search
Ex-vriendin Pablo Escobar kan 'Narcos' claim niet hard maken tegenover Netflix
Series / Nieuws

Ex-vriendin Pablo Escobar kan 'Narcos' claim niet hard maken tegenover Netflix

Netflix zal ongetwijfeld opgelucht ademhalen...

Het was ongetwijfeld even schrikken voor Netflix toen ze een claim in de bus kreeg voor haar populaire serie Narcos van de voormalige vriendin van Pablo Escobar, namelijk Virginia Vallejo. De Colombiaanse journaliste werd inmiddels door een Amerikaanse rechtbank echter in het ongelijk gesteld.

De claim die werd ingediend voor een rechtbank in het Amerikaanse Florida in januari 2018 stelde dat de producenten evenals verdelers van de Netflix-serie Narcos zich schuldig zouden hebben gemaakt aan copyright-inbreuken. Volgens Vallejo zou Netflix verschillende episodes, namelijk "Caress of a Revolver" en "That Palace in Flames" specifiek hebben gebaseerd op memoires van de journaliste. De rechter van het Florida District Court, namelijk Rodney Smith heeft nu echter anders geoordeeld.

Memoires
De bal zou aan het rollen zijn gegaan naar aanleiding van de memoire van Vallejo genaamd "Amando a Pablo, Odiando a Escobar". De memoire vertelt details over de relatie tussen Vallejo en Escobar evenals haar medewerking met de Colombiaanse en Amerikaanse autoriteiten voor het vervolgen van een voormalige Colombiaanse senator evenals verschillende drug cartel bazen. Netflix van haar kant haalde meteen aan dat historische feiten nooit onderworpen kunnen zijn aan copyright inbreuken.

De rechter oordeelde uiteindelijk dat de copyrights van Vallejo dan wel geldig mogen zijn, Netflix heeft er met de episodes waarnaar wordt verwezen geen inbreuk op gepleegd. De rechter liet meteen ook optekenen dat er ook bij andere episodes geen sprake is van een inbreuk op de copyrights van Vallejo.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen