search
Android-gebruikers merken opvallende nieuwe functie op bij Netflix
Series / Nieuws

Android-gebruikers merken opvallende nieuwe functie op bij Netflix

De nieuwe functie wordt wel slechts uitgetest bij een handvol gebruikers...

Verschillende Android-gebruikers hebben te kennen gegeven dat ze over een opmerkelijke, nieuwe functie beschikken in hun Netflix-app. De nieuwe functie maakt het mogelijk om content sneller of net trager af te laten spelen. De afspeelsnelheid varieert dan ook van 0,5x tot 1,5x.

Tot dusver lijkt het er naar uit te zien dat de nieuwe functie uitsluitend wordt getest in de Android-app van Netflix. Het valt echter niet uit te sluiten dat de test ook zal worden uitgevoerd op andere platformen. Het is opmerkelijk dat slechts een handvol gebruikers reeds met de nieuwe functie werden geconfronteerd. Het is dus zeker niet zo dat ze reeds op uitgebreide schaal is uitgerold, in tegendeel.

Test
Netflix zelf heeft tot dusver de lippen stijf op elkaar gehouden met betrekking tot het testen van een afwijkende afspeelsnelheid. Heel wat gebruikers stellen zich inmiddels openlijk de vraag welk nut deze functie precies heeft. Dit gezegd zijnde is het zo dat het idee van sneller content consumeren reeds langer speelt. In het verleden werd dit bijvoorbeeld reeds doorgevoerd voor wat het beluisteren van audioboeken betreft.

Wanneer de variabele afspeelsnelheid ook beschikbaar zal zijn voor andere gebruikers van Netflix is momenteel nog niet bekend. Dat het er aan zit te komen staat dankzij deze test uiteraard wel zo goed als vast.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen