search

Ons nieuws van zaterdag 23 november 2019

Danny Trejo in 'American Gods'!
Series / Nieuws

Danny Trejo in 'American Gods'!

Ook rapper Wale zal de revue passeren in de serie van Starz.

Vandaag is bekend geworden dat het personage Mr. World in American Gods een nieuw uiterlijk zal krijgen: namelijk dat van acteur Danny Trejo (Machete. Heat, From Dusk Till Dawn). Trejo zal een terugkerende gastrol spelen in het derde seizoen van de Starz-serie als een van de vormen die Crispin Glovers Mr. World aanneemt.

Lees ook: Het blijft een puinhoop achter de schermen van 'American Gods'

Daarnaast is bekend geworden dat Saturday Night Live-castlid Julia Sweeney de rol zal spelen van Marie Hinzelmann, de zelfbenoemde burgemeester van Lakeside. Saillant detail is dat Sweeney's personage in het boek van Neil Gaiman mannelijk is. Het personage speelt een behoorlijk belangrijke rol tijdens het verblijf van hoofdpersonage Shadow in Lakeside.

Een muzikale toevoeging
Ten slotte zijn we ook te weten gekomen dat rapper Wale een Orisha genaamd Chango zal spelen. Van zijn personage weten we enkel dat hij een belangrijke rol speelde in het schimmige verleden van Shadow.

Lees ook: Nieuwe naam bekend gemaakt voor derde seizoen 'American Gods'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Iron Man van Robert Downey Jr. toch niet terug?
Series / Nieuws

Keert Iron Man van Robert Downey Jr. toch niet terug?

Waarschijnlijk toch geen Downey Jr. in What If..?

De Disney+ animatieserie What If...? belooft interessant te worden met de terugkeer van vele Marvel-sterren. Maar de komst van Robert Downey Jr. (Iron Man) is alles behalve zeker. Dit ondanks dat dit onlangs wel werd onthuld door Jeff Goldblum.

Volgens de website The Wrap klopt het niet wat Goldblum zei verleden week. Volgens de filmwebsite zou een insider hebben verklaard dat Downey Jr. helemaal niet terugkeert als Tony Stark a.k.a. Iron Man. Hij zou dit volgens Goldblum doen in de grote animatieserie What If...? die in de zomer van 2021 moet verschijnen op Disney+.

Lees ook: Robert Downey Jr. terug als Iron Man in 'What If...?'

Maar wel heel veel grote namen!
Even geleden werd al bekend dat de serie wordt geleid door Westworld-acteur Jeffrey Wright. Hij spreekt de stem in van The Watcher. Er zijn 23 afleveringen, evenveel als het aantal films in de 'Infinity Saga'.

Er zijn al veel grote namen onthuld die terugkeren om hun Marvel-personages in te spreken, met naast Goldblum (Grandmaster) ook Michael B. Jordan (Erik Killmonger), Sebastian Stan (Bucky Barnes/Winter Soldier), Josh Brolin (Thanos), Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Tom Hiddleston (Loki), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Chris Hemsworth (Thor), Hayley Atwell (Peggy Carter), Chadwick Boseman (T'Challa/Black Panther), Karen Gillan (Nebula), Jeremy Renner (Clint Barton/Hawkeye), Paul Rudd (Scott Lang/Ant-Man), Michael Douglas (Hank Pym/Ant-Man), Neal McDonough (Dum Dum Dugan), Dominic Cooper (Howard Stark), Sean Gunn (Kraglin), Natalie Portman (Jane Foster), David Dastmalchian (Kurt), Stanley Tucci (Dr. Abraham Erskine), Taika Waititi (Korg), Toby Jones (Dr. Arnim Zola), Djimon Hounsou (Korath), Michael Rooker (Yondu) en Chris Sullivan (Taserface).

Lees ook: The Watcher krijgt bijzondere rol in Marvel-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave poster DC-serie 'Crisis on Infinite Earths'!
Series / Posters

Gave poster DC-serie 'Crisis on Infinite Earths'!

Binnenkort te zien via The CW.

Het cross-over event Crisis on Infinite Earths binnen het DC-serie universum Arrowverse komt er snel aan. Er verschijnen vijf afleveringen binnen de shows van Supergirl, Batwoman, The Flash, Arrow en Legends of Tomorrow.

Hieronder zie je een poster voor de show, met twee keer een Superman en twee keer een Flash. Daarnaast zie je ook Supergirl, Arrow, Catwoman, Black Lightning, John Constantine, Lex Luthor en The Monitor van acteur LaMonica Garrett. De laatste wordt uiteraard de grote slechterik in Crisis on Infinite Earths.



Vanaf 9 december!
De vijfdelige Crisis on Infinite Earths-reeks start op 8 december met een aflevering in de serie rond Supergirl. Daarna ontvangen achtereenvolgend Batwoman (9 december), The Flash (10 december), Arrow (14 januari) en de Legends of Tomorrow (14 januari) de grootse crisis!

Lees ook: Batman van Michael Keaton in 'Crisis on Infinite Earths'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: er bestaat toch een alternatief einde voor 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Gerucht: er bestaat toch een alternatief einde voor 'Game of Thrones'

Game of Thrones-acteur zegt dat de cast een alternatief einde heeft opgenomen voor het controversiële laatste seizoen van \'Game of Thrones\'.

Game of Thrones-acteur Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane) zegt dat de cast een alternatief einde heeft opgenomen voor het controversiële laatste seizoen: "Maar ik weet niet of ik daarover mag vertellen."

De bijna twee miljoen fans van Game of Thrones die een petitie hebben ondertekend om het laatste seizoen opnieuw op te nemen, zijn misschien blij om te horen dat de cast een alternatief einde heeft opgenomen. Het slechte nieuws is, dat ze het waarschijnlijk nooit zullen zien.

"We schoten een alternatief einde," vertelde Kristofer Hivju in een interview. "Dat was meestal voor de lol, maar ik weet niet of ik je daarover mag vertellen. Maar het was erg leuk om te doen."

Lees ook: Emilia Clarke werd onder druk gezet voor naaktscènes 'Game of Thrones'

Veel fans waren boos over de afloop van het laatste seizoen en ondertekenden een petitie. Die reactie verbaasde de cast en schrijvers. HBO-voorzitter Casey Bloys heeft gezegd dat het geen invloed heeft op de spin-off plannen.

Ondanks de oproer rond de finale van de geliefde serie, sloot het zijn acht seizoenen af met 12 Emmy awards dit jaar.

Lees ook: Stukje van 'Game of Thrones' zou in België worden opgenomen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verdwijnt er weer een legendarische serie van Netflix?
Series / Nieuws

Verdwijnt er weer een legendarische serie van Netflix?

Netflix dreigt de rechten op de reeks te gaan verliezen...

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat het aanbod van Netflix de voorbije tijd reeds enkele rake klappen te verduren heeft gekregen. Niet alleen verdwijnen titels als Friends en The Office van de streamingdienst, hetzelfde lot dreigt nu ook That '70s Show te zullen ondergaan.

That '70s Show is eigendom van Carsey-Werner Television. Deze heeft inmiddels laten optekenen dat er vier partijen zijn die meedingen naar de exclusieve rechten op de reeks. Mocht Netflix de rechten inderdaad komen te verliezen zou dat een nieuwe opdoffer zijn voor de streamingdienst. De rechten voor That '70s Show zijn immers reeds in handen van Netflix van in het jaar 2011.

In de running
Verschillende bronnen hebben inmiddels wel gemeld dat Netflix nog steeds in de running is om de rechten te verlengen. Wie de overige concurrenten zijn werd niet bekend gemaakt. Bovendien is het ook onduidelijk welk bedrag er gemoeid zal zijn met het verlengen van de rechten. Netflix heeft bijvoorbeeld eerder voor de exclusieve streaming deal voor Seinfeld een bedrag moeten ophoesten van zo'n slordige 500 miljoen dollar. Het aan boord houden van de reeks Friends voor het jaar 2019 heeft Netflix bovendien ook nog eens 100 miljoen dollar gekost.

