Netflix gaat mega-bedrag investeren in nieuwe Britse series

Netflix gaat bruut investeren in Britse series

Daarmee gaat het op één na hoogste budget van Netflix naar Britse producties.

Geoffrey Ketels, 24 september 2019 om 16:22

Netflix voorziet duidelijk heel wat extra budget voor niet alleen het binnenhalen van nieuwe projecten, maar ook het produceren van nog meer eigen content. De streamingdienst heeft namelijk bekend gemaakt dat het, het komende jaar 500 miljoen dollar vrijmaakt voor het produceren van nieuwe Britse series en films.
Mede-oprichter en CEO van Netflix 'Reed Hastings' heeft in een recent interview met de 'Royal Television Society' aangegeven dat het budget voor Britse producties aanzienlijk is verhoogd. In totaal wordt er voor zomaar even 500 miljoen dollar aan budget vrijgemaakt voor het produceren van 50 nieuwe Britse Netflix series en films. Op deze manier hoopt de streamingdienst niet alleen haar bestaande, Britse abonnees aan boord te kunnen houden, daarnaast moeten de nieuwe projecten uiteraard ook zorgen voor een toestroom aan nieuwe abonnees.

50% meer Europese producties
Sowieso lijkt het er naar uit te zien dat Netflix haar budget voor Europese producties in het algemeen aanzienlijk heeft verhoogd. Volgens de laatste cijfers zouden er zomaar even 50 procent meer producties op Europese bodem zijn gerealiseerd in vergelijking met het jaar 2018. Van de in totaal 221 Europese projecten zouden er bovendien 153 originals zijn. Het totale budget dat Netflix voor deze projecten heeft uitgetrokken lag alles samen boven de zomaar even 1 miljard dollar.

Tot slot gaf Netflix nog aan dat ze van plan is om heel wat toekomstige series en films te laten ontwikkelen volgens de overeenkomst van een "gouden handdruk". Dit betekent dat de mensen die betrokken zijn bij een bepaald Netflix project binnen dezelfde tijdspanne niet aan de slag mogen gaan voor een andere (concurrerende) partij. In het verleden ging de streamingservice reeds op die manier te werk met onder meer 'Phoebe Waller-Bridge'.

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Netflix, series, Netflix series, Netflix serie, serie

Populair nieuws