search

Ons nieuws van maandag 11 november 2019

Ex-vriendin Pablo Escobar kan 'Narcos' claim niet hard maken tegenover Netflix
Series / Nieuws

Ex-vriendin Pablo Escobar kan 'Narcos' claim niet hard maken tegenover Netflix

Netflix zal ongetwijfeld opgelucht ademhalen...

Het was ongetwijfeld even schrikken voor Netflix toen ze een claim in de bus kreeg voor haar populaire serie Narcos van de voormalige vriendin van Pablo Escobar, namelijk Virginia Vallejo. De Colombiaanse journaliste werd inmiddels door een Amerikaanse rechtbank echter in het ongelijk gesteld.

De claim die werd ingediend voor een rechtbank in het Amerikaanse Florida in januari 2018 stelde dat de producenten evenals verdelers van de Netflix-serie Narcos zich schuldig zouden hebben gemaakt aan copyright-inbreuken. Volgens Vallejo zou Netflix verschillende episodes, namelijk "Caress of a Revolver" en "That Palace in Flames" specifiek hebben gebaseerd op memoires van de journaliste. De rechter van het Florida District Court, namelijk Rodney Smith heeft nu echter anders geoordeeld.

Memoires
De bal zou aan het rollen zijn gegaan naar aanleiding van de memoire van Vallejo genaamd "Amando a Pablo, Odiando a Escobar". De memoire vertelt details over de relatie tussen Vallejo en Escobar evenals haar medewerking met de Colombiaanse en Amerikaanse autoriteiten voor het vervolgen van een voormalige Colombiaanse senator evenals verschillende drug cartel bazen. Netflix van haar kant haalde meteen aan dat historische feiten nooit onderworpen kunnen zijn aan copyright inbreuken.

De rechter oordeelde uiteindelijk dat de copyrights van Vallejo dan wel geldig mogen zijn, Netflix heeft er met de episodes waarnaar wordt verwezen geen inbreuk op gepleegd. De rechter liet meteen ook optekenen dat er ook bij andere episodes geen sprake is van een inbreuk op de copyrights van Vallejo.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe laat verschijnt 'The Mandalorian' op Disney+?
Series / Nieuws

Hoe laat verschijnt 'The Mandalorian' op Disney+?

Op dinsdag 12 november start de Star Wars-serie.

Morgen gaat Disney+ officieel van start in onder meer de States en Nederland, nadat wij als enige land ter wereld al twee maanden gratis de streamingdienst mochten uitproberen. Voor velen is de eerste aflevering van de Star Wars-serie The Mandalorian het meest interessante dat online staat vanaf 12 november.

De eerste aflevering van de allereerste live action Star Wars-serie ooit volgt een Mandaloriaanse premiejager, gespeeld door Pedro Pascal, een doelwit voor een goed betalende klant. Het verhaal speelt zich enkele jaren na de film Star Wars: Return of the Jedi af.

Lees ook: Veel Star Wars-geweld in nieuwe trailer 'The Mandalorian'!

Wanneer online op Disney+?
Via Screenrant wordt nu duidelijk dat de eerste aflevering - die vermoedelijk de titel Chapter One heeft - om 15.00 uur online op Disney+. De volgende aflevering staat al vast voor vrijdag 15 november en verschijnt waarschijnlijk ook 's middags online. Eind december wordt de afrondende achtste aflevering live gezet.

Lees ook: Verhaal aftrap 'The Mandalorian' bekend!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
MCU-serie 'Loki' krijgt meerdere seizoenen
Series / Nieuws

MCU-serie 'Loki' krijgt meerdere seizoenen

Daar lijkt het in elk geval heel sterk op!

Komende week lanceert Disney zijn streamingdienst. Disney+ wordt een must-have voor Marvel-fans, want als je een beetje wil begrijpen wat er gebeurt in het MCU, moet je zowel de series die daarop te zien zijn volgen, als de films in de bioscopen. Een van de eerste series is Loki en nu horen we dat die meerdere seizoenen moet krijgen.

In de serie volgen we een versie van Loki die uit de gevangenschap van de Avengers ontsnapt in de film Avengers: Endgame. Hij ontsnapt met behulp van de Tesseract. Daardoor ontstaat er een nieuwe tijdlijn, die de gebeurtenissen van Doctor Strange in the Multiverse of Madness helpt opzetten.

Lees ook: Marvels 'Loki' onthult of Loki écht dood is

Meerdere seizoenen
GWW weet op basis van werk achter de schermen te onthullen dat er meerdere seizoenen komen. De site schrijft op basis van eigen onderzoek dat er een boel verschillende seizoenen moeten komen en dat zegt men naar aanleiding van een productiebedrijf dat Disney speciaal heeft opgericht voor de serie.

Lees ook: Marvels 'Loki' duurt 6 uur en heeft geduchte schurken!

De serie is bepaald niet de enige MCU-show die op Disney+ moet verschijnen. Zo krijgen we ook The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision, Hawkeye, What If…?, Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser Crisis on Infinite Earths!
Series / Video/clip/featurette

Eerste teaser Crisis on Infinite Earths!

