Michael Sheen over creepy nieuwe serie 'Prodigal Son'

Sheen over creepy nieuwe serie 'Prodigal Son'

Interview: Michael Sheen over zijn rol als seriemoordenaar in creepy nieuwe serie 'Prodigal Son'

Emma Nota, 24 september 2019 om 12:23

In Prodigal Son speelt Michael Sheen een beruchte seriemoordenaar. Zijn zoon (gespeeld door Tom Payne van The Walking Dead) gebruikt zijn kennis over zijn moorddadige vader om de NYPD te helpen moordzaken op te lossen.
In de pilot leren we dat Dr. Martin Whitly A.K.A. 'De chirurg' (Sheen) is beschuldigd van 23 (bekende) moorden en zit zijn straf uit in een psychiatrisch ziekenhuis. Zijn vrouw Bellamy Young, zoon Malcolm en dochter Ainsley blijven achter om met de psychologische gevolgen om te gaan van hun gestoorde echtgenoot en vader.

Michael Sheen vertelt in een interview met Entertainment Weekly over zijn gruwelijke rol. "Ik vond de pilot-omschrijving fascinerend: het is een personage die de meest vreselijke dingen heeft gedaan en toch een liefhebbende vader lijkt te zijn. Hij heeft al deze tegenstrijdige dingen in zich en deze vader/zoon-relatie lijkt echt problematisch - op een goede manier."

Over zijn voorbereiding voor de rol vertelt hij: "Dit gaat over iets dat echt is; er zijn mensen die dit soort dingen doen, dus er is genoeg te onderzoeken. De belangstelling voor seriemoordenaars is de laatste tijd enorm toegenomen en het was voor mij zeker belangrijk om de realiteit ervan te zien."

Sheen vond het niet altijd leuk om de slechterik te spelen. Je kan niet voorspelbaar zijn, je moet verrassen en verwachtingen omgooien. De rol was een zware klus, maar uiteindelijk is hij heel blij met het resultaat.

"Het leuke aan acteren in een drama is dat er echt interessante, gecompliceerde, verrassende elementen en aspecten van de relaties en het personage zijn. Dit personage is iemand wiens belangrijkste zorg controle is en toch wordt hij gedwongen in één kamer te blijven en lijkt hij niet in staat om iets te beheersen - hoe gaat iemand daarmee om? Dus dat soort dingen zijn fascinerend."

Het hele interview is hier te lezen op Entertainment Weekly. Prodigal Son gaat maandag 23 september om 21.00 uur in première. op Fox.


Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Michael Sheen, Prodigal Son, Fox, Tom Payne, Walking Dead

Populair nieuws