search
MTV komt met fantasyserie 'Shannara'
Series / Nieuws

MTV komt met fantasyserie 'Shannara'

Gebaseerd op de boeken van Terry Brooks, die erom bekendstaat dat hij zijn eigen draai gaf aan de ideeën van J.R.R. Tolkien.

MTV heeft groen licht gegeven aan Shannara, een fantasyserie gebaseerd op een boekenreeks van Terry Brooks. Laatstgenoemde, die erom bekendstaat dat hij zijn eigen draai gaf aan de ideeën van J.R.R. Tolkien, plaatste de fantasywereld in de post-nucleaire toekomst op Aarde. De mensheid is hierin duizenden jaren eerder slachtoffer geworden van apocalyptische oorlogen, waardoor er enorme geografische veranderingen plaatsvonden en de wereld nu wordt bewoond door elven en dwergen.


Jon Favreau zou in eerste instantie de pilot regisseren, maar hij is nu alleen nog maar aan het project verbonden als uitvoerend producent. De eerste twee afleveringen worden nu geregisseerd door Jonathan Liebesman (Teenage Mutant Ninja Turtles). Al Gough en Miles Millar (Smallville) zullen schrijven en regisseren.

Hoewel het begon met het boek The Sword of Shannara (1977), was de vervolgroman The Elfstones of Shannara de absolute bevestiging dat het hier ging om een uniek fantasyverhaal. De serie zal dan ook vooral hierop gebaseerd worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen