Netflix-aanbod is voorbije jaren flink afgenomen

Netflix-aanbod is voorbije jaren flink afgenomen

Het aanbod op de streamingdienst is de voorbije jaren behoorlijk afgenomen...

Geoffrey Ketels, 5 december 2019 om 11:01

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt, je bent op zoek naar een nieuwe serie of film om te kijken, maar je lijkt in eerste instantie niet meteen iets leuks te vinden op Netflix. Dat lijkt vreemd, want Netflix beschikt toch over een zeer groot aanbod met content? Wel, dat aanbod zou op vandaag zomaar eens behoorlijk kunnen tegenvallen.
Ondanks het feit dat Netflix als streamingdienst op moment van schrijven veruit over het grootste aanbod beschikt van allemaal moet het gezegd dat, dat aanbod door de jaren heen aanzienlijk is gekrompen. In vergelijking met het jaar 2014 zou er bijvoorbeeld zelfs sprake zijn van een daling van zomaar even 40 procent.

40% minder content
De bovenstaande vaststellingen blijken uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de Streaming Observer. Er moet hierbij wel worden opgemerkt dat het gaat om een Amerikaans onderzoek. Het aanbod met content op de Nederlandse Netflix werd dus bijvoorbeeld niet mee in overweging genomen. Dit gezegd zijnde blijft het toch wel opvallend dat het aanbod van de streamingdienst in de Verenigde Staten zo spectaculair is geslonken de voorbije jaren.

Nu zegt die 40 procent op zich mogelijks niet zoveel. We kunnen dit percentage natuurlijk ook gaan omzetten in concrete cijfers. Wanneer we dat doen kan er worden vastgesteld dat het aanbod van Netflix vergeleken met 2014 zomaar even met ruim 2.600 titels is afgenomen. In maart 2014 waren er bijvoorbeeld nog 6.494 titels op de streamingdienst terug te vinden. In maart 2016 waren dat er nog slechts 4.335. De voorbije maand (november 2019) bleken er plots nog maar 3.849 op de streamingdienst te staan.

Ondanks het feit dat Netflix uiteraard nog steeds flink wat content aanbiedt lijkt het er dus naar uit te zien dat abonnees op vandaag minder waar voor hun geld krijgen dan in 2014 het geval was. Sterker nog, een abonnement op de streamingdienst was toen nog goedkoper dan op vandaag het geval is.

Bron: Streaming Observer

Lees meer over: Netflix, serie, series, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws