search

Ons nieuws van zaterdag 7 december 2019

Opvallende Superman-wereld in 'Krypton' [Dvd]
Series / Blu-ray Review

Opvallende Superman-wereld in 'Krypton' [Dvd]

Met Seg-El - de grootvader van de Man van Staal.

Bedenker: David S. Goyer | Cast: Cameron Cuffe (Seg-El), Georgina Campbell (Lyta-Zod), Shaun Sipos (Adam Strange), Ann Ogbomo (Jayna-Zod), Aaron Pierre (Dev-Em), e.a. | Uitzending serie: 2018 -2019 | Tv-zender: SyFy

Naast de succesvolle DC-series op de zender The CW worden er ook op andere tv-zenders series over personages uit de comics van DC gemaakt. Op de zender SyFy verscheen in 2018 de serie Krypton en deze zou de aftrap moeten worden van een nieuw universum. Dit slaagde niet, aangezien een derde seizoen en de spin-off rond het personage Lobo (Emmett J. Scanlan) niet doorgingen.

Onlangs bracht Warner Bros Home Entertainment het eerste seizoen van Krypton uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.



Lees ook: Stekker uit Superman-serie 'Krypton' en spin-off 'Lobo'

Het eerste seizoen laat het leven van twee generaties vóór de vernietiging van Supermans thuisplaneet Krypton zien. De serie volgt Seg-El - de legendarische grootvader van de man van staal - die wordt geconfronteerd met een leven en dood conflict: red zijn thuisplaneet of laat hem vernietigd worden om het lot van zijn toekomstige kleinzoon te herstellen. Met Kryptons leiderschap in wanorde en het huis van El verbannen, bevind Seg zichzelf in een moeilijke positie. Hij verlost de eer van zijn familie en beschermd degenen van wie hij houdt terwijl ze worden uitgedaagd door Brainiac en de Aardse tijdreiziger Adam Strange.



Dvd: Krypton - seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 40 minuten | Release: november 2019 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246665 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van de DC-serie Krypton zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen in insteekhoes. In de keepcase staan de titels opgesomd van de tien afleveringen. Ook is er een overzicht na te gaan van de nodige extra's.

Beeld & geluid
Warner Bros. heeft de afleveringen verspreid over twee schijven en dat zou voldoende moeten zijn voor een nette Standard Definition-weergave. En dat blijkt het ook te zijn. De scherpte is ruim voldoende, ook tijdens de donkere beelden.

Toch lijkt het geheel iets wat donker aangezet en is er lichte blokvorming te detecteren; iets dat wel vaker te zien is bij Dvd-uitgaven van WB. Desondanks blijft het een redelijke uitgave, ook met een prima geluidsspoor. Deze is standaard Dolby Digital 5.1 en laat zo nu en dan prima muziek horen tijdens de actiescènes.

Extra's
Er staan twee featurettes op de schijven met als eerste Bringing the Home World to Life van ruim een kwartier. Hierin wordt uiteraard gekeken naar de sets, visuele effecten en nog veel meer. In A Lost Kingdom: Life on Krypton is er een blik op de wereld van Krypton en de thuiswereld van Superman.

Uiteraard zie je ook wat verwijderde scènes, een Gag Reel en is er een registratie van de Comic-Con Panel uit 2017; de standaard toevoegingen van Warner Bros. bij dit soort uitgaven.

Seizoen 2 verscheen al
Het tweede seizoen van Krypton, ook met tien afleveringen, verscheen reeds op Syfy, en dit bleek ook het laatste seizoen. Dit komt waarschijnlijk doordat de kijkcijfers enorm inkakten. Ook de geplande spin-off rond het personage Lobo ging niet door. Hieronder de trailer voor seizoen twee.



Lees ook: Derde seizoen 'Krypton' had een zeer verrassend plot!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Baby Yoda heeft wel héél veel weg van een Gremlin'
Series / Nieuws

'Baby Yoda heeft wel héél veel weg van een Gremlin'

Het zou zomaar kunnen; regisseur Hoe Dante reageert.

Wie kent ze niet; de Gremlins die de wereld opschrikken én vermaken in de filmklassieker Gremlins van regisseur Joe Dante en schrijver Chris Columbus. Nu Baby Yoda te zien is in The Mandalorian, zal je af en toe aan deze wezens moeten denken. Zeker vanaf nu!

Dat deed regisseur Dante ook. In een reactie op de serie en een artikeltje online schrijft de filmmaker - ook verantwoordelijk voor het vervolg Gremlins 2: The New Batch - dat het inderdaad niet slim is om Baby Yoda eten te geven na middernacht. In de Gremlins-films veranderen dan de zogenaamde mogwai in heuse monstertjes. De bijgenaamde foto mag zeer vermakelijk genoemd worden!



