search
Eindigen de boeken van 'Game of Thrones' straks anders dan de serie?

Eindigen de boeken van 'Game of Thrones' straks anders dan de serie?

Hoe eindigt de boekenreeks van George R.R. Martin?

Jim Pedd
De HBO-serie Game of Thrones volgde redelijk trouw de boeken van schrijver en bedenker George R.R. Martin. Natuurlijk werden er heel wat personages weggelaten, maar toch zijn de grote lijnen terug te zien. Maar de serie eindigde dit jaar, eerder dan de boeken, die nog twee delen moeten.

Een van de belangrijkste vragen waar fans mee zitten, is of het einde van de serie overeen komt met dat van de boeken. Aan het einde van de show wordt niemand minder dan Bran Stark de koning van Westeros. De reden? Hij heeft een verhaal te vertellen. En is natuurlijk de (nieuwe) Three-Eyed Raven en heeft daarmee ook alle kennis en gebrek aan binding met de wereld om belangeloos te heersen. Maar eindigen de boeken ook zo?

Lees ook: Mysterieuze tweet 'Game of Thrones' doet fans schrikken

Koning Bran
"Bran is de enige pure persoon die daar was. En het feit dat hij geen kinderen kan krijgen is enorm belangrijk. Die fout hebben ze in Westeros wel vaker gemaakt, dat er dan gestoorde troonopvolgers kwamen," aldus Peter Dinklage. Uit een artikel op Entertainment Weekly blijkt dat Martin deze logica ook volgt. De twist komt dus echt uit de plannen voor de laatste twee boeken.

Lees ook: Acteur wil dat alternatief einde 'Game of Thrones' vrijgegeven wordt

Tegelijk zal Martin nog twee boeken moeten schrijven (al schijnt deel zes, The Winds of Winter, snel uit te komen) en zal hij zijn einde waarschijnlijk heel anders en beter opbouwen.

Aanbevolen artikelen