search

Ons nieuws van donderdag 7 november 2019

In tegenstelling tot Netflix 'verdwijnen' er bij Disney+ nooit series
Series / Nieuws

In tegenstelling tot Netflix 'verdwijnen' er bij Disney+ nooit series

Een grote frustratie van streamingkijkers is zo opgelost.

Disney+ onderscheidt zich op een belangrijke manier van bedrijven als Netflix en Hulu. Waar die content van eigen makelij combineren met die van andere producenten, doet Disney dat straks niet. In plaats daarvan gaat het enkel zijn eigen materiaal aanbieden.

"We gaan niet elke maand weer een nieuw aanbod van films online zetten," aldus een woordvoerder van de streamingdienst tegenover de site CBR. Andere diensten, waaronder Netflix, Hulu, Videoland en Amazon Prime Video, doen dat allemaal wel. Daardoor is een deel van de programmering niet altijd beschikbaar, wat sommige gebruikers erg lastig vinden.

Enkel eigen content
Disney biedt daarentegen alleen eigen content aan. Dat is dus alles wat gemaakt is door het bedrijf zelf en al zijn dochterondernemingen. Lucasfilm, Marvel Studios, Pixar en straks vermoedelijk ook Fox, staan er dan allemaal op. En natuurlijk veel origineels, waaronder series als The Mandalorian en heel wat MCU-shows.

Disney+ is vanaf 12 november beschikbaar als streamingdienst. Dan betaal je 6,99 euro per maand voor een abonnement.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix baas: "We kunnen veel leren van Disney+"
Series / Streaming-diensten

Netflix baas: "We kunnen veel leren van Disney+"

De CEO benadrukt echter de concurrentie van Disney niet te vrezen...

De CEO van Netflix, namelijk Reed Hastings heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan op de DealBook Conference van The New York Times. Hastings bleek namelijk met heel wat lof te strooien voor het Disney+ streamingplatform dat op 12 november van dit jaar officieel wordt gelanceerd.

In het interview liet Hastings zich in eerste instantie het volgende ontglippen; "Disney is werkelijk een fantastisch bedrijf waar we veel bewondering voor hebben. We beschouwen ze dan ook als een goede concurrent." Vervolgens liet Hastings ook nog eens optekenen dat het platform van Disney van alle streamingplatformen op de markt wellicht de belangrijkste concurrent zal zijn voor Netflix. Hij stelt dan ook dat Netflix nog heel wat van Disney kan leren.

Geen zorgen
Ondanks bovenstaande benadrukte de Netflix-CEO zoals hij in het verleden ook reeds meermaals heeft gedaan dat Netflix zich helemaal geen zorgen maakt over de komst van Disney+:

"In tegenstelling tot wat veel mensen nog steeds schijnen te denken is het zo dat Netflix nooit de enige streamingdienst op de markt is geweest. Wat bijvoorbeeld te denken van Hulu, YouTube en Amazon Prime Video? We hebben altijd al concurrentie gehad, maar steeds meer bedrijven komen er nu achter dat een platform zoals het onze gewoon goed werkt. Bijgevolg willen steeds meer grote bedrijven ook hun eigen dienst op het internet lanceren."

Hoe het ook zij, Netflix zal er inderdaad heel wat concurrente bij krijgen. Niet alleen werd eerder deze maand reeds Apple TV+ gelanceerd, daar komt dus op 12 november ook nog Disney+ bij en wat ook te denken van HBO Max welke volgend jaar op de markt komt? Ook het minder bekende 'Peacock' van NBCUniversal mag uiteraard niet over het hoofd worden gezien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende trailer 'Servant'-serie van M. Night Shyamalan!
Series / Trailer

Onthullende trailer 'Servant'-serie van M. Night Shyamalan!

Een nieuwe Apple TV+ serie.

Met slechts een paar series trapte Apple TV+ op 1 november af. Heel succesvol mag de streamingdienst nog niet genoemd worden en de 4,99 per maand lijkt misschien zelfs iets te hoog. Gelukkig komt er snel iets meer beeldmateriaal.

Hieronder zie je namelijk de eerste volledige trailer voor de serie Servant van bedenker en regisseur M. Night Shyamalan. Het betreft een phychologische thriller waarin een stel uit Philadelphia in rouw is nadat een onuitsprekelijke tragedie een breuk in hun huwelijk veroorzaakt en de deur opent voor een mysterieuze kracht om hun huis binnen te komen.



Grote namen in Servant!
Er rollen voor Toby Kebbell als Sean Turner, Lauren Ambrose als Dorothy, Nell Tiger Free als Leanne Grayson en Harry Potter-ster Rupert Grint als Julian Pierce. Vanaf 28 november kun je de eerste serie van Shyamalan bekijken op Apple TV+!

Lees ook: Zeer vreemde trailer 'Servant' van M. Night Shyamalan
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dominic West steelt de show in 'The Affair' [Dvd]
Series / Blu-ray Review

Dominic West steelt de show in 'The Affair' [Dvd]

In 2019 is deze serie definitief afgerond.

Bedenkers: Sarah Treem | Hagai Levi | Cast: Dominic West (Noah Solloway), Ruth Wilson (Alison Bailey), Maura Tierney (Helen Butler), Joshua Jackson (Cole Lockhart), Jake Siciliano (Martin Solloway), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: Showtime

De dramaserie The Affair mag zich een van de succesvollere, toch iets onbekendere series van afgelopen jaren noemen. Niet alleen werd de serie erg sterk ontvangen, ook was er een vaste groep kijkers en won de serie een aantal grote prijzen, met zelfs een Golden Globe voor Beste dramaserie. Actrices Ruth Wilson en Maura Tierney en acteur Dominic West vielen ook in de prijzen.

Universal Pictures bracht recent het vierde seizoen uit op Dvd. Hieronder de trailer en de synopsis, en vervolgens een blik op de inhoud van de uitgave.



Het vierde seizoen lijken de geheimen die hen samen brachten en uit elkaar scheurden voorbij voor Noah, Alison, Helen en Cole. Allemaal op hun eigen zoektocht met in het vooruitzicht zelfs nieuwe relaties. Maar het verleden laat ze niet meer los: waar moeten ze zich aan vasthouden en wat moeten ze achterlaten?



Serie: The Affair - Seizoen 4 | Aantal discs 4 x Dvd | Speelduur: 10 x ca. 54 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Audio 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083198299 | Release: oktober 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het vierde seizoen van The Affair zitten verpakt in doorzichtige amaray Dvd-keepcase. In de binnenkant tref je aanvullende informatie aan over de afzonderlijke afleveringen, met de titels en Engelstalige synopsissen. Ook wordt duidelijk dat de extra's op schijf vier staan.

Beeld en geluid
De topserie The Affair verdient eigenlijk de beste beeldkwaliteit gezien de fraaie opnames bij de zee en andere mooie omgevingen. Helaas is in Nederland alleen de Dvd-uitgave beschikbaar en ondanks dat het beeld niet optimaal is, is dit zeker geen slechte transfer te noemen. Het beeld is duidelijk niet 100 procent scherp en hier en daar zijn er wat kleinere gebreken (blokvorming). De keur is verder degelijk en de geluidstrack is Dolby Digital 5.1, en dat is meer dan voldoende bij deze serie.

Aantal extra's
Het bonusmateriaal is redelijk beperkt, geplaatst op de vierde schijf. Zo kun je kijken naar de featurette Sink Back into the Ocean. Deze zou je overigens alleen moeten bekijken als je het complete vierde seizoen gezien hebt, aangezien er wordt ingezoomd op de afronding van het seizoen. Daarnaast zijn er twee Character Profiles-video's te kijken, namelijk van Alison / Cole / Ben en van Noah / Helen / Vik.

Seizoen 5 recent afgerond!
In de States is het laatste seizoen met elf afleveringen begin deze maand afgerond. Daarin zien we belangrijke gezichten weer terug, met een nadruk op Dominic Wests Noah Solloway, Maura Tierney's Helen Butler en Julia Goldani Telles' Whitney Solloway. Hieronder de trailer:



Lees ook: Anna Paquin in laatste seizoen 'The Affair'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'The Walking Dead' stoten bijna door gevaarlijke grens
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'The Walking Dead' stoten bijna door gevaarlijke grens

Straks kijken minder dan drie miljoen mensen.

Weer een week en weer slechtere kijkcijfers voor AMC-serie The Walking Dead. Dit seizoen doet de serie het steeds weer iets slechter. De serie duikt, als de trend doorzet, volgende week onder de 3 miljoen kijkers. Deze week stemden er nog zo'n 3.086.000 mensen af op televisiezender AMC.

Daarmee is de trend niet bepaald positief. Hieronder zetten we op een rij hoe het er de afgelopen weken uitzag:
Lines We Cross: 4,00 miljoen kijkers
We Are the End of the World: 3,47 miljoen kijkers
Ghosts: 3,48 miljoen kijkers
Silence the Whisperers: 3,31 miljoen kijkers
What It Always Is: 3,09 miljoen kijkers
Zo bezien ziet het er echt niet goed uit voor de serie. Tegelijk is er altijd een nuance en die ligt hier in het feit dat AMC de afleveringen ook aanbiedt op zijn nieuw gelanceerde streamingplatform. In de Verenigde Staten zorgt dat in elk geval voor een vertekend beeld, want een deel van de kijkers zal enkel nog online naar de serie kijken.

Daarnaast zijn er internationaal geen kijkcijfers bekend, dus het kan ook goed dat The Walking Dead het internationaal nog altijd uiterst goed doet.

Lees ook: Volgend jaar is er 42(!) weken aan 'Walking Dead' te zien
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Negan weer een schurk in 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Is Negan weer een schurk in 'The Walking Dead'?

Hij heeft immers zijn liefje Lucille weer terug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wordt Negan weer een slechterik in AMC-serie The Walking Dead? Dat is een vraag die Entertainment Weekly voorlegde aan showrunner Angela Kang en waar we dus een soort antwoord op kunnen geven. Natuurlijk wilde Kang er geen echt antwoord op geven, maar we hebben een begin.

De ietwat psychopatische Brandon hoopte vorige week dat hij Negans Saviors weer terug kon brengen. Hij bracht Negan dan ook zijn geliefde knuppel, nog altijd omwikkeld met prikkeldraad, Lucille, terug. Maar wat betekent dit? Wordt hij, met leren jasje en al, weer een schurk? Of is hij toch complexer dan je zou denken?

Lees ook: Volgend jaar is er 42(!) weken aan 'Walking Dead' te zien

Aan de fans
In eerste instantie wil Kang daar niks over zeggen. Althans: "Ik denk dat we dat nog even aan het publiek moeten laten. Het jasje en de knuppel staan zo erg symbool voor iets slechts dat hij gedaan heeft. Dat beeld wilde we weer oproepen," begon ze. En heel snel gaan die antwoorden ook niet komen.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead' maken vrije val

Dat komt volgens Kang omdat Negan simpelweg iemand is die zijn kaarten dicht bij de borst houdt. Hij gaat dus niet meteen weer slecht zijn, maar past gewoon niet binnen het klassieke zwart/wit-verhaal. Zondag gaat de show weer verder, hopelijk met antwoorden!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO's 'His Dark Materials' beleeft fantastisch debuut
Series / Nieuws

HBO's 'His Dark Materials' beleeft fantastisch debuut

De serie debuteert met briljante kijkcijfers.

De serie His Dark Materials van de BBC en HBO debuteert met geweldige cijfers. Deadline schrijft dat naar de pilot maar liefst 7,2 miljoen mensen keken. Dat is dan enkel op BBC One, waar het dankzij die aantallen het beste seriedebuut sinds 2014 is. Kortom: mensen stemmen massaal af op de fantasyserie.

Heel verrassend is het niet dat His Dark Materials zo'n goed debuut beleeft in het Verenigd Koninkrijk. De boeken van Phillip Pullman worden door veel Britten beschouwd als de belangrijkste werken van het koninkrijk. Daarmee is de boel dus sowieso wel populair bij lezers en het publiek immens. Dat viel niet te merken bij de Hollywood-verfilming van een paar jaar geleden, maar die maakte fouten (zoals het volledig weglaten van de religiekritieken uit de boeken), waardoor de film niet aansloeg.

Lees ook: 'His Dark Materials' krijgt epische nieuwe trailer

Nu wel anders
Dat laatste is nu wel anders. His Dark Materials tackelt de thematiek van de boeken gewoon zonder het al te moeilijk te maken. De serie is dan ook een prima reflectie van het werk van Pullman en krijgt ook al een tweede seizoen. Dat baseert men op het tweede boek uit de trilogie.

In His Dark Materials volgen we het meisje Lyra, die opgroeit in een andere wereld dan de onze. Ze woont in een wereld waarin iedereen een Daemon heeft, een soort zielsverwant. Als een vriendje van haar verdwijnt, gaat ze naar hem op zoek. Een zoektocht die haar naar de Noordpool brengt en onder meer langs heksen en pratende ijsberen voert.

Lees ook: HBO start snel met 'His Dark Materials'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt een van deze mannen Marvels 'Moon Knight'?
Series / Nieuws

Wordt een van deze mannen Marvels 'Moon Knight'?

Het gerucht gaat dat er een shortlist is.

Disney en Marvel Studios schijnen nu al een acteur op het oog te hebben voor de rol van Moon Knight. Het personage krijgt over een paar jaar een eigen serie op streamingdienst Disney+ en nu al is men naar het personage op zoek. De serie werd in augustus aangekondigd en kreeg enkel een logo, maar nu al lekken wat details uit.

Naar het schijnt overwegen Disney en Marvel deze acteurs voor de rol:
Garrett Hedlund
Justin Theroux
Michael Ealy
Shia LaBeouf
Rami Malek
Dat stelt een van de bezoekers van de site 4Chan op basis van bronnen binnen de productie. Deze bron schijnt zo nu en dan te kloppen, al is het moeilijk dat met zekerheid te zeggen. In elk geval lijkt deze selectie aan opties te impliceren dat men open staat voor een brede mogelijkheid met betrekking tot deze rol.

Lees ook: Gerucht: dit wordt de schurk van MCU-serie 'Moon Knight'!

Moon Knight
Moon Knight is een van de vele personages die een eigen serie krijgt van Marvel en Disney. De bedoeling is om zo zoveel mogelijk kijkers te binden aan de streamingdienst. Tegelijk is het ook een nieuwe manier om personages naar het Marvel Cinematic Universe te brengen, want niet langer is men afhankelijk van bioscoopfilms. Er is in plaats daarvan straks heel wat meer mogelijk.

Lees ook: Dit zoekt Marvel voor hoofdrol 'Moon Knight'

Er worden onder meer series gemaakt rond Ms. Marvel, Hawkeye, Scarlet Witch en She-Hulk. Gezamenlijk zullen zij natuurlijk de toekomst vormen van het MCU.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.