Netflix baas: "We kunnen veel leren van Disney+"

Netflix baas:

De CEO benadrukt echter de concurrentie van Disney niet te vrezen...

Geoffrey Ketels, 7 november 2019 om 17:52

De CEO van Netflix, namelijk Reed Hastings heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan op de DealBook Conference van The New York Times. Hastings bleek namelijk met heel wat lof te strooien voor het Disney+ streamingplatform dat op 12 november van dit jaar officieel wordt gelanceerd.
In het interview liet Hastings zich in eerste instantie het volgende ontglippen; "Disney is werkelijk een fantastisch bedrijf waar we veel bewondering voor hebben. We beschouwen ze dan ook als een goede concurrent." Vervolgens liet Hastings ook nog eens optekenen dat het platform van Disney van alle streamingplatformen op de markt wellicht de belangrijkste concurrent zal zijn voor Netflix. Hij stelt dan ook dat Netflix nog heel wat van Disney kan leren.

Geen zorgen
Ondanks bovenstaande benadrukte de Netflix-CEO zoals hij in het verleden ook reeds meermaals heeft gedaan dat Netflix zich helemaal geen zorgen maakt over de komst van Disney+:

"In tegenstelling tot wat veel mensen nog steeds schijnen te denken is het zo dat Netflix nooit de enige streamingdienst op de markt is geweest. Wat bijvoorbeeld te denken van Hulu, YouTube en Amazon Prime Video? We hebben altijd al concurrentie gehad, maar steeds meer bedrijven komen er nu achter dat een platform zoals het onze gewoon goed werkt. Bijgevolg willen steeds meer grote bedrijven ook hun eigen dienst op het internet lanceren."

Hoe het ook zij, Netflix zal er inderdaad heel wat concurrente bij krijgen. Niet alleen werd eerder deze maand reeds Apple TV+ gelanceerd, daar komt dus op 12 november ook nog Disney+ bij en wat ook te denken van HBO Max welke volgend jaar op de markt komt? Ook het minder bekende 'Peacock' van NBCUniversal mag uiteraard niet over het hoofd worden gezien.

Bron: NU.nl

Lees meer over: Netflix, Disney, Disney Plus, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws