovery' laat een optimistische toekomst zien

'Star Trek: Discovery' wordt optimistisch

En dus meer trouw aan de visie van Gene Roddenberry.

Jim Pedd, 2 september 2019 om 15:01

De eerste twee seizoenen van Star Trek: Discovery bruisten bepaald niet van optimisme. Vreemd is dat niet: de bemanning van de Discovery moest eerst meevechten in de oorlog met de Klingons en daarna was het tijd om al het leven te redden. Optimisme keert terug in het derde seizoen.
Dat laat acteur en in dit geval regisseur Jonathan Frakes weten tijdens een expo. De duistere toon van de serie wordt iets aangepast en in het derde seizoen omarmt men het traditionele optimisme dat bij de franchise hoort. Ergens past dat ook wel: het derde seizoen springt honderden jaren vooruit in de tijd en dat brengt veel onbekends met zich mee.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' eind 2020 pas verder?

Meer optimisme
“Ik kan je vertellen dat het derde seizoen van Discovery veel optimistischer zal zijn,” aldus Frakes. “Ze zijn nu ui het Mirror Universe… Nadat Gene overleed, vonden sommige schrijvers dat Deep Space Nine een andere toon moest krijgen. Dat werkte tot in zekere mate. Het optimisme dat Gene in al zijn series en in ons allemaal wist te brengen, was minder overduidelijk. Maar het was wel de drijvende kracht van zijn visie en de franchise en [Alex] Kurtzman en alle anderen die meewerken aan onze series realiseren zich terdege dat het canon heel belangrijk is. In de films van J.J. Abrams was er ook heel wat optimisme te bespeuren. Dus ik kan delen dat Discovery vele malen optimistischer en traditioneler wordt in het volgende seizoen.”

De serie speelt zich straks 930 jaar in de toekomst af en zal niet meer terug naar het heden komen.

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS, Jonathan Frakes, Gene Roddenberry

Populair nieuws