Een megacrossover in het Arrowverse!

The CW heeft eindelijk een promo vrijgegeven voor Crisis on Infinite Earths, de grootste crossover in het Arrowverse tot nu toe. De crossover is later dit jaar te zien en verenigt alle series die The CW maakt rond DC Comics-personages en zal de toekomst van het gedeelde universum op z'n kop zetten.

In de promo zien we daar alvast een eerste hint voor. We zien heel veel van de helden die zich voorbereiden op een grote en gevaarlijke strijd. Ze dragen hun kostuums en maken zich duidelijk op voor de strijd. Suit Up is dan ook de slogan van deze crossover.

Lees ook: De grote schurk van megacrossover Crisis on Infinite Earths onthuld!

De clip
We zien in de clip onder meer J'onn J'onnz a.k.a. Martian Manhunter, Sara Lance a.k.a. White Canary, Kara Danvers a.k.a. Supergirl, Barry Allen a.k.a. The Flash, Kate Kane a.k.a. Batwoman en Lex Luthor. Zij lijken zich te bevinden in een steengroeve waar een grote strijd zal plaatsvinden. Ook zien we een van de vele Supermen die te zien is in de crossover. Hieronder de promo!



De Crisis on Infinite Earths is gebaseerd op de DC-avonturen van dezelfde naam en zal helden vanuit alle hoeken van het multiversum bij elkaar brengen. Zij moeten gezamenlijk proberen te voorkomen dat de Anti-Monitor alle werelden vernietigt. En die is daar al heel succesvol mee bezig. En dus meldt de steeds zwakkere Monitor zich bij onze helden om samen te strijden.

Lees ook: The Flash gaat dood in Crisis on Infinite Earths
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' wordt totaal vernieuwend voor tv
Series / Nieuws

'The Mandalorian' wordt totaal vernieuwend voor tv

De Star Wars-serie is straks zo uniek als maar kan.

De serie The Mandalorian wordt heel anders dan "wat het publiek tot nu toe op welk platform dan ook gezien heeft", belooft Disney-baas Bob Iger ons vandaag. Als de serie begint op 12 november, is de serie een voorbeeld van wat Disney+ ons in de toekomst gaat brengen.

Dat mag ook wel, daar de serie zo'n 15 miljoen dollar per aflevering heeft gekost. Het eerste seizoen van acht afleveringen beviel echter zo goed dat Disney Jon Favreau meteen groen licht heeft gegeven voor een tweede reeks. Die wordt nu opgenomen en zal volgend jaar ergens te zien zijn op de streamingdienst.

Lees ook: Meerdere Mandalorians in 'The Mandalorian'?

Toekomst op tv
"De eerste live-action Star Wars-serie is heel anders dan wat het publiek tot nu toe ooit gezien heeft op welk platform dan ook en is een voorbeeld van de kwaliteit van de verhalen die Disney+ zullen definiëren," belooft Iger. De serie is een van de drie Star Wars-series die gemaakt worden voor de streamingdienst en indicatief voor de franchise.

Lees ook: Nieuwe teaser 'The Mandalorian' onthult Ming-Na Wens personage

Star Wars heeft naar het schijnt namelijk niet zijn toekomst in de bioscoop, maar vooral op het kleinere scherm. Als The Rise of Skywalker straks in de bioscopen te zien is geweest, gaan de bioscoopfilms tijdelijk met pauze.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvels 'Moon Knight' wordt iets speciaals
Series / Nieuws

Marvels 'Moon Knight' wordt iets speciaals

De showrunner belooft ons een fantastische rit.

Marvel Studios heeft een showrunner gevonden voor de Moon Knight-serie die voor Disney+ gemaakt wordt. Jeremy Slater schreef daarna op sociale media hoe het gaat zijn om de serie te maken. We mogen volgens Slater verwachten dat het een fantastische rit wordt en iets speciaals gaat zijn.

"Ik was zeven toen ik mijn eerste Marvel-comic kocht. Mijn leven veranderde terplekke," aldus Slater. "Het is niet overdreven als ik zeg dat het de grootste eer uit mijn carrière is om me bij het MCU te mogen voegen. Ik ben opgewonden, bang en ontzettend gelukkig. En alhoewel ik jullie nog niets mag vertellen over het verhaal of de cast, kan ik wel vertellen dat we een ruimte vol geweldige schrijvers gevonden hebben, die echt van dit personage houden. En we werken samen hard om iets speciaals voor jullie te maken. Dus blijf vooral hangen en kijk maar uit. Moon Knight komt eraan en het wordt geweldig."

Lees ook: Wordt een van deze mannen Marvels 'Moon Knight'?

De serie
De serie draait om Marc Spector, een voormalig marinier die nu als huurling werkt voor de CIA. Hij wordt in Egypte verraden en voor dood achtergelaten. Uiteindelijk overleeft Marc door een deal te sluiten met de vergeten godheid Khonshu, die hem krachten geeft. Daardoor wordt hij Moon Knight, de Fist of Khonshu.

Lees ook: Gerucht: dit wordt de schurk van MCU-serie 'Moon Knight'!

De serie is vermoedelijk pas in 2022 te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.