search

Ons nieuws van dinsdag 24 september 2019

'Chilling Adventures of Sabrina' gaat snel verder
Series / Nieuws

'Chilling Adventures of Sabrina' gaat snel verder

De opnames van seizoen drie zijn af!

Goed nieuws voor fans van Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina. De opnames van het derde deel (of zoals wij het gewoon noemen, het derde seizoen), zijn afgerond. Daarmee lijkt de kans groot dat de serie snel weer verder gaat op de streamingdienst. En nog beter: de opnames van het vierde deel gaan vermoedelijk ook al snel van start.

De serie debuteerde vorig jaar in oktober en was meteen een hit op de streamingdienst. Dat vooral omdat het een redelijk edgy versie van de tienerheks was, nadat we in de jaren negentig een veel bravere en komischere versie te zien kregen. Ditmaal echter meer horror en tienerdrama en dat is een opvallend goede combinatie.


Lees ook: Trailer seizoen 2 'Chilling Adventures of Sabrina'!

Leuk nieuw seizoen
Wanneer het derde seizoen te zien zal zijn weten we nog niet, maar het moet een leuke reeks worden. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa vertelde tijdens de TCA Press Tour dat de serie de hel in zal gaan. "We gaan naar de hel. Dat is heel leuk, echt heel leuk. Het is gevaarlijk, maar ook echt leuk," beloofde hij over het nieuwe seizoen, waarin Sabrina haar vriendje Nick Scratch wil gaan redden uit de klauwen van Lady Satan.

Lees ook: Twee nieuwe series regulars voor 'Chilling Adventures of Sabrina'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Supergirl' seizoen 5!
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Supergirl' seizoen 5!

In het nieuwe seizoen neemt de superheld het op tegen een nieuwe schurk genaamd Midnight.

The CW heeft vandaag een uitgebreide nieuwe trailer onthuld voor Supergirl seizoen 5. Centraal staan de nieuwe schurk Midnight en de plannen van Lena om wraak te nemen op de dame van staal. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

Lees ook: Gave beelden voor aftrap 'Supergirl'!

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd geregisseerd door Jesse Warn. Het script werd geschreven door Derek Simon en Nicki Holcomb. Terugkerende castleden zijn Melissa Benoist (als Kara Danvers/Supergirl), Mehcad Brooks (als James Olsen), Chyler Leigh (als Alex Danvers), Jeremy Jordan (als Winslow 'Winn' Schott), Katie McGrath (als Lena Luthor), Jess Rath (als Brainiac 5) en David Harewood (als Hank Henshaw/J'onn J'onnz). In het vorige seizoen werden Sam Witwer, Rhona Mitra en Bruce Boxleitner aan de cast toegevoegd als respectievelijk Agent Liberty, Mercy Graves en vice-president Baker.

Lees ook: Team 'Supergirl' klaar voor actie op nieuwe poster!

Supergirl regisseert zichzelf!
Met de zeventiende aflevering van seizoen 5 zal hoofdrolspeler Benoist haar regiedebuut maken. Ze is na David Harewood slechts het tweede castlid die deze eer toekomt. Supergirl is een productie van Greg Berlanti, Sarah Schechter, Robert Rovner en Jessica Queller, in samenwerking met Warner Bros. Television.

Het vijfde seizoen van Supergirl begint op 6 oktober a.s.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan toch geen vervolg voor HBO-serie 'Chernobyl'?
Series / Nieuws

Dan toch geen vervolg voor HBO-serie 'Chernobyl'?

De maker van de reeks lijkt een vervolg toch niet meer te zien zitten...

Craig Mazin, de maker van de razend populaire HBO-serie Chernobyl had eerder in een interview aangegeven een soort van vervolg wel te zien zitten. Uiteraard zou het vervolg dan vooral de nasleep van 's werelds grootste nucleaire ramp belichten waardoor het een compleet ander seizoen zou worden dan het eerste. Het lijkt er echter naar uit te zien dat fans hun hoop op een vervolg inmiddels moeten opbergen.

Op de 71ste Primetime Emmy Awards vielen zowel Mazin als zijn project Chernobyl verschillende malen in de prijzen. Mazin zelf sleepte de Emmy in de wacht voor "Outstanding writing for a Limited Series" terwijl Chernobyl op haar beurt aan de haal ging met de award voor "Outstanding Limited Series". In de nasleep van zijn overwinning ging Mazin backstage praten met enkele leden van de verzamelde pers. Het interview dat hij toen gaf maakt meteen duidelijk dat er zeker geen vervolg op de reeks meer zal komen:

"Dat gaan we niet doen. We hebben een verhaal verteld over een bepaalde plaats op een bepaald moment in de geschiedenis en we zijn daar uitstekend in geslaagd. Nu moeten we beginnen met nadenken over andere verhalen die moeten worden verteld over andere plaatsen en andere gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan. Of het daarbij nu zal gaan om fictie of niet, het verhaal dat we aan onze kijkers zullen voorschotelen zal altijd relevant zijn aan de beproevingen waar we op vandaag mee te maken krijgen."

Lees ook: 'Chernobyl'-ster Jared Harris: "Ga niet naar het rampgebied voor je Instagram!"

Opvallend
Dat Mazin nu op een dergelijke manier reageert wanneer er een vraag wordt gesteld over een mogelijk vervolg op de serie Chernobyl is opvallend. Hij mag dan wel laten uitschijnen dat er nooit sprake is geweest van een mogelijk vervolg, dat is niet helemaal correct. In het verleden heeft Mazin op verschillende momenten openlijk de vraag gesteld of er geen mogelijkheden zouden zijn om een vervolg te breien aan de succesvolle miniserie.

Ondanks het feit dat bovenstaand nieuws wellicht als een teleurstelling zal komen voor de fans moet het gezegd dat Chernobyl ook zonder een tweede seizoen de geschiedenisboeken in zal gaan als één van de meest beklijvende series die HBO ooit heeft gemaakt.

Lees ook: Successerie 'Chernobyl' krijgt Russische tegenhanger
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kit Harington: "Game of Thrones heeft een prima einde!"
Series / Nieuws

Kit Harington: "Game of Thrones heeft een prima einde!"

Jon Snow-acteur over afronding in seizoen 8.

Als je fan bent van Game of Thrones, dan heb je ongetwijfeld het slotseizoen al gezien. Iemand die dat niet heeft is opvallend genoeg hoofdrolspeler Kit Harington (Jon Snow). Wel weet hij dat het einde van de serie wel de juiste is.

Tijdens de Emmy Awards - Harington was genomineerd voor Beste hoofdrol in een dramaserie - heeft de acteur het einde van de HBO-serie verdedigd. Volgens Deadline zei Harington het volgende:

"Ik heb het seizoen nog steeds niet gezien. Dat is hoe ik met de controverse omging. Ik weet wat er gedaan is om het op te nemen. Het was moeilijk, en iedereen heeft er zijn liefde en moeite ingestoken. We wisten dat wat we deden correct was voor het verhaal en we wisten dat het goed was voor de personages, aangezien we al 10 jaar met ze leven. De kritiek had niet echt effect op ons."

Lees ook: Ook 'Emilia Clarke' kreeg pruik van Daenerys Targaryen niet mee naar huis

Veel Emmy's
Ondanks de vele kritiek van fans wist de fantasyserie wel vele Emmy Awards in de wacht te slepen, maar liefst twaalf. Lees meer over de Emmy's in dit artikel: 'Game of Thrones' haalt maar liefst 12 Emmy Awards binnen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat mega-bedrag investeren in nieuwe Britse series
Series / Nieuws

Netflix gaat mega-bedrag investeren in nieuwe Britse series

Daarmee gaat het op één na hoogste budget van Netflix naar Britse producties.

Netflix voorziet duidelijk heel wat extra budget voor niet alleen het binnenhalen van nieuwe projecten, maar ook het produceren van nog meer eigen content. De streamingdienst heeft namelijk bekend gemaakt dat het, het komende jaar 500 miljoen dollar vrijmaakt voor het produceren van nieuwe Britse series en films.

Mede-oprichter en CEO van Netflix 'Reed Hastings' heeft in een recent interview met de 'Royal Television Society' aangegeven dat het budget voor Britse producties aanzienlijk is verhoogd. In totaal wordt er voor zomaar even 500 miljoen dollar aan budget vrijgemaakt voor het produceren van 50 nieuwe Britse Netflix series en films. Op deze manier hoopt de streamingdienst niet alleen haar bestaande, Britse abonnees aan boord te kunnen houden, daarnaast moeten de nieuwe projecten uiteraard ook zorgen voor een toestroom aan nieuwe abonnees.

50% meer Europese producties
Sowieso lijkt het er naar uit te zien dat Netflix haar budget voor Europese producties in het algemeen aanzienlijk heeft verhoogd. Volgens de laatste cijfers zouden er zomaar even 50 procent meer producties op Europese bodem zijn gerealiseerd in vergelijking met het jaar 2018. Van de in totaal 221 Europese projecten zouden er bovendien 153 originals zijn. Het totale budget dat Netflix voor deze projecten heeft uitgetrokken lag alles samen boven de zomaar even 1 miljard dollar.

Tot slot gaf Netflix nog aan dat ze van plan is om heel wat toekomstige series en films te laten ontwikkelen volgens de overeenkomst van een "gouden handdruk". Dit betekent dat de mensen die betrokken zijn bij een bepaald Netflix project binnen dezelfde tijdspanne niet aan de slag mogen gaan voor een andere (concurrerende) partij. In het verleden ging de streamingservice reeds op die manier te werk met onder meer 'Phoebe Waller-Bridge'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michael Sheen over creepy nieuwe serie 'Prodigal Son'
Series / Nieuws

Michael Sheen over creepy nieuwe serie 'Prodigal Son'

Interview: Michael Sheen over zijn rol als seriemoordenaar in creepy nieuwe serie 'Prodigal Son'

In Prodigal Son speelt Michael Sheen een beruchte seriemoordenaar. Zijn zoon (gespeeld door Tom Payne van The Walking Dead) gebruikt zijn kennis over zijn moorddadige vader om de NYPD te helpen moordzaken op te lossen.

In de pilot leren we dat Dr. Martin Whitly A.K.A. 'De chirurg' (Sheen) is beschuldigd van 23 (bekende) moorden en zit zijn straf uit in een psychiatrisch ziekenhuis. Zijn vrouw Bellamy Young, zoon Malcolm en dochter Ainsley blijven achter om met de psychologische gevolgen om te gaan van hun gestoorde echtgenoot en vader.

Michael Sheen vertelt in een interview met Entertainment Weekly over zijn gruwelijke rol. "Ik vond de pilot-omschrijving fascinerend: het is een personage die de meest vreselijke dingen heeft gedaan en toch een liefhebbende vader lijkt te zijn. Hij heeft al deze tegenstrijdige dingen in zich en deze vader/zoon-relatie lijkt echt problematisch - op een goede manier."

Over zijn voorbereiding voor de rol vertelt hij: "Dit gaat over iets dat echt is; er zijn mensen die dit soort dingen doen, dus er is genoeg te onderzoeken. De belangstelling voor seriemoordenaars is de laatste tijd enorm toegenomen en het was voor mij zeker belangrijk om de realiteit ervan te zien."

Sheen vond het niet altijd leuk om de slechterik te spelen. Je kan niet voorspelbaar zijn, je moet verrassen en verwachtingen omgooien. De rol was een zware klus, maar uiteindelijk is hij heel blij met het resultaat.

"Het leuke aan acteren in een drama is dat er echt interessante, gecompliceerde, verrassende elementen en aspecten van de relaties en het personage zijn. Dit personage is iemand wiens belangrijkste zorg controle is en toch wordt hij gedwongen in één kamer te blijven en lijkt hij niet in staat om iets te beheersen - hoe gaat iemand daarmee om? Dus dat soort dingen zijn fascinerend."

Het hele interview is hier te lezen op Entertainment Weekly. Prodigal Son gaat maandag 23 september om 21.00 uur in première. op Fox.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emmy-winnaar 'Fleabag' krijgt geen derde seizoen
Series / Nieuws

Emmy-winnaar 'Fleabag' krijgt geen derde seizoen

Het tweede seizoen was afgelopen zondag goed voor vier Emmy Awards!

De scherpzinnige comedy-serie Fleabag van Phoebe Waller-Bridge was afgelopen zondag tijdens de 71e Emmy Awards goed voor vier belangrijke prijzen: Beste Comedy-serie, Beste Actrice in een Comedy, Beste Script en Beste Regie. Ondanks dat succes komt er geen nieuw seizoen van de serie.

Lees ook: Netflix baalt nog steeds van hoger bod Amazon voor serie 'Fleabag'

Waller-Bridge bedacht, schrijft en speelt de hoofdrol in de serie, waarin we zien hoe een promiscue vrouw haar leventje lijdt in het hedendaagse Londen. Het recente tweede seizoen is de best gerecenseerde serie van het jaar met een Metacritic-score van 96/100. Naast Waller-Bridge is er in de serie ook een belangrijke rol weggelegd voor Sherlock-acteur Andrew Scott.

Een korte, succesvolle run
Waller-Bridge sprak na de Emmy-show met de Los Angeles Times, en gaf aan dat ze er niet aan denkt om nieuwe afleveringen te maken. Ze zei er het volgende over:

"Deze overwinning voelt als een prachtige manier om deze serie achter me te laten. Er is niks beter dan te stoppen op je hoogtepunt. Beter dan dit gaat het niet worden."

De eerste twee seizoenen, die elk bestaan uit slechts zes afleveringen, zijn nu te streamen via Amazon Prime Video.

Lees ook: Nog geen plannen voor een derde seizoen van 'Fleabag'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman' lijkt tragisch verhaal te krijgen
Series / Nieuws

'Batwoman' lijkt tragisch verhaal te krijgen

Of verwijzen deze titels naar heel andere personages?

De site SpoilerTV heeft de hand weten te leggen op een aantal afleveringtitels van Batwoman. Het lijkt er, als we zo naar die titels kijken, op, dat Kate Kane een tragisch verleden heeft. Althans, als we zo lezen waar de titels over gaan.

Volgens de site zijn dit de titels van afleveringen vijf, zes en zeven:
Aflevering 1x05: Mine Is a Long and Sad Tale
Aflevering 1x06: I'll Be Judge, I'll Be Jury
Aflevering 1x07: Tell Me the Truth
De kans is natuurlijk groot dat de titel Mine Is a Long and Sad Tale helemaal niet om Kate draait, vooral omdat we er van uit gaan dat haar seksualiteit en haar verleden veel eerder in de serie ter sprake zullen komen. Dat moet ook bijna wel: de eerste afleveringen van dit seizoen dienen als een prequel op Elseworlds, de mega-crossover in het Arrowverse van vorig jaar, waarin de heldin haar debuut maakte.

De serie lanceert op 6 oktober op The CW. De kans lijkt groot dat de show ook in Nederland te zien is, maar dan via Netflix.

Lees ook: Gave trippy trailer voor 'Batwoman'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zit Bryce Dallas Howard in 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Zit Bryce Dallas Howard in 'The Mandalorian'?

Of neemt ze enkel plaats achter de camera?

We weten dat Bryce Dallas Howard een aflevering van The Mandalorian mocht regisseren. De dame was als actrice onder meer te zien in Jurassic World en Pete's Dragon, maar kan er achter de camera ook wat van. Tijdens een interview met Adam Tanswell, werd haar gevraagd of ze ook voor de camera stond bij de eerste live-action serie in de Star Wars-franhise.

Dat blijkt helaas niet het geval e zijn. Maar Howard vertelde wel hoe het voelde om op de set van een hoog geanticipeerde serie als deze te werken. Dat voelde verrassend natuurlijk voor de dame, die vertelde dat ze vroeger met Natalie Portman samen op de set van The Phantom Menace was.

Lees ook: Star Wars 'The Mandalorian' verkent oorsprong First Order

Veel ervaring
Bryce Dallas Howard vertelde het volgende: "Ik bezocht Natalie best vaak, toen we een jaar of zestien waren. En dus groeide ik een beetje op rond George [Lucas] en de hele franchise. Dus ja, het voelt een beetje als mijn jeugd. Dat is hoe het voor mij is, een Star Wars-set bezoeken is als mijn jeugd. Een buitengewone ervaring."

De serie is vanaf 12 november te zien op Disney+.

Lees ook: Star Wars 'The Mandalorian' vecht met Aliens op nieuwe foto
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.