search

Ons nieuws van woensdag 4 september 2019

Ryan Murphy (Glee, American Horror Story) werkt aan bijzondere serie voor Netflix
Series / Nieuws

Ryan Murphy (Glee, American Horror Story) werkt aan bijzondere serie voor Netflix

De televisiemaker is duidelijk druk in de weer voor de streaminggigant!

De bekende televisiemaker 'Ryan Murphy' heeft bekend gemaakt dat hij werkt aan een nieuwe miniserie voor Netflix. De nieuwe miniserie zou gebaseerd zijn op de Broadwayproductie A Chorus Line. Dat Murphy druk in de weer is voor Netflix blijkt ook uit het nieuws dat hij werkt aan een project over mode-ontwerper Halston. In deze reeks wordt de hoofdrol geclaimd door 'Ewan McGregor'.

Ryan Murphy is natuurlijk absoluut geen onbekende naam in de filmwereld. In het verleden was hij dan ook reeds verantwoordelijk voor series als Glee, American Horror Story en American Crime Story. In het jaar 2018 koos Murphy er uiteindelijk voor om een contract te ondertekenen bij de streaminggigant Netflix. De streamingdienst moest voor het contract met Murphy wel diep in de buidel tasten. Bronnen hebben gemeld dat er met de overgang dan ook een slordige 300 miljoen dollar gepaard ging. Het contract heeft een looptijd van 5 jaar.

Hollywood
In een interview dat Murphy heeft gegeven op dinsdag met Time heeft hij enkele van zijn plannen bij Netflix duidelijk(er) gemaakt. Zo liet hij onder meer optekenen dat hij er in is geslaagd om 'Patti LuPone' te strikken voor de serie Hollywood. Murphy beschreef de nieuwe serie als "een liefdesbrief aan de gouden tijd in Tinseltown". Eerder verscheen reeds het nieuws dat ook 'Holland Taylor' (bekend van onder meer Two And A Half Men in de reeks te zien zal zijn.

Naast bovenstaande heeft Murphy eveneens laten optekenen plannen te hebben voor een film of serie welke zal draaien rond 'Marlene Dietrich'. De televisiemaker liet evenwel nog fijntjes optekenen dat hij momenteel helemaal geen tijd heeft voor het project. De eerste reeks die Murphy zal lanceren op Netflix is uiteraard Politician. Deze moet als het goed is aan het einde van deze maand verschijnen. De hoofdrollen in die reeks zijn weggelegd voor 'Gwyneth Paltrow' en 'Ben Platt'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple trekt nu al de stekker uit serie 'Bastards'!?
Series / Nieuws

Apple trekt nu al de stekker uit serie 'Bastards'!?

De kans bestaat dat de producenten de serie alsnog bij een andere bedrijf gaan aanbieden...

Apple heeft tot grote verbazing van veel fans vandaag bekend gemaakt dat de serie Bastards met Richard Gere in de hoofdrol dan toch niet zal worden gemaakt. Dat de serie wordt afgevoerd is opvallend. Apple heeft eerder namelijk kosten nog moeite gespaard om het project binnen te halen. Bastards moest één van de eerste, originele titels worden die zou verschijnen op het Apple TV+ streamingplatform.

Bastards was gebaseerd op een Israëlisch format en zou het verhaal vertellen van twee veteranen die uit waren op wraak nadat hun oude vlam werd doodgereden. Na afloop van een heuse biedingsoorlog slaagde Apple er uiteindelijk in om het project binnen te halen. Echter kon het bedrijf het niet eens worden met de producenten over de toon van de serie. Apple zou omwille van deze reden de stekker uit het project hebben getrokken. Het bedrijf moet voor het maken van deze keuze wel een behoorlijke schadevergoeding betalen.

Richard Gere
De serie Bastards moest de tweede reeks worden in korte tijd waarin de bekende acteur 'Richard Gere' de hoofdrol zou spelen. In het voorjaar was de rasacteur dan ook reeds te zien in de BBC-serie MotherFatherSon. Dat Bastards nu door Apple naar de eeuwige jachtvelden is verwezen hoeft echter nog niet meteen het einde van het project te betekenen. De producenten kunnen er namelijk nog altijd voor kiezen om het project bij een andere partij aan te gaan bieden. Op moment van schrijven is het evenwel niet duidelijk of men dit ook daadwerkelijk overweegt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasy-reeks 'Earthsea' wordt epische tv-serie
Series / Nieuws

Fantasy-reeks 'Earthsea' wordt epische tv-serie

Eerdere pogingen om de boeken te verfilmen waren niet erg succesvol.

De Oscar-genomineerde producent Jennifer Fox (Nightcrawler) zal samenwerken met A24 aan Earthsea, een tv-serie gebaseerd op wijlen Ursula Le Guins gevierde fantasy-boekenreeks.

A24 zal de serie financieren, terwijl Fox het project zal produceren. Le Guin gaf voor haar door haar zegen aan Fox om haar boeken in filmvorm te gieten. In plaats van een filmreeks krijgen we nu dus een ambitieuze tv-serie. De reeks bestaat uit vijf boeken en acht korte verhalen en gaat over een archipel dat bestaat uit honderden eilanden en wordt bevolkt door concurrerende magische machten.

Eindelijk een succesvolle verfilming?
De Earthsea-boeken werden in het nieuwe millennium al eens eerder verfilmd. Zo maakte Goro Miyazaki de animatiefilm Tales From Earthsea voor Studio Ghibli en maakte de Sci-Fi Channel in 2004 een miniserie. Beide verfilmingen konden rekenen op een lauwe respons.

Het is nog onbekend wanneer we de nieuwe Earthsea-serie kunnen verwachten. Houd Serietotaal dan ook goed in de gaten voor nieuwtjes over deze veelbelovende serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt Arrowverse ook een soloserie voor Superman?
Series / Nieuws

Krijgt Arrowverse ook een soloserie voor Superman?

Het is zomaar mogelijk als het aan de acteur ligt!

Acteur Tyler Hoechlin sluit niet uit dat zijn versie van Superman een eigen serie krijgt in het Arrowverse. Tot nu toe was hij een aantal malen te zien in de serie Supergirl en mogelijk komt daar straks ook een heel eigen serie bij.

Superman zal, zo bleek in juli, te zien zijn in de Crisis on Infinite Earths-verhaallijn. Hij krijgt een flinke rol in de vijf uur durende mega-crossover van The CW en vertelde tijdens de FAN EXPO Canada dat een serie waarin "enkel Superman" een rol heeft goed mogelijk is.

Lees ook: 'Supergirl' trailer toont gevecht Kara Zor-El en Lena Luthor

Waarom niet!
Natuurlijk was hij eerst heel grappig: "Als ik in mijn eentje drie kwartier te zien ben op tv, weet ik zeker dat je de televisie uit zal zetten. Als je alleen Superman ziet - en maar een paar mensen om hem heen - dan ga je je echt vervelen." Maar daarna antwoordde hij serieus: "we zullen zien".

Onmogelijk is het in elk geval niet. Er zijn immers wel meer personages die een spin-off kregen in het Arrowverse.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat mogelijk stoppen met bingen
Series / Nieuws

Netflix gaat mogelijk stoppen met bingen

Althans, voor een deel...

Netflix maakte het binge-model groot. De streamingdienst begon er ooit mee om een heel seizoen van een serie in 1 keer online te gooien. Maar het lijkt erop dat men daar langzaam van af stapt. En gek is dat niet.

Netflix gaat langzaam experimenteren met het traditionele model waarmee series online verschijnen. De bedoeling is volgens ComicBook.com om meerdere series wekelijks online te zetten. Een daarvan is The Great British Baking Show en als dat bevalt wil men dat bij meer series doen, waaronder ook fictie.

Goed idee
Natuurlijk zet Netflix van sommige series al eens per week een aflevering online. Wat te denken bijvoorbeeld van de Arrowverse-series en shows als Star Trek: Discovery? Maar series die Netflix zelf geproduceerd heeft verschijnen steevast in een keer online. Tot nu dus.

Dat is op zich geen slecht idee. Denk maar eens na: hoe lang praat je over een nieuw seizoen van een Netflix-serie? Sommige nieuwe series worden begraven onder andere series, waardoor je nauwelijks de tijd hebt om na te denken over wat je net gezien hebt en al geacht wordt iets nieuws te kijken. Door wekelijks een aflevering online te zetten, verandert dat en blijft een verhaal langer hangen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: einde aan verhaal Ash in 'Pokemon'
Series / Nieuws

Gerucht: einde aan verhaal Ash in 'Pokemon'

Na jaren zou het tot een einde komen.

Het volgende seizoen van de Pokemon-anime zal elke regio uit de serie bezoeken. Dat is voor het eerst, want tot nu toe bezochten seizoenen telkens maar 1 regio per keer. Een unieke gebeurtenis, die het verhaal een interessante wending zal geven.

De serie begon ooit met een blik op het leven van de jonge Ash Ketchum uit de Kanto-regio. Daar probeerde hij Pokemon-meester te worden. Latere seizoenen deden ook andere regio's aan en daarmee groeide de wereld alsmaar. Dit seizoen is Ash bijvoorbeeld in de Alola-regio en neemt hij het op tegen nieuwe meesters en nieuwe Pokemon.

Nieuwe richting
Fans dachten eerst dat de serie in het nieuwe seizoen naar Galar zou reizen, een regio die in de game Sword & Shield onthuld werd. Normaliter zijn games en serie aan elkaar verbonden, maar daar stapt men nu vanaf. Volgens Serebii zal nu elke regio ooit in de serie bezocht worden en in een nog niet publieke teaser zou ook elke Pokemon waar ooit een spel mee begonnen kon worden getoond worden.

Wat dit betekent voor de toekomst is maar de vraag. Het gerucht gaat dat dit een reboot wordt en we een nieuwe held of nieuwe Ash zien. Een ander gerucht is dat hij eindelijk Pokemon-meester zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen