search
DVD-recensie: 'Shameless' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Shameless' seizoen 2

Een goede comedy, die nog niet in Nederland te zien is geweest.

Bedenker: Paul Abbott | Cast: William H. Macy (Frank Gallagher), Emmy Rossum (Fiona Gallagher), Justin Chatwin (Steve), Ethan Cutkosky (Carl Gallagher), Shanola Hampton (Veronica Fisher), Steve Howey (Kevin Ball) | Jaar: 2011 "“ heden
Shameless is van oorsprong een Britse serie, die van 2004 tot 2013 liep. De Amerikaanse zender Showtime was intelligent genoeg om dit te zien en de rechten op de serie te kopen. Daarbij werd ook bedenker Paul Abbott meegenomen, die de Amerikaanse remake tot een succes maakte. Met 982.000 kijkers, was beleefde de serie de best bekeken Showtime-première sinds die van Dead Like Me in 2003.

In Shameless volgen we het leven van de familie van Frank Gallagher. Hij is de alleenstaande vader van zes kinderen en staat aan het hoofd van een dysfunctionele familie. Frank brengt zijn dagen bovenal dronken door en zijn kinderen proberen voor zichzelf te zorgen. Seizoen 2 duikt halsoverkop in de zinderde zomerse hitte Chigaco, grijpt het familieleven bij de keel en bijt zich erin vast.

De zuiplap Frank heeft constant foute vrienden; de hardwerkende Fiona houdt zich aan de afspraken totdat Steve terugkomt met een nieuwe zeer sexy vrouw; Lip vertrekt om voor de zijne te zorgen en voor Karens baby, terwijl Ian op jacht is in West Point en Gammy Gallagher even langskomt na een bezoek in de gevangenis. Verder wakkert de bipolaire Monica Franks vuur opnieuw aan. En ook hebben de Gallaghers schreeuwend gebrek aan geld en wc-papier, er is duidelijk geen sprake van gebrek aan schaamte of emoties in deze tv-serie.

De ontvangst van de serie was positief. Op Metacritic scoorde het eerste seizoen een 66 van de 100, wat inhoudt dat een kleine meerderheid van de recensenten de serie positief ontving. Het tweede seizoen werd een stuk beter beoordeeld, met een rating van 76 op 100. Over het algemeen stellen critici dat de serie een meeslepende en interessante kijk op het leven van een dysfunctioneel gezin is.DVD: Shameless | Duur: 12 afl. / 52 min. | Release: juli 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 3x DVD | EAN: 5051888169414 | Met dank aan: Warner Bros.

Het tweede seizoen van deze komedie is uitgegeven op DVD en niet op Blu-ray. We bekijken dus de DVD-uitgave, die bestaat uit een slipcase met daarin een reguliere DVD-hoes, met exact dezelfde coverart als de slipcase. De voorkant daarvan toont ons Frank en zijn familie en op de achterkant lezen we een Nederlandse (en Franse) synopsis. Verder staat aangegeven welke extra's te vinden zijn op de uitgave.

Binnen in de hoes tref je drie discs aan. Op elk daarvan staat een viertal afleveringen. Elk daarvan bevat verder wel wat verwijderde scènes, die vooral interessant zijn voor de fans. Verder tref je op disc drie nog de extra's van de serie aan.

De uitgave bevat enerzijds drie featurettes (die inzoomen op het leven van Fiona Gallagher, hoe je constant moet acteren dronken te zijn en het schrijven van deze Amerikaanse versie van Shameless) en anderzijds nog wat andere losse zaken. Denk daarbij maar aan een muziekvideo en acteurs die vooruit blikken op het derde seizoen.

Het gekke hieraan is dat het derde seizoen in de Verenigde Staten al lang en breed te zien is geweest. Sterker nog, het vierde seizoen is ook al sinds 6 april klaar. Kortom: de toevoeging van een vooruitblik op het derde seizoen is wel logisch gezien het feit dat dit een uitgave is van het tweede seizoen, maar niet logisch omdat er al begonnen is met de opnames van het vijfde seizoen.Toekomst
Zoals geschreven, zijn het derde en vierde seizoen al lang uitgezonden in de Verenigde Staten. Er is ook al opdracht gegeven tot een vijfde seizoen van twaalf afleveringen. Of en wanneer de seizoenen in Nederland te zien zullen zijn, is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen