Vijf nieuwe feiten over HBO's 'Watchmen'!

Vijf nieuwe feiten over HBO's 'Watchmen'!

Damon Lindelof onthult eindelijk wat nieuwe details.

Jim Pedd, 20 september 2019 om 15:05

Watchmen is een van die series waar we heel erg naar uit kijken. Maar we moeten nog exact een maand wachten tot de serie er is op HBO. En dus moeten we het even doen met dit soort berichten vol nieuwe details.
Showrunner Damon Lindelof onthulde tijdens een interview met Entertainment Weekly vijf nieuwe details over de serie, die we hieronder op een rij zetten.

Lees ook: Brute trailer HBO's 'Watchmen'!

#1: Het uitgangspunt
Als de serie begint heeft de Verenigde Staten al 28 jaar dezelfde president. Mobiele telefoons en het internet zijn verboden, wat ook geldt voor gekostumeerde helden. Fossiele brandstoffen behoren tot het verleden, dankzij Dr. Manhattan, die zich nog altijd schijnt te verschuilen op Mars. De politie moet maskers dragen om haar identiteit te verbergen en kan geweren alleen gebruiken als iemand anders daar toestemming voor geeft. Angela Abar heeft de focus, een politieagent uit Oklahoma die ook werkt als Sister Night.

#2: Sequel of reboot?
De vraag of de serie een vervolg of reboot is, beantwoordde Lindelof als volgt: “De serie past absoluut binnen het ‘sequel’-boxje, en absoluut niet in het rijtje van een reboot. We behandelen de 12 [comic]nummers als canon,” aldus de showrunner. “Ze zijn allemaal gebeurd. We hebben de geschiedenis niet herschreven maar zoeken wel naar nieuwe verhalen in de ruimte die ze bieden. Dit is dus een voortzetting van het oude verhaal.”

#3: Andere wereld
De wereld is behoorlijk veranderd. De president heeft een nieuwe wetgeving ingevoerd waarmee slachtoffers van racisme of racistisch gemotiveerd geweld gecompenseerd worden. “De wetgeving heeft gevolgen voor nog meer wetgeving, de DoPA, Defense of Police Act, die de politie ertoe in staat stelt om hun gezicht te verbergen achter maskers omdat ze het doelwit zijn van terroristische groepen die slachtoffers van de andere wetgeving beschemren.”

#4: Zesde aflevering de crux
Het lijkt erop dat de zesde aflevering de crux wordt. De serie kijkt naar de afgelopen eeuw van superheldenverhalen en dat is na de pilot nog niet duidelijk te zien volgens Lindelof. “Tegen het einde van de zesde aflevering, is duidelijk waar het over gaat. Er is geen ruimte voor debat. Ik denk dat mensen voor die aflevering zullen debatteren, maar deze zal de subtekst veranderen in tekst.”

#5: Robert Redford
Niemand minder dan Robert Redford is president in de serie. Maar hij zit opvallend genoeg niet in de serie. “Dit is een alternatieve geschiedenis, dus we hebben het niet over de echte Robert Redford. En je kan hem de schuld niet geven van alles wat er in de wereld is gebeurd. Hij had goede bedoelingen met alle wetgeving die hij maakte. Maar dat wil niet zeggen dat die dan op die manier uitgepakt heeft.”

Bron: EW

Lees meer over: Watchmen, HBO, Robert Redford, Damon Lindelof

Populair nieuws