search

Ons nieuws van woensdag 16 juli 2014

Nieuwe teaser 'Gotham'!
Series / Trailer

Nieuwe teaser 'Gotham'!

De villains verwelkomen James Gordon terug in Gotham.



Na de inleidende poster van gisteren heeft FOX nu ook een nieuwe teaser vrijgegeven van hun superheldenserie Gotham, die over zo'n twee maanden wordt afgetrapt. Net als het affiche focust de nieuwe trailer van zo'n 45 seconden zich op "The Good. The Evil. The Beginning."

In de beelden zien we hoe James Gordon (Ben McKenzie), begeleid door zijn collega Harvey Bullock (Donal Logue), naar een bekend uitziende plaats delict loopt en wordt bekeken door de slechteriken van Gotham, de latere thuisbasis van de superheld Batman a.k.a. Bruce Wayne. Deze rol wordt gespeeld door de jonge acteur David Mazouz.

De villains is Gotham zijn onder meer Oswald Cobblepot / The Pinguin (Robin Lord Taylor), Edward Nygma / The Riddler (Cory Michael Smith), Ivy Pepper / Poison Ivy (Clare Foley) en Selina Kyle / Catwoman (Camren Bicondova). Ook The Joker zou een aandeel hebben in het eerste seizoen om vermoedelijk in seizoen 2 de aandacht op zichzelf te vestigen.

Op maandag 22 september gaat seizoen 1 in première op het Amerikaanse FOX.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Person of Interest' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Person of Interest' seizoen 2

Een wel heel erg compacte uitgave van prima misdaadserie.

Bedenker: Jonathan Nolan | Cast: Kevin Chapman (John Reese), Michael Emerson (Detective Lionel Fusco), Taraji P. Henson (Harold Finch), Jim Caviezel (Detective Joss Carter) | Jaar: 2011 "“ heden
Wat als je misdadigers kunt oppakken, voordat ze hun misdaad begaan? Dat lijkt op het uitgangspunt van de film Minority Report van Steven Spielberg en Tom Cruise, maar is het niet. In plaats daarvan hebben we het over de serie Person of Interest van Jonathan Nolan (inderdaad, de broer van…).

In de serie worden de hoofdrollen gespeeld door Michael Emerson en Jim Caviezel. Die eerste ken je hoogstwaarschijnlijk van LOST, waarin hij Ben Linus speelde. In deze serie speelt Emerson een zeer intelligente miljardair, die met behulp van een supercomputer voorspelt wie wanneer een misdrijf zal begaan.

Person of Interest, dat in Nederland op Veronica te zien is, telt ondertussen al drie seizoenen. De kijkcijfers zijn in elk geval geweldig: de pilot was met 13,2 miljoen kijkers de best bekeken CBS-pilot in tien jaar. En ook de gemiddelde kijkcijfers liegen er niet om. Het eerste seizoen trok gemiddeld 14,34 miljoen kijkers in de Verenigde Staten, het tweede 16,07 miljoen en het derde seizoen nog een mooie 14,05 miljoen kijkers.

Geen wonder dus dat een vierde seizoen er gewoon aan zal komen. De kritische reacties zijn verder iets minder goed. Critici zijn positief over het eerste seizoen, waarbij het acteerwerk van Caviezel en Emerson geprezen wordt, maar waarbij ze de kanttekening maken dat het plot soms wat minder sterk is. Vooral als de serie uitstapjes maakt van zijn oorspronkelijke uitgangspunt, is deze matig. Gelukkig gebeurt dat niet al te vaak.

In dit tweede seizoen komt de machine met nog meer potentiële misdaden die voorkomen moeten worden door de technische ingenieuze miljardair Harold Finch en voormalig CIA-officier John Reese. Vijanden uit het verleden van geheim agent Reese en ex-collega's van Finch toen hij nog voor de regering werkte, bedreigen de missie van het team dat anoniem misdaad probeert te bestrijden. Tegelijkertijd overbluffen de NYPD detectives Carter en Fusco de onderzoeken van de FBI en de gevaarlijke tentakels van politiecomplotten, die "HR" worden genoemd.



DVD: Person of Interest | Duur: 22 afl. / 43 min. | Release: juli 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 6x DVD | EAN: 5051888169452 | Met dank aan: Warner Bros.

De DVD-uitgave van Person of Interest is prima vormgegeven. Zoals gebruikelijk zit er een slipcase om de standaard DVD-hoes heen. In die hoes vind je maar liefst zes discs, elk gevuld met vier afleveringen. Veel informatie over die afleveringen tref je helaas niet aan in deze uitgave. Enkel de schrijvers en regisseur worden benoemd. Verder bevat disc zes slechts twee afleveringen, maar vind je daarop de mooie extra's.

Als bonus zijn twee zaken meegegeven. Allereerst de featurette View from the Machine: 24 Hours Behind Person of Interest, waarin kort wordt gekeken naar het productieproces. Interessant is vooral het perspectief van de showrunners. Zij moeten proberen niet alleen spannende zaken te laten zien die over de spanne van één aflevering opgelost worden, maar tegelijk ook zorgen voor een overkoepelend verhaal dat over een heel seizoen spant. Verder is er nog een commentaar bij de laatste aflevering van het seizoen gevoegd en een gag reel.

