Verrassend voordeel voor Netflix in strijd met Disney+

Verrassend voordeel Netflix in strijd met Disney+

Niet iedereen ziet het zitten er nog een streamingdienst bij te moeten nemen.

Jim Pedd, 13 oktober 2019 om 09:57

Disney+ gaat nog wel eens wat leden wegsnoepen bij Netflix. Maar lang niet iedereen, laat een nieuw onderzoek zien. Sterker nog, de meerderheid van de mensen met een Netflix-abonnement lijkt geen tot weinig interesse te hebben in een abonnement op de streamingdienst van The Mouse House.
De afgelopen tijd heeft Disney flink veel tijd en energie gestoken in het interessant maken van zijn streamingdienst. Zo nam het Fox over en maakt het heel wat live-action series, speciaal voor de dienst. Daarnaast kost deze slechts 6,99 euro per maand, wat significant goedkoper is dan Netflix.

Willen mensen wel?
Een onderzoek van Market Realist laat zien dat Netflix-abonnees toch vrij loyaal zijn aan die dienst. 75 procent zegt geen interesse te hebben in een abonnement op Disney+ of zelfs Apple TV+. Ze vinden al dat er te veel streamingdiensten zijn en hebben geen zin om nog meer diensten af te moeten nemen om de content te krijgen die ze willen.

Dat betekent niet dat Disney+ gaat worstelen om voldoende klanten te vinden, maar wel dat mensen er weinig zin in hebben om nog een abonnement erbij te moeten nemen. Of het een Netflix-killer is, valt nu wel te betwijfelen.

Bron: Market Realist

Lees meer over: Netflix, Disney Plus, Disney, Streamingdienst, Abonnement

Populair nieuws