search
Netflix gaat mogelijk stoppen met bingen
Series / Nieuws

Netflix gaat mogelijk stoppen met bingen

Althans, voor een deel...

Netflix maakte het binge-model groot. De streamingdienst begon er ooit mee om een heel seizoen van een serie in 1 keer online te gooien. Maar het lijkt erop dat men daar langzaam van af stapt. En gek is dat niet.

Netflix gaat langzaam experimenteren met het traditionele model waarmee series online verschijnen. De bedoeling is volgens ComicBook.com om meerdere series wekelijks online te zetten. Een daarvan is The Great British Baking Show en als dat bevalt wil men dat bij meer series doen, waaronder ook fictie.

Goed idee
Natuurlijk zet Netflix van sommige series al eens per week een aflevering online. Wat te denken bijvoorbeeld van de Arrowverse-series en shows als Star Trek: Discovery? Maar series die Netflix zelf geproduceerd heeft verschijnen steevast in een keer online. Tot nu dus.

Dat is op zich geen slecht idee. Denk maar eens na: hoe lang praat je over een nieuw seizoen van een Netflix-serie? Sommige nieuwe series worden begraven onder andere series, waardoor je nauwelijks de tijd hebt om na te denken over wat je net gezien hebt en al geacht wordt iets nieuws te kijken. Door wekelijks een aflevering online te zetten, verandert dat en blijft een verhaal langer hangen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen