Opvallende Superman-wereld in 'Krypton' [Dvd]

'Krypton' toont opvallende Superman wereld! [Dvd]

Met Seg-El - de grootvader van de Man van Staal.

Bram de Groot, 7 december 2019 om 18:37

Bedenker: David S. Goyer | Cast: Cameron Cuffe (Seg-El), Georgina Campbell (Lyta-Zod), Shaun Sipos (Adam Strange), Ann Ogbomo (Jayna-Zod), Aaron Pierre (Dev-Em), e.a. | Uitzending serie: 2018 -2019 | Tv-zender: SyFy
Naast de succesvolle DC-series op de zender The CW worden er ook op andere tv-zenders series over personages uit de comics van DC gemaakt. Op de zender SyFy verscheen in 2018 de serie Krypton en deze zou de aftrap moeten worden van een nieuw universum. Dit slaagde niet, aangezien een derde seizoen en de spin-off rond het personage Lobo (Emmett J. Scanlan) niet doorgingen.

Onlangs bracht Warner Bros Home Entertainment het eerste seizoen van Krypton uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.


Lees ook: Stekker uit Superman-serie 'Krypton' en spin-off 'Lobo'

Het eerste seizoen laat het leven van twee generaties vóór de vernietiging van Supermans thuisplaneet Krypton zien. De serie volgt Seg-El - de legendarische grootvader van de man van staal - die wordt geconfronteerd met een leven en dood conflict: red zijn thuisplaneet of laat hem vernietigd worden om het lot van zijn toekomstige kleinzoon te herstellen. Met Kryptons leiderschap in wanorde en het huis van El verbannen, bevind Seg zichzelf in een moeilijke positie. Hij verlost de eer van zijn familie en beschermd degenen van wie hij houdt terwijl ze worden uitgedaagd door Brainiac en de Aardse tijdreiziger Adam Strange.Dvd: Krypton - seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 40 minuten | Release: november 2019 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246665 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van de DC-serie Krypton zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen in insteekhoes. In de keepcase staan de titels opgesomd van de tien afleveringen. Ook is er een overzicht na te gaan van de nodige extra's.

Beeld & geluid
Warner Bros. heeft de afleveringen verspreid over twee schijven en dat zou voldoende moeten zijn voor een nette Standard Definition-weergave. En dat blijkt het ook te zijn. De scherpte is ruim voldoende, ook tijdens de donkere beelden.

Toch lijkt het geheel iets wat donker aangezet en is er lichte blokvorming te detecteren; iets dat wel vaker te zien is bij Dvd-uitgaven van WB. Desondanks blijft het een redelijke uitgave, ook met een prima geluidsspoor. Deze is standaard Dolby Digital 5.1 en laat zo nu en dan prima muziek horen tijdens de actiescènes.

Extra's
Er staan twee featurettes op de schijven met als eerste Bringing the Home World to Life van ruim een kwartier. Hierin wordt uiteraard gekeken naar de sets, visuele effecten en nog veel meer. In A Lost Kingdom: Life on Krypton is er een blik op de wereld van Krypton en de thuiswereld van Superman.

Uiteraard zie je ook wat verwijderde scènes, een Gag Reel en is er een registratie van de Comic-Con Panel uit 2017; de standaard toevoegingen van Warner Bros. bij dit soort uitgaven.

Seizoen 2 verscheen al
Het tweede seizoen van Krypton, ook met tien afleveringen, verscheen reeds op Syfy, en dit bleek ook het laatste seizoen. Dit komt waarschijnlijk doordat de kijkcijfers enorm inkakten. Ook de geplande spin-off rond het personage Lobo ging niet door. Hieronder de trailer voor seizoen twee.


Lees ook: Derde seizoen 'Krypton' had een zeer verrassend plot!

Lees meer over: Krypton, Syfy, Trailer, David S Goyer, Damian Kindler, Colm McCarthy

Populair nieuws