Let op: Netflix gaat oude televisies en blu-ray spelers niet langer ondersteunen

Netflix schrapt ondersteuning oudere toestellen

Het gaat onder meer om televisies van Samsung en Sony...

Geoffrey Ketels, 6 november 2019 om 10:56

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat oudere televisies, maar ook bijvoorbeeld blu-rayspelers plots geen ondersteuning meer bieden voor je favoriete app. Nu is het Netflix die met een dergelijk nieuwsbericht op de proppen komt. De streamingdienst heeft namelijk bekend gemaakt dat het verschillende oudere televisies en blu-rayspelers niet langer gaat ondersteunen.
Meer specifiek zou het gaan om de televisies van de producenten Vizio, Samsung en Sony welke voor het jaar 2012 op de markt zijn gelanceerd. Zij zullen zeer binnenkort geen ondersteuning meer bieden voor Netflix. De streamingdienst heeft bekend gemaakt dat er vanaf 1 december van dit jaar een melding zal verschijnen dat omwille van technische beperkingen Netflix niet langer door het toestel in kwestie wordt ondersteund. Dit geldt overigens niet alleen voor de televisies van de aangehaalde merken. Ook blu-rayspelers van met name Toshiba en Philips zullen niet langer in staat zijn om de Netflix-app te kunnen draaien.

Verenigde Staten
Voor de Europese consument is er ook goed nieuws. In eerste instantie treft de beslissing van Netflix namelijk vooral Amerikaanse consumenten. Sowieso zijn er immers maar weinig toestellen van voor 2012 die in Europa reeds ondersteuning boden aan de streamingdienst. Op dat ogenblik was Netflix in Europa namelijk nog veel kleiner in vergelijking met de Amerikaanse markt. Dit gezegd zijnde is het wel een teken aan de wand dat Netflix af wil van de verplichte ondersteuning voor oudere systemen. De kans dat er binnenkort nog meer systemen zullen volgen is dan ook meer dan aanwezig.

Waarom Netflix er nu precies voor kiest om de ondersteuning te stoppen is niet duidelijk. De verwachting is echter dat de streamingdienst binnenkort met een nieuwe, grote update uit zal gaan pakken. De voorbije maanden werd er namelijk regelmatig gemeld dat er werd getest met nieuwe opties, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de afspeelsnelheid. Of een dergelijke update iets met deze keuze te maken heeft is uiteraard niet met zekerheid te zeggen.

Bron: Flatpanelshd.com

Lees meer over: streamingdienst, Netflix, streamingservice

Populair nieuws