search

Ons nieuws van woensdag 6 november 2019

Nieuwe grote namen voor veel geprezen hitserie 'Billions'
Series / Nieuws

Nieuwe grote namen voor veel geprezen hitserie 'Billions'

'The Good Wife'-ster Julianna Margulies en 'House of Cards'-alum Corey Stoll doen mee aan het komende vijfde seizoen van 'Billions'!

Eindelijk bevestigd: The Good Wife-ster Julianna Margulies en House of Cards-alum Corey Stoll doen mee aan het vijfde seizoen van Billions.

Margulies, die voor het laatst werd gezien als headliner van National Geographic's The Hot Zone-miniserie, zal sociologie professor en bestseller-auteur Catherine Brant spelen. Stoll, die net klaar is met het laatste seizoen van The Deuce, zal schitteren als Michael Prince, bestuurder in een klein dorp.

Lees ook: Showtime geeft 'Billions' een vijfde seizoen

In juni eindigde Billions seizoen 4 met een aflevering vol achterbakse twists die voormalig rivalen Chuck (Paul Giamatti) en Axe (Damian Lewis) opnieuw tegen elkaar opzette. Eindelijk kwam Taylor (Azië Kate Dillon) in beeld en gooide alles door elkaar!

"Toen we ze bij elkaar brachten, wisten we niet precies hoe het verder zou gaan, maar we wisten zeker dat met twee alpha-mannen vrede nooit eeuwig zou duren" vertelt producer David Levien.

Billions is voorjaar 2020 weer te zien op Showtime.

Lees ook: Première vierde seizoen 'Billions' opgedragen aan Dennis Shields
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Apple TV+ weet de verwachtingen voorlopig totaal niet in te lossen'
Series / Nieuws

'Apple TV+ weet de verwachtingen voorlopig totaal niet in te lossen'

Het beperkte aanbod stoot veel mensen tegen de borst...

Apple lanceerde op 1 november van dit jaar haar langverwachte streamingdienst Apple TV+. Heel wat mensen die er voor hebben gekozen om een Apple-product aan te kopen kunnen het eerste jaar gratis kijken, maar anderen moeten 4,99 euro per maand betalen. Ondanks het feit dat deze prijs natuurlijk veel lager ligt in vergelijking met bijvoorbeeld Netflix blijkt het aanbod van de nieuwe streamingdienst bij lancering aardig teleur te stellen.

Toegegeven, de verwachtingen waren bijzonder hoog gespannen rond de release van Apple TV+. Toch had niemand verwacht dat de ontvangst zo pover zou verlopen. Apple TV+ werd op 1 november van dit jaar gelanceerd in meer dan honderd verschillende landen ter wereld, maar deed dat met een catalogus die bestaat uit amper 9 series. Het gaat hierbij onder meer om namen zoals See, Dickinson en natuurlijk ook For All Mankind en The Morning Show. De series werden groots aangekondigd, niet in het minst omwille van de indrukwekkende namen die er bij betrokken zijn.

Grote namen
Ondanks het feit dat namen zoals Jason Momoa, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon bij verschillende projecten betrokken zijn lijkt het er naar uit te zien dat de series in eerste instantie niet weten te overtuigen. Dit gezegd zijnde zijn de scores voor de serie See inmiddels wel opgelopen van 4,95 tot 7,7/10.

Naast bovenstaande lijkt ook de keuze van Apple om niet alle afleveringen van een reeks in één keer online te plaatsen op heel wat kritiek te kunnen rekenen... Netflix lacht nu waarschijnlijk toch wel even in haar vuistje.

Ondanks een teleurstellende lancering moeten we Apple TV+ uiteraard nog niet meteen gaan afschrijven. Er kan in de toekomst met onder meer Servant en Amazing Stories nog heel wat moois op het streamingplatform verschijnen. We kunnen ons echter best voorstellen dat Apple de lancering van haar Apple TV+ streamingplatform het liefst anders had gezien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voor de Kerst! De nieuwe Netflix kerstserie 'Merry Happy Whatever'
Series / Nieuws

Voor de Kerst! De nieuwe Netflix kerstserie 'Merry Happy Whatever'

De eerste kerstserie van de streamingdienst verschijnt op 28 november!

