search
'Battlestar Galactica'-serie wordt geen remake!
Series / Nieuws

'Battlestar Galactica'-serie wordt geen remake!

Gelukkig maar, want wie zou nou het werk van Ronald D. Moore willen aantasten?

Sam Esmail, die ons vier seizoenen van Mr. Robot bracht, mag aan de slag met een nieuwe versie van Battlestar Galactica. De gedachte was eerst dat het een remake van de versie uit 2004 zou worden, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Esmail schrijft op Twitter een bericht aan fans. De nieuwe serie gaat een heel ander verhaal vertellen, dat zich afspeelt in dezelfde "mythologie" als de serie uit 2005. "Fans van BSG, dit zal GEEN remake worden van de buitengewone serie die Ronald D. Moore gelanceerd heeft, want waarom zou je met perfectie rommelen? In plaats daarvan verkennen we een nieuw verhaal binnen de mythologie en blijven we trouw aan de geest van Battlestar. So say we all!"

Lees ook: Fans opgelet: 'Battlestar Galactica' keert terug!

Reboot op komst
Het wordt dus geen remake, maar wel een reboot. Elementen van de serie, die draait om de overgebleven mensen nadat robots genaamd Cylons in opstand kwamen en de twaalf koloniën verwoestten, het op hen voorzien hebben. Het is aan de bemanning van het schip de Galactica, een Battlestar, om de overgebleven mensen te helpen zoeken naar de verloren dertiende kolonie, Aarde.

De serie heeft nog geen releasedatum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen