search
Netflix gaat nog veel meer geld uitgeven aan nieuwe series & films
Series / Nieuws

Netflix gaat nog veel meer geld uitgeven aan nieuwe series & films

De strijd in streamingland wordt alleen maar harder.

Er staat een grote strijd los te barsten in streamingland. Volgende maand lanceren namelijk Apple TV+ en Disney+ en dan wordt het een stuk zwaarder voor wat nu de populairste streamingdienst van de wereld is. Netflix gaat dan ook flink investeren in aanvullende content.

CNBC schrijft dat Netflix 2 miljard dollar extra leent voor nieuwe series en films. Daarmee wordt de schuld van het bedrijf nog groter, terwijl die al een hoge 12 miljard dollar bedraagt. Dat bedrag zal alleen maar groeien voor de dienst, die moet blijven investeren in eigen content om kijkers vast te houden.

Zware strijd
Hoe dan ook wordt de strijd in streamingland zwaar. Netflix geeft steeds meer geld uit, zonder advertenties op zijn dienst toe te laten. Daardoor is het beperkt in zijn mogelijkheden om meer geld te verdienen; het moet nieuwe kijkers blijven trekken daarvoor. De waarde van Netflix nam dan ook flink af, afgelopen zomer met 24 miljard dollar.

De komende maanden lanceren in elk geval tal van diensten, waaronder van Apple, Disney, NBCUniversal en Warner Media. Elk komt met eigen content die concurreert met Netflix en haalt populaire oude klassiekers van Netflix af.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen