search

Ons nieuws van zondag 13 oktober 2019

Zoekt 'WandaVision' de Young Avengers?
Series / Nieuws

Zoekt 'WandaVision' de Young Avengers?

Goed, niet allemaal, maar misschien 2 daarvan.

Komen de Young Avengers via series op Disney+ naar het Marvel-universum? Het lijkt er steeds meer op. Voor de serie WandaVision wordt naar het schijnt nu druk gezocht naar een stel tweelingen. Zij zouden mogelijk Wiccan en Speed gaan spelen, de kinderen van Wanda Maximoff en Vision in de comics.

Dat gerucht horen we van de site ComicBook, dat een castingcall in handen kreeg. Die is voor Big Red, wat voor zover ons bekend de werktitel van WandaVision is. De casting call luidt als volgt: "(BABIES) - Kaukasische babyjongens of meisjes (enkel, tweeling, drieling of combinatie) - 6 maanden & jonger".

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' wordt totaal absurd

Young Avengers
De vraag is nu of dit de Young Avengers gaan zijn. Mogelijk zullen we zien hoe Wiccan en Speed hun debuut maken in de serie, om vervolgens over een paar jaar naar de films te komen en zich bij de Young Avengers te voegen. We horen in elk geval dat de show gebaseerd is op de comics van Tom King.

Lees ook: 'WandaVision' wordt vreemdste MCU-project ooit

Vision gaat daarin op een horrorachtige reis om een familie voor hemzelf te bouwen. Aangezien Vision niet bestaat in de serie, is het even wachten of het concept niet op z'n kop gezet wordt en we niet gewoon zien hoe Wanda dat gaat doen. De serie is in de lente van 2021 te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-komedie is zeker mogelijk!
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-komedie is zeker mogelijk!

De baas van de franchise ziet het helemaal zitten.

Het Walking Dead-universum staat tot nu toe toch bekend om de vrij harde realiteit waarin alles zich afspeelt. Dat maakt ook meteen dat de series die AMC gemaakt heeft in de franchise allemaal dramaseries zijn. Maar er lijkt desondanks ruimte voor een komedie.

Franchise-baas Scott Gimple vertelt tijdens een podcast van The Hollywood Reporter dat hij het wel ziet zitten om een komedie te maken in het universum. Toen hem gevraagd werd of hij zich voor kon stellen dat er een komedie of sitcom in zit, zei hij: "uitdaging geaccepteerd!" Maar vervolgens vertelde hij iets serieuzer: "absoluut, iets lichtvaardigers, of komisch, is volgens mij wel mogelijk."

Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt mogelijk een 'musical-aflevering'!?

Volle komedie
Gimple ging er vervolgens nog wat dieper op in: "Er zijn een paar dingen waar we aan werken, waar ik echt enthousiast van word. Er zitten personages in deze wereld die ook lichter beschouwd kunnen worden. Je kan een Black Panther en een Guardians of the Galaxy hebben. En dan bedoel ik ook echt komische zaken."

Komedie met Walkers lijkt niet mogelijk, maar: "Goed, je kan niet rommelen met de Walkers. Er zijn geen zingende of dansende dode mensen. Maar als je de camera 42 minuten lang op Eugene richt, om maar iets te zeggen, wordt het veel lichter dan wanneer je de camera op Alpha richt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off 'Fresh Prince of Bel-Air' in de maak
Series / Nieuws

Spin-off 'Fresh Prince of Bel-Air' in de maak

Will Smith werkt aan een nieuw project.

Het zijn de tijden van reboots. En dus hadden we wel kunnen verwachten dat ook The Fresh Prince of Bel-Air er uiteindelijk aan moest geloven. Vandaag is het zover, want we horen dat acteur Will Smith werkt aan een spin-off.

In 2015 bleek dat Smith werkte aan een reboot van de serie waar hij beroemd door werd. Maar die kwam er niet. Het idee om er iets mee te doen klaarblijkelijk wel, want Smith werkt er nu aan. The Hollywood Reporter meldt nu dat er aan een spin-off gewerkt wordt.

Lees ook: John Wesley uit o.a 'The Fresh Prince of Bel Air' overleden

Spin-off op komst?
Waar de spin-off precies om zal draaien is een vraag waar THR geen antwoord op heeft. Wel weten we dat Smith de serie werkt binnen Westbrook Inc., dat hij in juli samen met zijn echtgenote Jada Pinkett Smith lanceerde.

Lees ook: Cast 'Fresh Prince of Bel Air' weer even bij elkaar

The Fresh Prince of Bel-Air begon in 1990 en was zes seizoenen lang te zien op NBC. Centraal staat Will, die van West-Philadelphia naar Bel-Air moet verhuizen. De cultuurshock is groot en dat zorgt voor veel komische momenten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Chicago Fire' laat 'Chicago'-reeks vlammen [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'Chicago Fire' laat 'Chicago'-reeks vlammen [Blu-ray]

Het zevende seizoen zorgt voor nog meer succes.

Bedenkers: Michael Brandt | Derek Haas | Cast: Jesse Spencer (Matthew Casey), Taylor Kinney (Kelly Severide), David Eigenberg (Christopher Herrmann), Eamonn Walker (Wallace Boden), Yuri Sardarov (Brian "Otis" Zvonecek) e.a. | Uitzending serie: 2012 - Heden | Tv-zenders: NBC

Het succes van Dick Wolfs Chicago-franchise blijft aanhouden. De serie Chicago Fire wist in het zevende seizoen zelfs een flink stuk meer kijkers te trekken en steeg van de 29e naar de 14e plek op de kijkcijferlijst van Nielson. En dit geldt ook voor de andere series in de reeks.

Onlangs bracht Universal het zevende seizoen van "Fire" uit op Blu-ray. Hieronder de trailer en synopsis, gevolgd door de blik op de schijven van de uitgave.



In seizoen 7 - met maar liefst 22 afleveringen - Chicago volg je opnieuw de brandweerlieden, het reddingsteam en de paramedici van Chicago Firehouse 51. Captain Matthew Casey pakt het commando weer op van de trucks terwijl Luitenant Kelly Severide de reddingsteams aanstuurt.



Uitgave: Chicago Fire - Seizoen 7 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Afleveringen: 22 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083189853 | Release: september 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het zevende seizoen van Chicago Fire zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. In de hoes staat de titels per disc aangegeven en zijn Engelstalige synopsissen.

Beeld en geluid
Ondanks dat de Chicago-series niet gerekend kunnen worden tot de kwaliteitsseries van bijvoorbeeld HBO en Netflix, zijn het wel publiekstrekkers. Het is daarom goed dat Universal ervoor kiest om in ieder geval Fire uit te geven op Blu-ray. De doorgaans wat minder filmische beeld ziet er in High Def uiteraard strak uit. De beeldvullende weergave is vrij van ruis en anders storende zaken.

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze is doorgaans wat basic, met standaard muzikale ondersteuning, maar verder vol geluid en prima te volgen dialoog. En zo krijg je de serie zoals deze bedoeld is, prima HD-beeld en geluid!

Extra's: cross-over afleveringen
Echt extra's zijn er niet op de uitgave. Je vindt wel de cross-over afleveringen met Chicago P.D. terug, met de titels Endings en Good Men, en de cross-over met Chicago Med, met de titel When to Let Go.

Seizoen 8 al onderweg!
De Chicago-reeks gaat gewoon verder. Het achtste seizoen van Chicago Fire is eind september gestart op NBC. Ook de twee andere series hebben hun volgende seizoen afgetrapt.



Lees ook: Neemt 'Chicago Fire' afscheid van hoofdpersonage?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman' wordt (on)terecht afgebrand
Series / Nieuws

'Batwoman' wordt (on)terecht afgebrand

Gaat het om trollen of hebben ze een punt?

Eerder deze maand ging op The CW een zoveelste DC-serie in de Arrowverse-reeks in première. Dit keer heeft Batwoman haar eigen show. De titelrol wordt gespeeld door Ruby Rose, die uiteraard ook te zien is als alter ego Kate Kane.

Met een Rotten Tomatoes-percentage van 72 procent naar aanleiding van ruim 30 recensies op de site, staat de serie er op dat punt redelijk voor. Het gaat echter fout bij de publieksscore. Deze staat namelijk op slechts 11 procent. Op de IMDb staat de serie rond de vrouwelijke Batman op slechts een 3,0.

Lees ook: Crossover Supergirl en Batwoman op komst?

Ter vergelijking, de serie The Flash staat op 72 procent op Rotten Tomatoes en een 7,5 op de IMDb. De andere DC-series van The CW zitten er iets boven of onder.

Mogelijk een afwijkende reden
De eerste aflevering verscheen op 6 oktober en vanavond volgt de tweede aflevering. Online wordt er nu afgevraagd of dit komt doordat het personage Kate Kane homoseksueel is, net als in de comics. In de eerste aflevering wordt dit ook gelijk duidelijk.

Maar het gaat misschien wel een stap verder dan dat. In online reacties valt te lezen, dat het er allemaal erg dik bovenop ligt dat er ook sterke vrouwen zijn. En dit zou te politiek (correct) overkomen.

Lees ook: 'Batwoman' lijkt tragisch verhaal te krijgen

De kanttekening daarbij is dat het overgrote merendeel van de reviews op Rotten Tomatoes zijn geschreven door mannen. Van de vijf vrouwen die een review schreven, waren er twee positief volgens Forbes. Dit zouden op het moment van schrijven de enige twee positieve reviews zijn op RT.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vervolg op 'Band of Brothers' en 'The Pacific' in de maak!
Series / Nieuws

Vervolg op 'Band of Brothers' en 'The Pacific' in de maak!

Nieuwe WOII-serie in de maak.

In 2001 verscheen de zeer geliefde miniserie Band of Brothers en enkele jaren later verscheen The Pacific (2010). Nu werken Steven Spielberg en Tom Hanks aan een derde serie die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog!{/b]

De serie gaat gemaakt worden voor Apple en hun betaalzender Apple TV+ en hiermee heeft de techgigant een mooie titel in de strijd om de kijker die Apple met onder meer Netflix, Amazon en Disney+ gaat uitvechten komende jaren.

Masters of the Air
De titel lijkt ook al bekend. Volgens Variety gaat de derde serie namelijk Masters of the Air heten en deze volgt het waargebeurde en zeer persoonlijke verhaal van de mensen die met Amerikaanse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog over Duitsland vlogen.

Op 1 november start Apple met hun Apple TV+, ook in Nederland. Het is nog onbekend wanneer Masters of the Air in première gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassend voordeel voor Netflix in strijd met Disney+
Series / Nieuws

Verrassend voordeel voor Netflix in strijd met Disney+

Niet iedereen ziet het zitten er nog een streamingdienst bij te moeten nemen.

Disney+ gaat nog wel eens wat leden wegsnoepen bij Netflix. Maar lang niet iedereen, laat een nieuw onderzoek zien. Sterker nog, de meerderheid van de mensen met een Netflix-abonnement lijkt geen tot weinig interesse te hebben in een abonnement op de streamingdienst van The Mouse House.

De afgelopen tijd heeft Disney flink veel tijd en energie gestoken in het interessant maken van zijn streamingdienst. Zo nam het Fox over en maakt het heel wat live-action series, speciaal voor de dienst. Daarnaast kost deze slechts 6,99 euro per maand, wat significant goedkoper is dan Netflix.

Willen mensen wel?
Een onderzoek van Market Realist laat zien dat Netflix-abonnees toch vrij loyaal zijn aan die dienst. 75 procent zegt geen interesse te hebben in een abonnement op Disney+ of zelfs Apple TV+. Ze vinden al dat er te veel streamingdiensten zijn en hebben geen zin om nog meer diensten af te moeten nemen om de content te krijgen die ze willen.

Dat betekent niet dat Disney+ gaat worstelen om voldoende klanten te vinden, maar wel dat mensen er weinig zin in hebben om nog een abonnement erbij te moeten nemen. Of het een Netflix-killer is, valt nu wel te betwijfelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.