search
Krijg nog meer Netflix titels met dit slimme trucje!
Series / Nieuws

Krijg nog meer Netflix titels met dit slimme trucje!

Veel Nederlanders lopen zomaar even 6% van het totale aanbod mis...

Recent stond hier op Serietotaal reeds te lezen dat er van Avatar: The Last Airbender slechts één seizoen op de Nederlandstalige Netflix is te bekijken. Veranderde je de taal naar het Engels (zoals Netflix Nederland overigens zelf al aangaf)? Dan kreeg je opeens drie seizoenen aangeboden. Nu blijkt dat het toepassen van dit trucje je in de praktijk nog veel meer voordeel kan opleveren.

Van de op moment van schrijven 1253 series die op Netflix te bekijken zijn zouden Nederlandse kijkers er zo'n 78 niet te zien krijgen. Het gaat hierbij onder meer om series zoals Victorious, Sam & Cat en Angry Mom. Deze series zijn volledig onzichtbaar voor gebruikers die hun taal in Netflix op het Nederlands hebben staan. Andere reeksen waaronder dus bijvoorbeeld Avatar: The Last Airbender zijn dan weer slechts gedeeltelijk (1 seizoen) te bekijken met Nederlandse instellingen.

Het lijkt er naar uit te zien dat vooral het aantal series op Netflix getroffen wordt door de taalinstellingen. Films blijken hier immers een behoorlijk stuk minder afhankelijk van te zijn. Amper 6 van de op moment van schrijven in totaal 2231 films die op Netflix zijn terug te vinden zouden niet te bekijken zijn met Nederlandstalige instellingen. Dat is amper 0,3 procent van het volledige filmaanbod.

Geen Nederlandstalige ondertiteling
Bovenstaande is volgens Netflix het gevolg van het feit dat men probeert om aan Nederlandstalige gebruikers uitsluitend Nederlandstalige of in ieder geval van Nederlandse ondertiteling voorziene series en films aan te bieden. De films en series die niet met een Nederlands account kunnen worden bekeken zullen dan ook nooit over Nederlandstalige ondertiteling beschikken. Voor veel gebruikers is dit evenwel geen onoverkomelijk probleem waardoor ze alsnog graag de instellingen van hun account naar het Engels zullen willen veranderen.

Wil jij graag de taalinstelling van jouw account op Netflix veranderen? In dat geval is dat mogelijk door naar je instellingen te gaan, vervolgens op 'Account' te klikken en daarna bij 'Mijn Profiel' op 'Taal' te klikken.

Bron: streamwijzer.nl
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen