Meer problemen ontdekt met Netflix accounts

Meer problemen ontdekt met Netflix accounts

Betaalgegevens blijken nog 10 maanden bewaard te worden door Netflix...

Geoffrey Ketels, 30 november 2019 om 12:10

Gebruikers die hun Netflix-account hebben gesloten zouden na afloop zomaar nog eens met een vervelende verrassing geconfronteerd kunnen worden. Verschillende feiten hebben namelijk ondertussen aangetoond dat gesloten Netflix-accounts geheractiveerd kunnen worden door criminelen zonder dat zij de betaalgegevens van de (ex)gebruiker kennen.
Onder meer de BBC meldt dat het heractiveren van gesloten Netflix-accounts perfect mogelijk is met de reeds bekende betaalgegevens van de persoon die ooit eigenaar was van het account. Deze gegevens worden door Netflix gedurende een periode van 10 maanden bewaard. Extra opvallend, er wordt bij heractivatie van het account door Netflix geen controle uitgevoerd.

Hack
Bovenstaande zorgt er voor dat het voor cybercriminelen eigenlijk ongelofelijk eenvoudig wordt om gedeactiveerde accounts van Netflix-gebruikers te kunnen hacken en bijgevolg te gebruiken op kosten van de voormalige gebruiker. Wanneer de hack plaats heeft gevonden worden zowel het e-mailadres als het wachtwoord verwijderd waarna de accounts worden aangeboden op de zwarte markt. Dit zorgt er voor dat de voormalige Netflix-gebruiker moet betalen voor diens account zonder dat hij er zelf nog daadwerkelijk gebruik van kan maken.

Eerder kwam Netflix al eens negatief in het nieuws door een reeks van hacks. Verschillende accounts op de streamingdienst zouden gehackt zijn geworden nadat criminelen er in waren geslaagd om combinaties van e-mailadressen en wachtwoorden te achterhalen. Een soortgelijke situatie deed zich recent ook voor bij de Disney+ streamingdienst.

Netflix van haar kant heeft laten optekenen dat de betaalinformatie nog voor een periode van 10 maanden wordt bewaard om het voor gebruikers eenvoudig(er) mogelijk te maken om na opzegging hun betaald account terug te kunnen krijgen. Het bedrijf benadrukt wel dat het mogelijk is om via e-mail een verwijderverzoek in te dienen. Netflix benadrukt verder dat er voorlopig geen extra maatregelen komen. Wel spoort het bedrijf slachtoffers aan om snel contact met haar op te nemen bij problemen.

Bron: BBC.com

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws