search

Ons nieuws van maandag 2 september 2019

'Game of Thrones'-makers over de "blunder met het koffiekopje"
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-makers over de "blunder met het koffiekopje"

De grootste fout van het achtste seizoen was toongevend voor het hele seizoen.

Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben voor het eerst gereageerd op de koffiekop die te zien was in aflevering vier van seizoen acht, The Last of the Starks.

Fans zagen in de aflevering opmerkelijk genoeg een koffiekop van de Starbucks. HBO wist dat later digitaal te verwijderen, waarop de zender grapte: "de latte die in de aflevering te zien was, was een foutje. Daenerys had een kruidenthee besteld." Maar het was een serieuze fout, want in de finale was ook al een plastic waterflesje te zien.

Lees ook: 'Kit Harington' wil Longclaw zwaard uit 'Game of Thrones' maar HBO weigert

Eindelijk een reactie
Benioff en Weiss zijn erg stil gebleven sinds het einde van de serie. Maar tijdens een interview met het Japanse Star Channel reageren ze dan eindelijk. "Ik meen dat bij Perzische tapijten de traditie geldt dat je een foutje maakt tijdens het maken van het tapijt, omdat God de enige is die iets perfects kan maken. Dus voor ons was dat de reden," grapte Benioff.

Lees ook: Waarom [...] zo eindigt als hij doet in 'Game of Thrones'

"Daarom plaatste ik die koffiekop daar. Heel bewust, een statement van onze imperfectie," vulde Weiss aan. Maar serieuzer: "We concentreerden ons zoveel op Daenerys en Jon Snow, dat we de koffiekop niet zagen staan," aldus Benioff. "Dus in eerste instantie kon ik het niet geloven. Daarna schaamde ik me: hoe hadden we dat niet kunnen zien? En later werd het juist grappig. Dit is gewoon een foutje, en nu eigenlijk wel grappig."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe past het gevallen Keizerrijk in Star Wars 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Hoe past het gevallen Keizerrijk in Star Wars 'The Mandalorian'?

Acteur Giancarlo Esposito over de interessante era in de Star Wars-franchise.

Hoe past het gevallen Keizerrijk precies in de serie The Mandalorian? Er zijn decennia verstreken tussen Return of the Jedi en The Force Awakens en deze serie spelt zich daar tussenin af. En dus krijgt het Keizerrijk een enorme rol.

Dat vertelt acteur Giancarlo Esposito, die de rol van Moff Gideon zal spelen in de serie. Volgens hem zal het Keizerrijk heel wat veranderingen doormaken alvorens het verwordt tot de First Order.

Lees ook: Zijn de kleine, schattige Ewoks terug in Star Wars-serie 'The Mandalorian'?

Het gevallen rijk
Esposito vertelde in de context van zijn personage over het Keizerrijk. "Hij lijkt heel erg kwaadaardig. Maar hij kan ook een goeierik zijn. Of een slechterik, een veroveraar. Of een redder. We hebben allemaal orde nodig in onze wereld en dit is een Keizerrijk dat gevallen is en waar de orde verdwenen is. Moff Gideon is heel, heel intelligent en weet enorm veel. Hij is ook heel specifiek over zijn werk en wat hij doet."

Lees ook: Namen en details personages Star Wars-serie 'The Mandalorian' onthuld!

Het Keizerrijk was dus echt nodig en van dat gat maakt Gideon graag gebruik. "Hij was een soldaat voordat het Keizerrijk ten val kwam. Hij gebruikt alles wat hij geleerd heeft en is opgeklommen door zijn gevoel voor orde. Maar hij kan ook wreed zijn en tolereert idioten niet. En hij is een reiziger, die alles weet."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kim Dickens terug in 'Fear the Walking Dead'?
Series / Nieuws

Kim Dickens terug in 'Fear the Walking Dead'?

Lennie James zou het in elk geval wel heel graag willen.

Acteur Lennie James zou het geweldig vinden om samen met Kim Dickens te spelen in Fear the Walking Dead. Maar de kans daarop is volgens hem ontzettend klein, waarmee het er niet op lijkt dat fans de gedroomde vereniging te zien krijgen.