Person of Interest seizoen 2 is een ietwat magere uitgave van een prima serie. De individuele zaken die opgelost worden zijn niet altijd even interessant, maar dat wordt goed gemaakt door het overkoepelde verhaal. De DVD-uitgave is verder prima in beeld en geluid. Niet zo goed als wanneer we een Blu-ray uitgave om handen hadden gehad, maar klagen mogen we nou ook weer niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekend Willie Nelson-liedje in pilot 'Preacher'
Series / Foto's

Bekend Willie Nelson-liedje in pilot 'Preacher'

Seth Rogen liet dit weten via zijn Twitter-account.



Afgelopen februari kondigden AMC en Sony Television officieel aan dat het schrijvers-/regisseurs-duo Seth Rogen en Evan Goldberg (This is the End de iconische stripreeks Preacher naar het kleine scherm zullen brengen. Seth Rogen heeft gisteren na een tweet over de serie van een paar weken geleden, opnieuw een hint gegeven over de pilot van Preacher. Volgens de foto die Rogen heeft getwitterd, zal het liedje 'Time of the Preacher' net als in het eerste nummer van de stripreeks, ook prominent aanwezig zijn in de pilot-aflevering.

Preacher werd bedacht door Garth Ennis en Steve Dillon en gaat over een Texaanse priester die wordt bezeten door Genesis, een bovennatuurlijke entiteit die een kruising is tussen een engel en een demon. De priester, die nu beschikt over grootse krachten gaat nu op door de Verenigde Staten samen met zijn oude vriendin en een zuipende Ierse vampier om God te vinden, die de hemel heeft verlaten, om hem te straffen voor zijn roekeloosheid.

Producent Sam Catlin (Breaking Bad) zal fungeren als showrunner van de serie. Hij produceert de serie samen met Rogen, Goldberg, Vivian Cannon, Ken Levin, Ori Marmur, Neal Moritz en Jason Netter
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseurs 'Game of Thrones' seizoen 5 aangekondigd
Series / Nieuws

Regisseurs 'Game of Thrones' seizoen 5 aangekondigd

Vijf talenten zullen de tien afleveringen van het vijfde seizoen regisseren.

Het vijfde seizoen van Game of Thrones gaat in april 2015 van start, maar er zijn natuurlijk regisseurs nodig om dit voor elkaar te krijgen. HBO heeft vandaag de vijf regisseurs onthuld die de tien afleveringen zullen regisseren. HBO heeft voor het vijfde seizoen vers talent ingehuurd om Westeros in beeld te brengen. Michael Slovis (Breaking Bad) zal afleveringen een en twee regisseren, Mark Mylod (Shameless) neemt afleveringen drie en vier voor zijn rekening, Jeremy Podeswa (Boardwalk Empire) doet vijf en zes en Miguel Sapochnik (Fringe) regisseur de zevende en achtste aflevering. De enige naam op de lijst die eerdere ervaring heeft met Game of Thrones, namelijk David Nutter, regisseert de laatste twee afleveringen.

Op 25 juli worden er ongetwijfeld meer onthullingen gedaan over het vijfde seizoen tijdens een speciaal panel op Comic-Con. Houd Serietotaal dan ook in de gaten voor meer nieuws!

De opnames van het nieuwe seizoen van Game of Thrones, waarin onder andere Peter Dinklage, Lena Headey en Carice van Houten meespelen, gaan deze zomer nog van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deens drama 'The Legacy' krijgt Amerikaanse remake
Series / Nieuws

Deens drama 'The Legacy' krijgt Amerikaanse remake

De productie is in handen van o.a. Doug Liman, regisseur van films als 'The Bourne Identity' en 'Edge of Tomorrow'.

Universal Cable Productions (UCP) heeft aangekondigd dat het de rechten van de Deense dramaserie The Legacy in handen heeft. Ze gaan aan de slag met een Amerikaanse remake en doen dat onder meer met behulp van Doug Liman, de regisseur van films als Edge of Tomorrow en Mr. & Mrs. Smith.

De originele show, die in het thuisland gaat onder de naam Arvingerne, is afkomstig van Maya Ilsoe en laat zien hoe de dood van een gezinshoofd vergeten geheimen naar boven brengt en hoe er vervolgens een groot gevecht om de familie-erfenis losbarst.

UCP heeft naast Liman ook Dave Bartis (Edge of Tomorrow, Covert Affairs) en Gene Klein (Suits) aangesteld voor de productie. Het is nog onduidelijk wanneer deze van start zal gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yahoo overweegt tweede seizoen komedieserie 'Enlisted'
Series / Nieuws

Yahoo overweegt tweede seizoen komedieserie 'Enlisted'

Na 'Community' wederom een serie die van de ondergang wordt gered?

Na Community lijkt Yahoo nog een komedieserie van de ondergang te redden. De site kijkt naar de mogelijkheden voor een tweede seizoen van Enlisted, een show die eerder dit jaar werd geschrapt. Het eerste seizoen van deze komedie werd zeer hoog aangeslagen, maar de kijkcijfers vielen vies tegen.

Enlisted werd bedacht door Kevin Biegel en bevat hoofdrollen voor Geoff Stults, Chris Lowell en Parker Young. De serie draait om een jonge broer die van het leger terugkeert naar huis en weer een band probeert op te bouwen met zijn twee broers.

Mocht Yahoo eruit komen met Fox, dan worden de nieuwe Enlisted afleveringen beschikbaar via Yahoo's streamingdienst Yahoo Screen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.