Stiekem houden we er eigenlijk allemaal wel van, die zeemzoete kerstfilms die elk jaar opnieuw op ons worden losgelaten. Eerder raakte reeds bekend dat ook Netflix dit jaar weer met enkele nieuwe kerstfilms op de proppen komt, maar daar komt nu ook een heuse serie bij! Netflix heeft namelijk de reeks Merry Happy Whatever aangekondigd!

Merry Happy Whatever is de eerste kerstserie die ooit door Netflix wordt gelanceerd. Naar aanleiding van de bekendmaking heeft de streamingdienst ook meteen een eerste trailer de wereld ingestuurd. Deze trailer maakt de opzet van de reeks meteen duidelijk. Ze vertoont dan ook niet onaanzienlijke gelijkenissen met Meet the Parents. We maken in de trailer dan ook kennis met een berooide muzikant die luistert naar de naam Matt. Hij gaat Kerstmis vieren bij zijn schoonfamilie en natuurlijk wil hij daarbij een goede indruk maken. Dat is echter buiten de vader van zijn aanstaande bruid Don gerekend!

Eerste Netflix kerstserie
De eerste kerstserie van Netflix Merry Happy Whatever komt van de hand van Tucker Cawley. Hij ging eerder ook al aan de slag als schrijver voor Everybody Loves Raymond. Ben je ook al benieuwd wat deze kerstserie allemaal voor ons in petto zal hebben? Bekijk dan zeker alvast even de trailer! Ook op het verschijnen van de reeks is het eigenlijk niet zo lang meer wachten, in tegendeel. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat ze vanaf 28 november te zien zal zijn!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie over een vrouwelijke 'Zorro' in de maak
Series / Nieuws

Serie over een vrouwelijke 'Zorro' in de maak

Het klassieke personage wordt in een nieuw jasje gestoken.

CBS TV Studios is naar verluidt begonnen met de ontwikkeling van een reboot-serie over het klassieke personage Zorro. In de serie, die geproduceerd wordt door NBC, Ben Silverman en Howard Owens, zal voor het eerst een vrouw het Zorro-masker dragen.

Alfredo Barrios Jr. zal het script schrijven van de pilot-aflevering en tevens dienst doen als uitvoerend producent. Het project wordt omschreven als een moderne uitvoering van de klassieke Zorro-mythologie. In de serie volgen we Z, een vrouwelijke afstammeling van de bekende held, die er alles aan doet om haar gemeenschap te beschermen tegen allerhande schurken.

Een rijke geschiedenis
Zorro heeft sinds de jaren '50 centraal gestaan in vele films en series. De bekendste versie bij het moderne publiek is ongetwijfeld die van Antonio Banderas in de door Martin Campbell geregisseerde films The Mask of Zorro (1998) en The Legend of Zorro (2005).

Het is nog onbekend wanneer we de serie over de vrouwelijke Zorro kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Let op: Netflix gaat oude televisies en blu-ray spelers niet langer ondersteunen
Series / Nieuws

Let op: Netflix gaat oude televisies en blu-ray spelers niet langer ondersteunen

Het gaat onder meer om televisies van Samsung en Sony...

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat oudere televisies, maar ook bijvoorbeeld blu-rayspelers plots geen ondersteuning meer bieden voor je favoriete app. Nu is het Netflix die met een dergelijk nieuwsbericht op de proppen komt. De streamingdienst heeft namelijk bekend gemaakt dat het verschillende oudere televisies en blu-rayspelers niet langer gaat ondersteunen.

Meer specifiek zou het gaan om de televisies van de producenten Vizio, Samsung en Sony welke voor het jaar 2012 op de markt zijn gelanceerd. Zij zullen zeer binnenkort geen ondersteuning meer bieden voor Netflix. De streamingdienst heeft bekend gemaakt dat er vanaf 1 december van dit jaar een melding zal verschijnen dat omwille van technische beperkingen Netflix niet langer door het toestel in kwestie wordt ondersteund. Dit geldt overigens niet alleen voor de televisies van de aangehaalde merken. Ook blu-rayspelers van met name Toshiba en Philips zullen niet langer in staat zijn om de Netflix-app te kunnen draaien.

Verenigde Staten
Voor de Europese consument is er ook goed nieuws. In eerste instantie treft de beslissing van Netflix namelijk vooral Amerikaanse consumenten. Sowieso zijn er immers maar weinig toestellen van voor 2012 die in Europa reeds ondersteuning boden aan de streamingdienst. Op dat ogenblik was Netflix in Europa namelijk nog veel kleiner in vergelijking met de Amerikaanse markt. Dit gezegd zijnde is het wel een teken aan de wand dat Netflix af wil van de verplichte ondersteuning voor oudere systemen. De kans dat er binnenkort nog meer systemen zullen volgen is dan ook meer dan aanwezig.

Waarom Netflix er nu precies voor kiest om de ondersteuning te stoppen is niet duidelijk. De verwachting is echter dat de streamingdienst binnenkort met een nieuwe, grote update uit zal gaan pakken. De voorbije maanden werd er namelijk regelmatig gemeld dat er werd getest met nieuwe opties, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de afspeelsnelheid. Of een dergelijke update iets met deze keuze te maken heeft is uiteraard niet met zekerheid te zeggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans MC' krijgt een derde seizoen!
Series / Nieuws

'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans MC' krijgt een derde seizoen!

Het derde seizoen zal gemaakt worden zonder Kurt Sutter...

FX heeft bekend gemaakt dat de Sons of Anarchy-spinoff Mayans MC een derde seizoen krijgt. Het nieuws verschijnt net voor de lancering van de finale aflevering van het huidige, tweede seizoen.

Het nieuws over het verschijnen van het derde seizoen van Mayans MC komt drie weken nadat de co-creator en co-showrunner Kurt Sutter is ontslagen. Meteen bij de bekendmaking van het derde seizoen werd aangegeven dat de huidige co-creator en executive producer Elgin James eveneens verantwoordelijk zal zijn voor het nieuwe seizoen. FX heeft finaal ook nog aangegeven dat het derde deel wellicht ergens aan het einde van 2020 zal verschijnen.

Lees ook: Problemen voor 'Mayans MC': FX ontslaat showrunner

Kwalijk gedrag
Kurt Sutter verliet de productie van de Sons of Anarchy-spinoff Mayans MC nadat er verschillende klachten werden geuit aan zijn adres. In het bijzonder zijn gedrag op de set zou vaak voer voor discussie zijn geweest. Het vertrek komt Sutter zat er sowieso wel aan te komen. In het verleden had hij immers reeds laten optekenen de serie sowieso te verlaten wanneer er een derde seizoen van zou verschijnen.

Ondanks het feit dat het uiteraard nog even wachten is tot de komst van het derde seizoen van Mayans MC is dit uiteraard terug goed nieuws voor de fans!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan'-serie wordt zeer heftig en draait om trauma
Series / Nieuws

'Obi-Wan'-serie wordt zeer heftig en draait om trauma

Niet gek, als je je bedenkt wat het personage heeft meegemaakt.

Acteur Ewan McGregor sprak met Men's Journal over de serie die Lucasfilm en Disney maken over zijn Star Wars-personage, Obi-Wan Kenobi. De serie draait om de jaren dat het personage in ballingschap op woestijnplaneet Tatooine leeft en krijgt een heel heftig thema: trauma.

Dat vertelde de acteur tijdens een recent interview. "Het verhaal speelt zich af tussen Episode III en IV, op het moment dat de Jedi Order langzaam uit elkaar valt. Het zal denk ik heel interessant worden om hem zo te zien. Hij moet het immers een plek geven dat de Jedi overal afgeslacht worden en de Sith het overnemen. Dat is nogal wat om te verwerken," aldus McGregor.

Lees ook: Obi-Wan Kenobi is een 'oudere man' in nieuwe serie op Disney+

Oorspronkelijke plan
De serie was oorspronkelijk gepland als een film, mogelijk zelfs meerdere films. Maar nadat de film Solo: A Star Wars Story flopte, realiseerden Disney en Lucasfilm dat te veel Star Wars niet goed is. En dus werd de Obi-Wan film gecancelled. Maar McGregor kreeg wel al te horen dat hij een serie zou krijgen op de toen nog aan te kondigen streamingdienst Disney+.

Lees ook: Ewan McGregor legt uit waarom er een 'Obi-Wan'-serie komt

Afgelopen zomer werd de serie dan eindelijk aangekondigd. Deze krijgt zes afleveringen van elk een uur en draait dus om Obi-Wan in zijn tijd op Tatooine, waar hij over de jonge Luke Skywalker waakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.