search

Ons nieuws van vrijdag 20 september 2019

Marilyn Manson in 'American Gods'!
Series / Nieuws

Marilyn Manson in 'American Gods'!

Zanger Marilyn Manson krijgt een grote rol!

American Gods heeft een opvallend castlid gevonden voor het derde seizoen. Rockster Marilyn Manson heeft getekend voor een rol in de nieuwe reeks van de Starz-serie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Neil Gaiman.

Deadline meldt dat Manson gedurende vier afleveringen te zien zal zijn als Johan Wengren. Hij is de zanger van een metalband die Vikingmuziek maakt, Blood Death. Daarin zit natuurlijk een twist: Wengren is namelijk een echte Viking en met zijn band is hij een van de voornaamste bronnen van macht van de oude god.

Lees ook: Derde seizoen voor 'American Gods'!

De serie
American Gods draait om oud-veroordeelde Shadow, die gerekruteerd wordt door de enigmatische Mr. Wednesday. Die blijkt in werkelijkheid de Noorse god Odin te zijn. Het duo reist door de Verenigde Staten, terwijl Wednesday steun probeert te vinden voor een conflict dat eraan zit te komen tussen de oude goden die nog vasthouden aan het leven van vroeger en de nieuwe goden van technologie, media en globalisering.

Het derde seizoen van American Gods heeft nog geen releasedatum maar zal waarschijnlijk volgend jaar van start gaan.

Lees ook: Trailer 'American Gods' seizoen 2!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Series op de NPO in oktober: een nieuwe misdaadserie en een bloedspannende detectiveserie
Series / Nieuws

Series op de NPO in oktober: een nieuwe misdaadserie en een bloedspannende detectiveserie

In oktober zendt de NPO twee gloednieuwe Nederlandse titels uit en twee nieuwe detectiveseries!

In oktober zendt de NPO twee nieuwe Nederlandse titels uit: de misdaadserie Stanley H en de komische serie Harkum. Verder is het eerste seizoen van Those Who Kill binnenkort te zien en de nieuwe detective A Confession.

Stanley H
Misdaadserie (KRO-NCRV)

In Stanley H wordt het leven van één van de meest beruchte criminelen van Nederland gevolgd: Stanley Hillis. Van 'gentleman' bankovervaller tot nietsontziende drugscrimineel en zijn geheimzinnige dood in 2011, een liquidatie onder de ogen van de politie.

Het hele seizoen is vanaf 5 oktober te zien op NPO Start Plus. Vanaf 13 oktober wekelijks te zien op NPO 3 en NPO start

Those Who Kill Seizoen 1
Detective (KRO-NCRV)

Commissaris Katrine Ries Jensen en forensisch psychiater Thomas Schaeffer maken beiden deel uit van een speciale eenheid van de politie van Kopenhagen. Seriemoordenaars zijn hun specialiteit en de zaken die ze onderzoeken zijn zelden traditioneel en voorspelbaar.

Het hele seizoen is vanaf 4 oktober te zien op NPO Start Plus, en vanaf 12 november wekelijks te zien op NPO 1 extra

Harkum
Nederlandse komische serie (BNNVARA)

Wanneer de burgemeester van het dorpje Harkum ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek hem om het hart. Het geld lijkt verdwenen. Dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen winst is behaald voor de gemeente.

Vanaf 20 oktober wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start. Wekelijks vooruit te zien op NPO Start Plus

A Confession
Detective (KRO-NCRV)

De politie van het bureau Gablecross probeert een verdwenen jonge vrouw op te sporen. Gedurende het onderzoek naar de toedracht stuit het team dat met deze zaak belast is, op een eerdere verdwijning. De vraag is of beide zaken met elkaar te maken hebben. Martin Freeman is met deze serie terug op TV.

Het hele seizoen is vanaf 18 oktober te zien op NPO Start Plus. En vanaf 7 november wekelijks te zien op NPO 1 extra

En verder:

Serie: The Bay (KRO-NCRV)
Het hele seizoen vanaf 11 oktober te zien op NPO Start Plus. Vanaf 4 november wekelijks op NPO 1 extra.

Serie: Below the Surface Seizoen 2 (KRO-NCRV)
Vanaf 12 oktober wekelijks op NPO 1 extra. Seizoen 1 en 2 zijn al te zien op NPO Start Plus.

Serie: Shetland Seizoen 4 (KRO-NCRV)
Het hele seizoen vanaf 25 oktober te zien op NPO Start Plus. Vanaf 15 november wekelijks op NPO 1 extra. Seizoen 3 is al te zien op NPO Start Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix baalt nog steeds van hoger bod Amazon voor serie 'Fleabag'
Series / Nieuws

Netflix baalt nog steeds van hoger bod Amazon voor serie 'Fleabag'

Het ligt duidelijk nog gevoelig bij Netflix baas Reed Hastings...

Komt er een derde seizoen van de serie Fleabag of komt ze er niet? Het is een vraag die menig aantal fans zich op moment van schrijven nog steeds stellen. Als ze er komt verschijnt ze alvast niet op Netflix, want die moest aanvaarden dat het Amazon was welke met een hoger bod uitpakte.

In een recent interview heeft Netflix baas 'Reed Hastings' zijn licht laten schijnen op een aantal facetten van de streamingmarkt en het aanbod van Netflix in het algemeen. In eerste instantie liet de Netflix baas zich ontglippen dat men de komst van enkele belangrijke concurrenten op de streamingmarkt reeds heeft voorbereid van in het jaar 2012. Hastings gaf bovendien ook nog fijntjes mee dat hij verbaasd is dat het zolang heeft geduurd vooraleer andere grote partijen er voor hebben gekozen om de markt te betreden.

Lees ook: Alle hoop voor derde seizoen 'Fleabag' lijkt vervlogen

Biedingsoorlogen
De komst van nieuwe concurrerende platformen zoals Disney+ en Apple TV+ zal er volgens Hastings vooral voor zorgen dat producers de tijd van hun leven zullen beleven. De baas van 's werelds grootste streamingplatform gaf namelijk aan dat hij er zeker van is dat er heel wat biedingsoorlogen zullen ontstaan in de jaren die komen. Elk platform zal er dan ook gegarandeerd alles aan doen om nieuwe, prestigieuze projecten binnen te halen. Ook Netflix heeft in het verleden door middel van een biedingsoorlog getracht om enkele grote namen naar haar platform te halen. Dat liep vaak goed, maar regelmatig ook slecht af.

Een voorbeeld van een biedingsoorlog met een negatieve afloop voor Netflix welke duidelijk nog steeds steekt bij Hastings is deze om de serie Fleabag. Hastings gaf aan dat op het laatste moment Amazon nog met een aanzienlijk hoger bod uitpakte waardoor de reeks uiteindelijk niet op Netflix is verschenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AMC: "Er komt nog heel wat meer van 'The Walking Dead' aan!"
Series / Nieuws

AMC: "Er komt nog heel wat meer van 'The Walking Dead' aan!"

De tegenvallende kijkcijfers hebben het vertrouwen van AMC niet beschadigd...

Ondanks het feit dat veel mensen vinden dat The Walking Dead haar beste tijd onderhand wel heeft gehad kan de reeks ook nog altijd rekenen op een aanzienlijke schare fans. Deze laatste hoeven ook niet te vrezen dat de reeks binnenkort zal komen te verdwijnen, althans niet wanneer we de AMC Networks CEO 'Josh Sapan' moeten geloven.

Sapan heeft in een recent interview aangegeven dat er nog ongelofelijk veel verhalen en mogelijkheden op tafel liggen voor de hitserie The Walking Dead. Dat is best mogelijk, maar de tegenvallende kijkcijfers moeten toch ook voor het netwerk een doorn in het oog zijn geworden. In het bijzonder het negende seizoen kende door het vertrek van sterren 'Andrew Lincoln' en 'Lauren Cohan' een behoorlijke terugval in populariteit. Bovendien is bekend dat we ook in het tiende seizoen afscheid zullen nemen van een belangrijk hoofdpersonage.

Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt meer flashbacks!

Einde van de comics
Dat men bij AMC van plan is om The Walking Dead nog gedurende een lange tijd in stand te houden is enigszins opvallend te noemen. Eerder dit jaar raakte namelijk bekend dat de comic-reeks (die toch als basis heeft gediend voor de serie) ten einde is gekomen. Echter hebben zowel AMC als Robert Kirkman eerder reeds aangegeven dat het einde van de comics niet ook meteen het einde van de televisieserie zal betekenen.

Of The Walking Dead ooit nog terug het kijkcijferkanon kan worden dat ze vroeger was is nog maar zeer de vraag. Feit is wel dat AMC duidelijk nog heel wat vertrouwen heeft in de serie en voor de fans is dat natuurlijk fantastisch nieuws!

Lees ook: Reden vertrek Michonne uit 'The Walking Dead' nu duidelijk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer vijfde seizoen 'Peaky Blinders'!
Series / Trailer

Trailer vijfde seizoen 'Peaky Blinders'!

Nog maar twee weken en dan gaat de serie al verder!

Netflix heeft de trailer voor het vijfde seizoen van Peaky Blinders vrijgegeven. Tommy Shelby is al vier seizoenen lang te zien als misdaadkoning, maar moet zijn troon nu gaan beschermen. Dat wordt nog moeilijk.

De BBC-serie die mede gefinancierd wordt door Netflix en een hoofdrol heeft voor Cillian Murphy toonde tot nu toe hoe Shelby van misdadiger tot lid van het Brits parlement verwerd. In de nasleep van de grote crash van 1929, werd de wereld van chaos een moeilijke voor de misdadiger.



Er is natuurlijk ook al een synopsis:
De prijswinnende epische, gangsterserie, speelt zich af in de wetteloze straten van Birmingham, het Verenigd Koninkrijk en verder. De serie volgt de evolutie van leider Tommy Shelby, van misdaadkoning tot zakenman en lid van het parlement. Het volgt de noties dat geweld levens vernietigt, rijken opkomen en vallen en klassenverdelingen niet voor eeuwig zijn.
De serie keert op 4 oktober 2019 weer terug op Netflix en de BBC.

Lees ook: Releasedatum 'Peaky Blinders' seizoen 5 is bekend!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijf nieuwe feiten over HBO's 'Watchmen'!
Series / Featured

Vijf nieuwe feiten over HBO's 'Watchmen'!

Damon Lindelof onthult eindelijk wat nieuwe details.

Watchmen is een van die series waar we heel erg naar uit kijken. Maar we moeten nog exact een maand wachten tot de serie er is op HBO. En dus moeten we het even doen met dit soort berichten vol nieuwe details.

Showrunner Damon Lindelof onthulde tijdens een interview met Entertainment Weekly vijf nieuwe details over de serie, die we hieronder op een rij zetten.

Lees ook: Brute trailer HBO's 'Watchmen'!

#1: Het uitgangspunt
Als de serie begint heeft de Verenigde Staten al 28 jaar dezelfde president. Mobiele telefoons en het internet zijn verboden, wat ook geldt voor gekostumeerde helden. Fossiele brandstoffen behoren tot het verleden, dankzij Dr. Manhattan, die zich nog altijd schijnt te verschuilen op Mars. De politie moet maskers dragen om haar identiteit te verbergen en kan geweren alleen gebruiken als iemand anders daar toestemming voor geeft. Angela Abar heeft de focus, een politieagent uit Oklahoma die ook werkt als Sister Night.

#2: Sequel of reboot?
De vraag of de serie een vervolg of reboot is, beantwoordde Lindelof als volgt: "De serie past absoluut binnen het 'sequel'-boxje, en absoluut niet in het rijtje van een reboot. We behandelen de 12 [comic]nummers als canon," aldus de showrunner. "Ze zijn allemaal gebeurd. We hebben de geschiedenis niet herschreven maar zoeken wel naar nieuwe verhalen in de ruimte die ze bieden. Dit is dus een voortzetting van het oude verhaal."

#3: Andere wereld
De wereld is behoorlijk veranderd. De president heeft een nieuwe wetgeving ingevoerd waarmee slachtoffers van racisme of racistisch gemotiveerd geweld gecompenseerd worden. "De wetgeving heeft gevolgen voor nog meer wetgeving, de DoPA, Defense of Police Act, die de politie ertoe in staat stelt om hun gezicht te verbergen achter maskers omdat ze het doelwit zijn van terroristische groepen die slachtoffers van de andere wetgeving beschemren."

#4: Zesde aflevering de crux
Het lijkt erop dat de zesde aflevering de crux wordt. De serie kijkt naar de afgelopen eeuw van superheldenverhalen en dat is na de pilot nog niet duidelijk te zien volgens Lindelof. "Tegen het einde van de zesde aflevering, is duidelijk waar het over gaat. Er is geen ruimte voor debat. Ik denk dat mensen voor die aflevering zullen debatteren, maar deze zal de subtekst veranderen in tekst."

#5: Robert Redford
Niemand minder dan Robert Redford is president in de serie. Maar hij zit opvallend genoeg niet in de serie. "Dit is een alternatieve geschiedenis, dus we hebben het niet over de echte Robert Redford. En je kan hem de schuld niet geven van alles wat er in de wereld is gebeurd. Hij had goede bedoelingen met alle wetgeving die hij maakte. Maar dat wil niet zeggen dat die dan op die manier uitgepakt heeft."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: actie en stunts in 'Vagabond' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: actie en stunts in 'Vagabond' seizoen 1

Experts bestempelen ze nu reeds als één van de beste Zuid-Koreaanse series ooit gemaakt...

Experts verwijzen naar de Zuid-Koreaanse serie Vagabond als één van de meest prestigieuze projecten ooit gemaakt in het Aziatische land. De productie van de reeks heeft dan ook niet minder dan 21 miljoen dollar gekost. Ook Netflix verwacht duidelijk heel wat van de nieuwe reeks welke vanaf vandaag, vrijdag 20 september 2019 op het streamingplatform staat.

In Vagabond volgen we 'Cha Dal-Gun' die als droom heeft om een wereldbekende acteur in actiefilms te worden. Echter, op dit ogenblik werkt hij nog als stuntman. Op een zeker ogenblik overleeft de man een verschrikkelijke vliegtuigcrash die aan 200 mensen het leven heeft gekost. Onder de slachtoffers is ook de neef van Cha Dal-Gun. De overlevende van de vliegtuigcrash heeft het gevoel dat er iets niet helemaal juist is waarna hij op onderzoek uitgaat. Hij is dan ook vastbesloten om de ware toedracht achter de crash te ontdekken.

Uitgestelde release
De kans is bijzonder groot dat je in het verleden al eens hebt gehoord over Vagabond. In eerste instantie stond de reeks dan ook gepland voor een release aan het einde van het jaar 2018. Opvallend genoeg waren het vooral problemen met betrekking tot de Netflix deal die roet in het eten hebben gegooid. De goedkeuring vanuit het kamp van Netflix kwam er dan ook pas in mei van dit jaar.

Ook het opnameschema zou er voor hebben gezorgd dat er wat meer tijd was vereist voor het filmen van de verschillende episodes. Ondanks het feit dat het merendeel van de afleveringen daadwerkelijk in Zuid-Korea zijn opgenomen werd er ook gebruik gemaakt van locaties in Portugal en Marokko.

Vagabond is vanaf vandaag, vrijdag 20 september 2019 te zien op Netflix. Wil je graag een voorsmaakje? Dan kan je de onderstaande trailer alvast even bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The I-Land' wel heel slecht ontvangen
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The I-Land' wel heel slecht ontvangen

De serie scoort echt heel erg slecht.

Netflix zette flink in op de serie The I-Land. Het was een soort Lost, maar dan in een modern jasje. Maar op het internet lezen we nu wel heel veel negatieve reacties op de serie, die volgens sommigen misschien wel een van de matigste series in lange tijd is.

The I-Land is een mysterie dat zich afspeelt op een mooi eiland. Een groep mensen wordt daar ineens gedropt, zonder dat ze weten waarom ze daar zijn beland. Samen moeten ze mysteries op zien te lossen, maar tegelijk ontstaan er onvredes en krijgt de groep het nog moeilijk.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'I-Land' een mix van 'Lost' & 'The Hunger Games'

Slecht ontvangen
De serie wordt uiterst slecht ontvangen. Op Rotten Tomatoes is slechts 26 procent van het publiek positief over de serie, waarmee deze heel erg rotten is. Kijk je op IMDb, zie je een score van 4,3. Kortom: het publiek is er niet heel erg over te spreken en gek is dat niet.

De serie is gemaakt door Anthony Salter en lijkt weinig doordacht. Geen van de mensen die wakker wordt op het eiland is bang, boos of op de een of andere manier onder de indruk van het feit dat ze ineens daar zijn. Daarnaast spreken de personages in clichés. Zo zeggen een aantal van hen "I have a bad feeling about this". Helaas een miser dus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Griezelige nieuwe trailer horror-serie 'Creepshow'
Series / Trailer

Griezelige nieuwe trailer horror-serie 'Creepshow'

Praktische effecten voeren de boventoon in de veelbelovende serie.

Streamingdienst Shudder heeft vandaag de nieuwe trailer vrijgegeven van de griezelige anthology-serie Creepshow. SFX-artiest Greg Nicotero (The Walking Dead) is uitvoerend producent van de serie, die vanaf 26 september a.s. wordt uitgezonden.

In het zesdelige eerste seizoen passeren twaalf segmenten de revue. Deze segmenten werden geschreven door bekende horrorschrijvers en -regisseurs als Stephen King en Joe Hill. De imposante cast bestaat uit namen als Adrienne Barbeau, Giancarlo Esposito, Tobin Bell, Tricia Helfer, David Arquette, Dana Gould, Jeffrey Combs, Bruce Davison en DJ Qualls.

Een terugkeer naar praktische effecten
Regisseurs van de nieuwe Creepshow zijn FX-legendes Tom Savini en Greg Nicotero, John Harrison (Dune: The Mini-Series), Roxanne Benjamin (Body at Brighton Rock), Rob Schrab (Community) en Dave Bruckner (The Ritual). Gezien de betrokkenheid van Savini en Nicotero (en de beelden in de trailer) zal Creepshow een hoop praktische effecten bevatten. Voor liefhebbers van oudere horrorfilms een verademing, gezien het veelvuldige gebruik van computer-effecten in moderne horrorfilms.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' gaat de fans choqueren
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' gaat de fans choqueren

Patrick Stewart vond de beslissing om terug te keren een moeilijke.

Volgend jaar keert Patrick Stewart terug als Jean-Luc Picard in Star Trek: Picard. De serie debuteert op CBS All Access, en is net klaar met de opnames van het eerste seizoen. Volgens acteur Stewart zullen fans mogelijk erg schrikken van de serie.

Stewart vertelde tijdens een interview dat de beslissing om terug te keren niet heel makkelijk was. "Ik zie het niet als terugkeren," aldus Stewart. "In feite, gaat de serie echt verder en dat was voor mij doorslaggevend. Het was een erg moeilijk besluit om te nemen."

Lees ook: Terugkeer in 'Star Trek: Picard' viel Jonathan Frakes zwaar

Schokkende Jean-Luc
De nieuwe Jean-Luc Picard zal heel opvallend worden. "We kijken naar een nieuwe wereld, met nieuwe doelen, problemen en die zouden niet ter tafel zijn gekomen als we The Next Generation gemaakt hadden. Dat vond ik heel opwindend en zal mensen vermoedelijk verrassen en mogelijk zelfs choqueren."

De serie draait om Picard, die een bemanning moet verzamelen om een mysterieuze jonge vrouw met de naam Dahj te beschermen. Zij heeft een band met het personage, maar welke weten we niet. Mooi is dat Will Riker, Deanna Troi en ook Seven of Nine en Data terugkeren.

Lees ook: Seven of Nine is geheel anders in 'Star Trek: Picard'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'The Office' krijgt ook een reboot
Series / Nieuws

Hitserie 'The Office' krijgt ook een reboot

Als je niks nieuws kan verzinnen, dan maak je toch iets ouds opnieuw?

Televisiezender NBC hoopt nog altijd op een reboot van The Office. NBC-baas Bonnie Hammer stelt dat de reboots die op komst zijn van onder meer Battlestar Galactica en Saved by the Bell niet de enigen hoeven zijn.

"Mijn hoop en doel is om een Office-reboot te maken," vertelde Hammer tijdens een interview. "The Office komt in januari 2021 bij ons terug. Mijn hoop is dat we dan een geweldige reboot zouden kunnen maken. We voeren er gesprekken over."

Lees ook: Officieel: 'The Office' verdwijnt van Netflix US

Rechten terugkopen
Mocht er een reboot komen, dan kan dat dienen als mooie aanvulling op de oorspronkelijke NBC-serie. De streamingrechten daarop verkeerden lange tijd in handen van Netflix, maar NBC betaalde er 500 miljoen dollar voor om de serie terug te krijgen en op zijn eigen, aanstaande, streamingdienst te kunnen plaatsen. Die komt er in de loop van 2021.

Er zijn geen details over de mogelijke reboot, bijvoorbeeld niet of er een compleet nieuwe cast komt of dat oud-castleden terugkeren. Dat zal waarschijnlijk ook pas in 2021 bekend worden.

Lees ook: Opvallend: 'The Office' best bekeken serie op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.