'Batwoman' wordt (on)terecht afgebrand

'Batwoman' wordt (on)terecht afgebrand

Gaat het om trollen of hebben ze een punt?

Bram de Groot, 13 oktober 2019 om 11:09

Eerder deze maand ging op The CW een zoveelste DC-serie in de Arrowverse-reeks in première. Dit keer heeft Batwoman haar eigen show. De titelrol wordt gespeeld door Ruby Rose, die uiteraard ook te zien is als alter ego Kate Kane.
Met een Rotten Tomatoes-percentage van 72 procent naar aanleiding van ruim 30 recensies op de site, staat de serie er op dat punt redelijk voor. Het gaat echter fout bij de publieksscore. Deze staat namelijk op slechts 11 procent. Op de IMDb staat de serie rond de vrouwelijke Batman op slechts een 3,0.

Lees ook: Crossover Supergirl en Batwoman op komst?

Ter vergelijking, de serie The Flash staat op 72 procent op Rotten Tomatoes en een 7,5 op de IMDb. De andere DC-series van The CW zitten er iets boven of onder.

Mogelijk een afwijkende reden
De eerste aflevering verscheen op 6 oktober en vanavond volgt de tweede aflevering. Online wordt er nu afgevraagd of dit komt doordat het personage Kate Kane homoseksueel is, net als in de comics. In de eerste aflevering wordt dit ook gelijk duidelijk.

Maar het gaat misschien wel een stap verder dan dat. In online reacties valt te lezen, dat het er allemaal erg dik bovenop ligt dat er ook sterke vrouwen zijn. En dit zou te politiek (correct) overkomen.

Lees ook: 'Batwoman' lijkt tragisch verhaal te krijgen

De kanttekening daarbij is dat het overgrote merendeel van de reviews op Rotten Tomatoes zijn geschreven door mannen. Van de vijf vrouwen die een review schreven, waren er twee positief volgens Forbes. Dit zouden op het moment van schrijven de enige twee positieve reviews zijn op RT.

Bron: Forbes

Lees meer over: Batwoman, Arrow, Ruby Rose, Greg Berlanti, Orange is the New Black

Populair nieuws