Lees ook: Disney hint naar afloop 'The Mandalorian'!

Ware run op merchandise!
Het blijkt dat heel wat mensen een eigen Baby Yoda willen hebben. Disney besloot om vooraf geen Baby Yoda-merchandise te laten ontwikkelen, zodat er geen spoilers zouden verschijnen. Ondertussen is alles in werking gesteld, maar dit betekent wel dat Walt Disney behoorlijk wat geld heeft misgelopen.

Lees ook: Baby Yoda kost Walt Disney miljoenen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We weten straks alles van Baby Yoda in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

We weten straks alles van Baby Yoda in 'The Mandalorian'

Er is nog veel onduidelijk over het schattigste personage ooit.

Er is vrijwel niets bekend over de soort waar Jedi Meester Yoda toe behoort. Maar Star Wars-serie The Mandalorian gaat daar via het personage Baby Yoda verandering in brengen. Dat belooft showrunner Jon Favreau ons tijdens een interview met The Hollywood Reporter.

"We zullen veel meer over hem leren gedurende dit seizoen," begon Favreau. "Wat ik zo mooi vind aan wat George Lucas met Yoda gedaan heeft, is dat er zo weinig over hem bekend is. Dat is wat hem een archetype maakte en waarom hij zo mystiek is. We weten wie hij is op basis van zijn gedrag, maar weten niet tot welke soort hij behoort. Daarom zijn mensen denk ik zo benieuwd."

Lees ook: Humor: Baby Yoda wil knokken in 'Avengers: Endgame'-parodie (video)

Baby Yoda
Interessant aan Baby Yoda is in elk geval dat hij pakweg vijftig jaar oud is en eruit ziet als een baby. Tegelijk is hij sterk in de Force, zoals hij al demonsteeerde in de serie. En Baby Yoda gaat veel meer doen de komende afleveringen, weten we uit de verschillende interviews die over hem gegeven zijn.

Lees ook: Kijktip: 'The Mandalorian' als spaghetti western!

Momenteel werkt Favreau met zijn team aan het tweede seizoen van de Original van Disney+. Wanneer die reeks precies te zien zal zijn is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supergave trailer 'Crisis On Infinite Earths'!
Series / Nieuws

Supergave trailer 'Crisis On Infinite Earths'!

Verlengde versie met veel beelden uit de DC-serie.

De series Supergirl, Batwoman, The Flash, Arrow en Legends of Tomorrow trekken al jaren vele kijkers naar de Amerikaanse zender The CW. De nieuwe cross-over serie wordt nog grootser dan te voren!

Via onderstaande "verlengde trailer" van de zogenaamde Crisis on Infinite Earths cross-over zie je vele superhelden uit bovenstaande series, maar ook uit series als Black Lightning, Smallvile, Birds of Prey en Constantine en films als Superman Returns en Batman. Het belooft een het grootste superheldenspektakels te worden op het kleine scherm. Check hieronder de 'Extended Trailer' voor Crisis on Infinite Earths:



Vanaf aankomende zondag!
De vijfdelige reeks is gebaseerd op de eerste reeks comics met dezelfde titel en gaat verder waar de eerdere cross-over reeks Elseworlds was gebleven. Vooral de laatste afleveringen uit de series rond de helden Arrow en The Flash zorgen voor een introductie van de nieuwe reeks.

De vijf delen verschijnen op 8 december, 9 december, 10 december en op 14 januari 2020. Op de laatste dag zijn zelfs twee delen te zien!

Lees ook: Gave poster DC-serie 'Crisis on Infinite Earths'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sci-fi serie 'The Expanse' krijgt mogelijk meerdere spin-offs
Series / Nieuws

Sci-fi serie 'The Expanse' krijgt mogelijk meerdere spin-offs

Goed nieuws voor fans van de Amazon-serie!

De site Screen Rant sprak met producent Andrew Kosove over sci-fi serie The Expanse. De show was te zien bij Syfy, maar werd daar na het derde seizoen geannuleerd om opgepikt te worden door Amazon. Dat gunt de serie een vierde en vijfde seizoen en wordt al gesproken over de verdere toekomst.

De serie is gebaseerd op een boekenreeks van James S.A. Corey en kent straks als deze helemaal afgerond is negen delen. Als het aan Kosove ligt, krijgt de serie minstens net zoveel seizoenen en spin-offs. Er wordt namelijk druk nagedacht over wat de toekomst allemaal zou kunnen brengen.

Lees ook: Eerste trailer 'The Expanse' seizoen 4 online!

Films en series
Dat blijkt behoorlijk veel materiaal te zijn. "Er komen dus negen boeken. Dan zou het mooi zijn als er ook negen seizoenen komen, nietwaar? Eerlijk gezegd is de wereld zo groots, dat we het fantastisch zouden vinden om die ook verder te verkennen. Als er iets is dat we bedenken voor dit bredere universum, bijvoorbeeld een film, dan zullen we dat serieus overwegen te maken."

Lees ook: Epische poster sci-fi serie 'The Expanse' seizoen 4

Maar ook spin-offs rond bepaalde personages behoren tot de mogelijkheden. Daar zijn wat Kosove betreft meer dan genoeg personages en situaties voor om te volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit komt er in december allemaal naar Netflix
Series / Nieuws

Dit komt er in december allemaal naar Netflix

Benieuwd wat je nog kan streamen de komende dagen?

BIjna elke dag voegt Netflix nieuwe content toe. Het is soms moeilijk om het allemaal bij te houden, maar gelukkig geeft Netflix daarvoor elke maand weer een lijstje vrij met daarop de content die we in een zekere maand kunnen verwachten. Vandaag vertellen we je welke content je de komende tijd kan verwachten!

Dé highlight van de komende maanden is zonder twijfel de serie The Witcher. Netflix zet groot in op die fantasy-serie, gebaseerd op de gelijknamige Poolse boekenreeks. Maar ook voor fans van sci-fi staat er iets groots aan te komen, namelijk het nieuwe seizoen van Lost in Space. Ook interessant om uit te lichten: het nieuwe seizoen van You en de nieuwe serie Soundtrack.

Verder heeft Netflix nog heel veel andere series in het aanbod staan voor de komende tijd. Hieronder de volledige lijst!

5 december
Home for Christmas

6 december
The Chosen One seizoen 2
Triad Princess
Three Days of Christmas
Virgin River
Spirit Riding Free: The Spirit of Christmas

17 december
Chief of Staff seizoen 2

18 december
Soundtrack

19 december
Ultraviolet seizoen 2
Twice Upon a Time

20 december
The Witcher

24 december
Terrace House: Tokyo 2019-2020 deel 2
Lost in Space seizoen 2
Ultraviolet seizoen 2

26 december
Fast & Furious: Spy Racers
You seizoen 2
Le Bazar de la Charité

27 december
The Gift

30 december
Alexa & Katie seizoen 3

31 december
The Neighbor
Yanxi Palace: Princess Adventures
The Degenerates seizoen 2
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ weet in een razend tempo abonnees aan zich te binden!
Series / Nieuws

Disney+ weet in een razend tempo abonnees aan zich te binden!

Het gaat echt heel goed bij The Mouse House!

Binnen vijf dagen schreven zich al vijftien miljoen mensen in op streamingdienst Disney+. Die doet het daarmee stukken beter dan concurrent Apple TV+, dat veel minder naamsbekendheid heeft. Binnen één dag namen tien miljoen mensen een abonnement op Disney+ en dat aantal groeide in de dagen daarna heel erg snel.

Dat stelt InMyArea op basis gegevens dat het in de dagen na de lancering verzamelde. Relatief veel mensen (driekwart) vindt Disney+ vooral een eerlijke prijs hebben. Je betaalt 6,99 euro per maand en krijgt daarvoor alle content van Disney, Lucasfilm, Pixar en National Geographic. De komende jaren komen daar nog heel wat nieuwe dingen bij en dat maakt het de moeite waard.

Snelle groei
Disney+ had bij lancering nog niet de helft zoveel content als Netflix. Maar dat hoeft ook niet, want het idee van Disney is vooral om kijkers één platform voor zijn eigen content te bieden. En dat platform moet populair blijven door constante groei. Wekelijks worden er nieuwe afleveringen toegevoegd van series als The Mandalorian en The World According to Jeff Goldblum. En daar Disney+ het nieuwe thuis van onder meer Lucasfilm en Marvel is, komt daar veel nieuws bij.

Zo verwachten we een serie rond Obi-Wan Kenobi en komen er vanaf volgend jaar meerdere series rond Marvel-personages online te staan. Momenteel is Disney ook nog in lang niet alle landen van de wereld beschikbaar en door de gestage groei van beschikbaarheid, zal het aantal abonnees ook rap blijven groeien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'Vikings' is binnenkort ook te bekijken op Netflix!
Series / Nieuws

Hitserie 'Vikings' is binnenkort ook te bekijken op Netflix!

Nog meer goed nieuws voor fans van de serie 'Vikings'!

Het zesde seizoen van de razend populaire serie Vikings is van start gegaan op Ziggo. Goed nieuws voor de fans, maar er is meer. Ook streamingdienst Netflix heeft namelijk een mooie aankondiging gedaan. De eerste vijf seizoenen van de hitserie verschijnen namelijk binnenkort op de streamingdienst!

