DVD-recensie: 'Person of Interest' seizoen 2

DVD recensie Person of Interest seizoen 2

Een wel heel erg compacte uitgave van prima misdaadserie.

Jim Pedd, 16 juli 2014 om 14:35

Bedenker: Jonathan Nolan | Cast: Kevin Chapman (John Reese), Michael Emerson (Detective Lionel Fusco), Taraji P. Henson (Harold Finch), Jim Caviezel (Detective Joss Carter) | Jaar: 2011 – heden
Wat als je misdadigers kunt oppakken, voordat ze hun misdaad begaan? Dat lijkt op het uitgangspunt van de film Minority Report van Steven Spielberg en Tom Cruise, maar is het niet. In plaats daarvan hebben we het over de serie Person of Interest van Jonathan Nolan (inderdaad, de broer van…).

In de serie worden de hoofdrollen gespeeld door Michael Emerson en Jim Caviezel. Die eerste ken je hoogstwaarschijnlijk van LOST, waarin hij Ben Linus speelde. In deze serie speelt Emerson een zeer intelligente miljardair, die met behulp van een supercomputer voorspelt wie wanneer een misdrijf zal begaan.

Person of Interest, dat in Nederland op Veronica te zien is, telt ondertussen al drie seizoenen. De kijkcijfers zijn in elk geval geweldig: de pilot was met 13,2 miljoen kijkers de best bekeken CBS-pilot in tien jaar. En ook de gemiddelde kijkcijfers liegen er niet om. Het eerste seizoen trok gemiddeld 14,34 miljoen kijkers in de Verenigde Staten, het tweede 16,07 miljoen en het derde seizoen nog een mooie 14,05 miljoen kijkers.

Geen wonder dus dat een vierde seizoen er gewoon aan zal komen. De kritische reacties zijn verder iets minder goed. Critici zijn positief over het eerste seizoen, waarbij het acteerwerk van Caviezel en Emerson geprezen wordt, maar waarbij ze de kanttekening maken dat het plot soms wat minder sterk is. Vooral als de serie uitstapjes maakt van zijn oorspronkelijke uitgangspunt, is deze matig. Gelukkig gebeurt dat niet al te vaak.

In dit tweede seizoen komt de machine met nog meer potentiële misdaden die voorkomen moeten worden door de technische ingenieuze miljardair Harold Finch en voormalig CIA-officier John Reese. Vijanden uit het verleden van geheim agent Reese en ex-collega's van Finch toen hij nog voor de regering werkte, bedreigen de missie van het team dat anoniem misdaad probeert te bestrijden. Tegelijkertijd overbluffen de NYPD detectives Carter en Fusco de onderzoeken van de FBI en de gevaarlijke tentakels van politiecomplotten, die "HR" worden genoemd.


DVD: Person of Interest | Duur: 22 afl. / 43 min. | Release: juli 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 6x DVD | EAN: 5051888169452 | Met dank aan: Warner Bros.

De DVD-uitgave van Person of Interest is prima vormgegeven. Zoals gebruikelijk zit er een slipcase om de standaard DVD-hoes heen. In die hoes vind je maar liefst zes discs, elk gevuld met vier afleveringen. Veel informatie over die afleveringen tref je helaas niet aan in deze uitgave. Enkel de schrijvers en regisseur worden benoemd. Verder bevat disc zes slechts twee afleveringen, maar vind je daarop de mooie extra’s.

Als bonus zijn twee zaken meegegeven. Allereerst de featurette View from the Machine: 24 Hours Behind Person of Interest, waarin kort wordt gekeken naar het productieproces. Interessant is vooral het perspectief van de showrunners. Zij moeten proberen niet alleen spannende zaken te laten zien die over de spanne van één aflevering opgelost worden, maar tegelijk ook zorgen voor een overkoepelend verhaal dat over een heel seizoen spant. Verder is er nog een commentaar bij de laatste aflevering van het seizoen gevoegd en een gag reel.

Person of Interest seizoen 2 is een ietwat magere uitgave van een prima serie. De individuele zaken die opgelost worden zijn niet altijd even interessant, maar dat wordt goed gemaakt door het overkoepelde verhaal. De DVD-uitgave is verder prima in beeld en geluid. Niet zo goed als wanneer we een Blu-ray uitgave om handen hadden gehad, maar klagen mogen we nou ook weer niet.

Lees meer over: dvd, bluray, blu ray, recensie, review, person of interest, seizoen 2, jonathan Nolan, kevin chapman, Michael emerson, Taraji p Henson, jim caviezel

Informatie over de serie: Person of Interest

Populair nieuws