Niet alleen That '70s Show is een reeks die door Carsey-Werner Television in de verkoop wordt gegooid. Hetzelfde geldt ook voor andere series zoals bijvoorbeeld Roseanne, 3rd Rock From The Sun evenals Cybill. Ook op deze series kan er dus door verschillende, geïnteresseerde streamingdiensten worden geboden. Welke streamingdienst uiteindelijk met de buit naar huis zal gaan zal de toekomst uiteraard moeten uitwijzen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher': Netflix geeft afleveringtitels en hele mysterieuze omschrijvingen vrij!
Series / Nieuws

'The Witcher': Netflix geeft afleveringtitels en hele mysterieuze omschrijvingen vrij!

Netflix geeft afleveringtitels en hele mysterieuze omschrijvingen vrij.

Netflix heeft zojuist de titels van alle acht afleveringen van The Witcher vrijgegeven. Op 20 december verschijnt het volledige eerste seizoen en elk van de titels krijgt een korte omschrijving. Daarmee lijkt het erop dat men langzaamaan klaar is om eindelijk iets meer duidelijkheid te geven over de serie, iets dat we nog niet echt hadden.

Vandaag heeft Netflix in acht Twitter-berichten de acht afleveringentitels bekendgemaakt, evenals een korte omschrijving van de afleveringen. Daarnaast gaf Netflix voor elke titel een afbeelding vrij die iets zou moeten zeggen over de specifieke aflevering van de serie. De boel blijft eigenlijk nog behoorlijk mysterieus, maar we zetten hieronder de zaken die we nu hebben op een rij.
The End's Beginning: Een monster gedood, een slager benoemd.
Four Marks: We kijken naar de begindagen van een tovenares.
Betrayer Moon: Een moeilijke eter, een familie beschaamd.
Of Banquets, Bastards and Burials: De wet van verrassing, zo betaalt iemand terug.
Bottled Appetites: Een noodlottige ontmoeting. Een zanger verminkt.
Rare Species: De jacht op een draak begint.
Before a Fall: Een terugkeer voor een koninkrijk laait op.
Much More: The Witcher-family, zoals jullie dat allemaal zo graag noemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' S10 is volgens de critici het beste tot nu toe!
Series / Nieuws

'The Walking Dead' S10 is volgens de critici het beste tot nu toe!

De kijkcijfers vallen misschien tegen, critici zijn toch blij!

Alhoewel AMC's The Walking Dead ondertussen lang niet meer zoveel bekeken wordt als eerst, heeft de serie wel écht zijn draai gevonden als het aankomt op de inhoud. Onder showrunner Angela Kang zijn de verhalen zo goed geworden, dat de serie nu zijn best gerecenseerde seizoen tot nu toe scoort.

Maar liefst 93 procent van de critici is positief over dit seizoen. Daarmee heeft Kang haar eigen record van 91 procent voor het negende seizoen, verbroken. Eerder was het vijfde seizoen onder de toenmalige showrunner Scott Gimple een van de beter scorende, met een rating van 89 procent op RottenTomatoes. Daarvoor scoorde het eerste seizoen goed, met een score van 88 procent. Maar nu heeft de serie dus echt zijn draai gevonden.

Lees ook: Opmerkelijk herstel kijkcijfers 'The Walking Dead'

Overige scores
Ook andere seizoenen scoren wel redelijk op de site. Seizoen 1 en 3 zitten allebei op 88 procent, gevolgd door seizoen 4 met 84 procent, seizoen 6 met 77 procent, seizoen 7 met 65 procent en seizoen 8 met 64 procent. Kortom: de serie doet het eigenlijk altijd best redelijk, al zijn de kijkcijfers er niet meer naar. Dit tiende seizoen is in elk geval live het slechtst bekeken tot nu toe; even dreigden de kijkcijfers zelfs onder de 3 miljoen te duiken.

Lees ook: Einde in zicht voor 'The Walking Dead'?

The Walking Dead krijgt sowieso een elfde seizoen. Daarna is de toekomst nog niet duidelijk. Wel weten we dat er volgend jaar 42 zondagen aan afleveringen te zien zullen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.