Vikings is een razend populaire serie van History Channel. De reeks vertelt het verhaal van de veroveringen van Ragnar Lothbrok. Deze eenvoudige Viking heeft de leiding over een aantal gewaagde aanvallen op Groot-Brittannië. Zijn strijdlustige vaardigheden zorgen er voor dat hij langzaam maar zeker in de achting stijgt van andere Vikingen.

Lees ook: Epische trailer laatste seizoen 'Vikings'!

Gebeden zijn verhoord
Ondanks het feit dat heel wat Nederlanders reeds lange tijd vragende partij zijn voor het verschijnen van Vikings op Netflix is / was het ook op verschillende andere manieren mogelijk om de reeks te volgen. Zo was ze eerder te zien op Fox en kan de reeks ook worden bekeken bij Ziggo en door KPN-abonnees die over een pluspakket beschikken. In ieder geval mag het duidelijk zijn, fans van de serie Vikings kunnen zich gaan opmaken voor een paar zeer mooie maanden.

Wanneer de eerste vijf seizoenen van Vikings nu precies op Netflix zullen verschijnen? Dat gebeurt op 1 januari 2020! Wil je graag meteen ook al een voorsmaakje krijgen van wat het zesde seizoen allemaal in petto zal hebben? Bekijk dan zeker ook eens de onderstaande trailer!



Lees ook: Hitserie 'Vikings' stopt ermee!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baby Yoda kost Walt Disney miljoenen!
Series / Nieuws

Baby Yoda kost Walt Disney miljoenen!

Sorry They Are!

In de twee Guardians of the Galaxy-films van Marvel Studios was Baby Groot te zien en dat figuurtje bracht ongetwijfeld flink wat merchandise-opbrengsten in het laatje bij Walt Disney.

Hoe anders is dat nu bij Baby Yoda uit The Mandalorian. Het kleine wezentje met grote oren en een bepaalde Force-kracht was voor de release van de serie namelijk nog nergens te zien. En gelukkig maar!

Lees ook: 'The Mandalorian': Baby Yoda vs. Darth Sidious in gave fanvideo

Vele miljoen misgelopen
Dit betekent voor Walt Disney wel een flink strop. Het huismuis had namelijk vele miljoenen kunnen verdienen aan de merchandise, zeker in de huidige decembermaand. Vele merken proberen de schade enigszins te beperken door snel met artikelen voor de dag te komen.

In de States zou Disney zo'n 2,7 miljoen aan inkomsten mislopen, aldus Jungle Scout. Alleen al op Amazon zouden 90.000 zoekopdrachten zijn geweest naar artikelen van Baby Yoda. Gezien het succes aan de bioscoopkassa's dit jaar zal het allemaal wel meevallen hoe Disney dit ziet. De mensen zullen het voor nu vooral moeten doen met artikelen gebaseerd op het titelpersonage.

Lees ook: Disney hint naar afloop 'The Mandalorian'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix app komt met een nieuwe handige functie 'Downloads For You'
Series / Streaming-diensten

Netflix app komt met een nieuwe handige functie 'Downloads For You'

De functie kan indien je dat wenst uiteraard ook worden uitgeschakeld...

Netflix heeft bekend gemaakt dat het is begonnen met het testen van een nieuwe functie bij een beperkte groep gebruikers. Concreet zou de functie het mogelijk moeten maken voor Netflix om automatisch series te downloaden naar de smartphone van haar abonnees.

De nieuwe functie die Netflix gaat uitrollen moet er voor zorgen dat Netflix automatisch films en series naar je smartphone kan downloaden waarvan ze denkt dat je ze wel leuk zou vinden. Omdat lang niet iedereen er op zit te wachten dat er zomaar zonder toestemming zaken worden gedownload op zijn of haar smartphone zal het voor alle duidelijkheid ook mogelijk zijn om de functie uit te schakelen. Bovendien zal het ook mogelijk zijn om aan te geven hoeveel ruimte je op je smartphone ter beschikking wil stellen van Netflix om downloads op te kunnen plaatsen.

Alleen bij WiFi verbinding
Wanneer je akkoord gaat met het automatisch downloaden van series en films naar je smartphone of tablet hoef je er ook niet voor te vrezen dat dit er onverwachts je volledige datapakket door zal jagen. Het downloaden van de films en series gebeurt dan ook enkel en alleen wanneer je mobiele apparaat is verbonden met een WiFi-netwerk.

Wanneer Netflix van plan is om de nieuwe functie voor iedereen beschikbaar te maken is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.