"Ik zou het geweldig vinden als ze terugkeert," vertelde James tijdens een interview met Digital Spy. "Ik denk dat iedereen het daarmee eens is." Madison Clark leek echter in het vierde seizoen van de serie om het leven te komen.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' krijgt verrassende nieuwe personages

Toch niet dood?
"De kans bestaat dat 't niet gaan gebeuren," aldus James. "Maar wie mag het weten? Alles is mogelijk op onze planeet en in deze wereld. Ik zou dolgraag met Kim willen samenwerken, maar dat herhalen wil niet zeggen dat het gaat gebeuren. De waarheid is dat ze een actrice is die ik enorm bewonder en waar ik graag mee samen wil werken."

Lees ook: Zesde seizoen voor 'Fear the Walking Dead'!

James kwam aan boord van de serie toen de boel met het vierde seizoen flink opgeschud werd onder leiding van de nieuwe showrunners Andrew Chambliss en Ian Goldberg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Star Trek: Picard' dan eindelijk rond!
Series / Nieuws

Opnames 'Star Trek: Picard' dan eindelijk rond!

Dat gaat lekker snel bij de serie.

De opnames van het eerste seizoen van Star Trek: Picard zijn eindelijk afgerond. Dat laat VFX-supervisor Ante Dekovic op zijn Instagram weten. Cast en crew kregen memorials een hun tijd op de set en daar plaatste hij een foto van.

"En we zijn rond met Star Trek: Picard… tenminste, met de opnames. Nu nog enkele maanden aan post-productie te gaan," schreef Dekovic. "Dank aan iedereen die ons op de set heeft geholpen met de VFX. Zelfs al was het meestal ingewikkeld om voor te stellen of te begrijpen wat we doen. Ik kan niet wachten tot de wereld de serie kan zien en weggeblazen kan worden!"

Lees ook: Seven of Nine is geheel anders in 'Star Trek: Picard'

Het plot
In Star Trek: Picard zien we Picard als hij flink ouder is en zijn tijd bij Starfleet al lang ten einde is. Een missie mislukte en daarna hing hij zijn uniform aan de wilgen. Maar hij verlangt terug naar de sterren. Als een mysterieuze vrouw genaamd Dahj zijn hulp vraagt, verzamelt hij een bemanning en onderneemt Jean-Luc een nieuwe missie.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' wordt mix van 'Discovery' en 'The Next Generation'

Eind dit jaar te zien op Amazon Prime Video.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' laat een optimistische toekomst zien
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' laat een optimistische toekomst zien

En dus meer trouw aan de visie van Gene Roddenberry.

De eerste twee seizoenen van Star Trek: Discovery bruisten bepaald niet van optimisme. Vreemd is dat niet: de bemanning van de Discovery moest eerst meevechten in de oorlog met de Klingons en daarna was het tijd om al het leven te redden. Optimisme keert terug in het derde seizoen.

Dat laat acteur en in dit geval regisseur Jonathan Frakes weten tijdens een expo. De duistere toon van de serie wordt iets aangepast en in het derde seizoen omarmt men het traditionele optimisme dat bij de franchise hoort. Ergens past dat ook wel: het derde seizoen springt honderden jaren vooruit in de tijd en dat brengt veel onbekends met zich mee.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' eind 2020 pas verder?

Meer optimisme
"Ik kan je vertellen dat het derde seizoen van Discovery veel optimistischer zal zijn," aldus Frakes. "Ze zijn nu ui het Mirror Universe… Nadat Gene overleed, vonden sommige schrijvers dat Deep Space Nine een andere toon moest krijgen. Dat werkte tot in zekere mate. Het optimisme dat Gene in al zijn series en in ons allemaal wist te brengen, was minder overduidelijk. Maar het was wel de drijvende kracht van zijn visie en de franchise en [Alex] Kurtzman en alle anderen die meewerken aan onze series realiseren zich terdege dat het canon heel belangrijk is. In de films van J.J. Abrams was er ook heel wat optimisme te bespeuren. Dus ik kan delen dat Discovery vele malen optimistischer en traditioneler wordt in het volgende seizoen."

De serie speelt zich straks 930 jaar in de toekomst af en zal niet meer terug naar het heden komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forse kritiek op 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Forse kritiek op 'Fear the Walking Dead'

Sommige kijkers vragen zich af waarom de serie er nog is.

Is Fear the Walking Dead nog wel om aan te zien? Sommige kijkers vinden echt van niet. Na Ner Tamid, aflevering 12 van seizoen 5, waren de reacties bepaald niet positief. Op sociale media zijn heel wat negatieve reacties terug te vinden.

Er waren heel wat Twitteraars die de moeite namen om te tweeten over de nieuwe aflevering. "Ik weet eerlijk gezegd niet waarom deze serie niet geannuleerd is. Er is geen verhaal, geen richting, geen diepgang. Afgelopen nacht bleef ik maar een paar minuten hangen." En zo zijn er wel meer negatieve reacties te vinden.



Fear the Walking Dead worstelt enigszins met de tweede helft van het vijfde seizoen. Afleveringen gaan relatief traag en er gebeurt volgens kijkers te weinig. De rek zou er volgens sommigen dan ook een beetje uit zijn. Tegelijk stemmen wereldwijd nog altijd miljoenen mensen af op de AMC-serie en lijkt de kans relatief klein dat de serie daadwerkelijk stopt als het zesde seizoen te zien is geweest.

Lees ook: Zesde seizoen voor 'Fear the Walking Dead'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision'-serie wordt heel erg vreemd
Series / Nieuws

'WandaVision'-serie wordt heel erg vreemd

En dus niet als de serie die het in werkelijkheid is.

Marvel is druk bezig met Phase 4 van zijn plannen. Een van de meest mysterieuze betreft WandaVision, een serie waarin Scarlet Witch en Vision terugkeren. Dat is interessant, want een van hen overleefde de Infinity Saga immers niet.

Volgens acteur Paul Bettany voelt de serie heel erg aan als een zes uur durende film en dus niet als een televisieserie. "Ik weet nog dat ik langs moest komen bij Kevin [Feige] en dacht dat ik ontslagen zou worden. Maar in plaats daarvan pitchte hij een zes uur durende film, waar ik nooit, in geen miljoen jaar, aan gedacht zou hebben. Maar dat is natuurlijk de reden waarom hij het grote geld verdient. En dus wordt dit heel erg avant-garde en vreemd en absurd en beweegt het daarna naadloos naar bekender terrein. Maar het begin is nogal vreemd."

Lees ook: 'WandaVision' wordt vreemdste MCU-project ooit

Sitcom en actieserie
De serie draait om Scarlet Witch en Vision die het burgelijke leven proberen te tackelen. Tegelijk beleven ze wat spannende avonturen en voelt de boel als een sitcom uit de jaren vijftig. Inderdaad een vrij aparte combinatie, zoals Bettany het al omschrijft.

Lees ook: Hele aparte eerste poster van MCU-serie 'WandaVision'

De serie zal op Disney+ te zien zijn en is direct verbonden aan de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zijn de wollige Ewoks terug in Star Wars-serie 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Zijn de wollige Ewoks terug in Star Wars-serie 'The Mandalorian'?

Wacht, wat horen we nou over de kleine wollige monstertjes?

Star Wars: The Mandalorian speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Return of the Jedi en The Force Awakens. In de serie kunnen daardoor ook heel wat referenties gemaakt worden naar bekende hoeken van het universum. Wat te denken van de tv-films Caravan of Courage: An Ewok Adventure en Ewoks: The Battle for Endor?

Die twee films worden door Lucasfilm niet meer als canon beschouwd, maar voor Jon Favreau, showrunner van de serie, moest er wel een referentie naar de wollige wezentjes gemaakt worden. "We waren geïnspireerd door die twee. We hebben bijvoorbeeld blurrgs. Weet je wat dat zijn? Grote tweepotige piranha-achtige stop-motion wezens. En ze waren alleen in die twee films te zien, waarna wij bedachten dat ze in The Mandalorian te zien moesten zijn. Dus we hebben een Ugnaught die op een blurrg rijdt."

Lees ook: Namen en details personages Star Wars-serie 'The Mandalorian' onthuld!

Snel te zien
The Mandalorian is snel te zien. Als Disney+ op 12 november live gaat, is de eerste aflevering namelijk al te streamen. In de serie volgen we een Mandalorian die probeert te overleven in de Outer Rim van het sterrenstelsel.

Lees ook: 'The Mandalorian' moet een soort 'Star Wars/Mad Max'-mix worden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Suits'-serie nadert zijn einde met laatste opnames
Series / Nieuws

'Suits'-serie nadert zijn einde met laatste opnames

Daarmee komt een razend populaire serie (bijna) ten einde...

Het is altijd even slikken wanneer een lang lopende serie een einde aan haar verhaal breidt. Echter komt dit moment ooit voor elke reeks die op de markt verschijnt. Deze keer is het de beurt aan Suits. De laatste opnames van het finale seizoen zijn inmiddels achter de rug en daar blikt de cast toch enigszins geëmotioneerd op terug.

Doorheen alle seizoenen hebben de fans van de serie Suits een band opgebouwd met de verschillende personages. Verschillende fans lieten dan ook reeds optekenen dat het vaarwel er best eens eentje zou kunnen zijn waarbij er een traantje zal worden weggepinkt. Niet alleen de fans, maar ook de cast heeft het duidelijk moeilijk met het afscheid. Dit blijkt uit verschillende berichten die werden geplaatst op Instagram.

Lees ook: Waarom het zo lastig was Patrick J. Adams terug te brengen in 'Suits'

Opnames afgerond
Ondanks het feit dat het finale seizoen uiteraard nog niet is uitgezonden is het wel zo dat de cast een einde heeft gebreid aan haar Suits avonturen. De voorbije week werden de opnames van het laatste seizoen in het Canadese Toronto immers afgerond. Naar aanleiding van het afronden van de opnames heeft hoofdrolspeler 'Gabriel Macht' laten optekenen dat hij en de rest van de cast door de jaren heen enkele opofferingen hebben moeten maken om Suits te kunnen maken. De acteur benadrukte dat deze opofferingen niet altijd even eenvoudig waren, maar tegelijkertijd is hij duidelijk ook zeer tevreden met de waardering die zowel hij als de serie hebben gekregen.

Onder meer 'Sarah Rafferty' (Donna) plaatste een foto op Instagram samen met 'Rick Hoffman' (Louis Litt in de reeks). Ook deze laatste plaatste nog een emotionele foto nadat hij de voorbije weken reeds uitvoerig de laatste momenten van de opnames van Suits had gedocumenteerd op Instagram.

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie Élite nu al zeker van derde seizoen voor lancering van seizoen 2!
Series / Nieuws

Netflix-serie Élite nu al zeker van derde seizoen voor lancering van seizoen 2!

Netflix heeft duidelijk veel vertrouwen in haar Spaanse series...

Het tweede seizoen van de Netflix-serie Élite moet in de komende week nog verschijnen op het populaire streamingplatform. Ondanks dit gegeven heeft Netflix nu reeds het derde seizoen aangekondigd. Daarmee toont het bedrijf eens temeer haar vertrouwen in haar Spaanse series.

Het was uiteindelijk 'Diego Avalos', verantwoordelijk voor de Spaanse originals bij Netflix welke heeft aangegeven dat de serie voorlopig nergens heen gaat. Dat hoeft ook helemaal geen verrassing te zijn, in tegendeel. Zomaar even meer dan 20 miljoen huishoudens hebben immers met volle teugen genoten van het eerste seizoen van deze reeks. Élite wordt dan ook niet voor niets op vandaag aanzien als één van de grootste, Spaanstalige dramaseries ter wereld.

6 september
Ondanks de aankondiging van het derde seizoen is het zo dat het tweede deel uit de reeks nog op Netflix moet verschijnen. De lancering staat gepland voor 6 september van dit jaar. Madrona benadrukte op de persconferentie dat Netflix de snelheid van de serie graag wil behouden, maar tegelijkertijd ook vernieuwend wil zijn. Fans kunnen zich voor het nieuwe seizoen alvast gaan opmaken voor de introductie van drie nieuwe personages. Deze personages worden onder meer gespeeld door 'Jorge López' en 'Claudia Salas'.

Net zoals het eerste seizoen zal ook het nieuwe deel uit de reeks uit 8 afleveringen bestaan. Het tweede seizoen van de serie Élite kan in ieder geval vanaf 6 september worden bekeken via Netflix. De onderstaande trailer geeft je alvast een mooi voorsmaakje!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.