Verdwijnt er weer een legendarische serie van Netflix?

Verdwijnt 'That '70s Show' binnenkort van Netflix?

Netflix dreigt de rechten op de reeks te gaan verliezen...

Geoffrey Ketels, 23 november 2019 om 08:55

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat het aanbod van Netflix de voorbije tijd reeds enkele rake klappen te verduren heeft gekregen. Niet alleen verdwijnen titels als Friends en The Office van de streamingdienst, hetzelfde lot dreigt nu ook That '70s Show te zullen ondergaan.
That '70s Show is eigendom van Carsey-Werner Television. Deze heeft inmiddels laten optekenen dat er vier partijen zijn die meedingen naar de exclusieve rechten op de reeks. Mocht Netflix de rechten inderdaad komen te verliezen zou dat een nieuwe opdoffer zijn voor de streamingdienst. De rechten voor That '70s Show zijn immers reeds in handen van Netflix van in het jaar 2011.

In de running
Verschillende bronnen hebben inmiddels wel gemeld dat Netflix nog steeds in de running is om de rechten te verlengen. Wie de overige concurrenten zijn werd niet bekend gemaakt. Bovendien is het ook onduidelijk welk bedrag er gemoeid zal zijn met het verlengen van de rechten. Netflix heeft bijvoorbeeld eerder voor de exclusieve streaming deal voor Seinfeld een bedrag moeten ophoesten van zo'n slordige 500 miljoen dollar. Het aan boord houden van de reeks Friends voor het jaar 2019 heeft Netflix bovendien ook nog eens 100 miljoen dollar gekost.

Niet alleen That '70s Show is een reeks die door Carsey-Werner Television in de verkoop wordt gegooid. Hetzelfde geldt ook voor andere series zoals bijvoorbeeld Roseanne, 3rd Rock From The Sun evenals Cybill. Ook op deze series kan er dus door verschillende, ge√Įnteresseerde streamingdiensten worden geboden. Welke streamingdienst uiteindelijk met de buit naar huis zal gaan zal de toekomst uiteraard moeten uitwijzen.

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: That 70s Show, serie, Netflix

Informatie over de serie: That '70s Show

Populair nieuws