search

Ons nieuws van woensdag 19 maart 2014

Blu-ray recensie - Sherlock seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - Sherlock seizoen 3

Een mooie uitgave van een spannende serie.

Bedenker: Mark Gatiss, Steven moffat | Cast: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (Dr. John Watson), Una Stubbs (Mrs. Hudson), Rupert Graves (Inspector Lestrade), Louise Brealey (Molly Hooper), Mark Gatiss (Mycroft Holmes) | Jaren: 2010 "“ heden | TV-release: BBC

Afgelopen januari keerde Sherlock na een pauze van twee jaar terug naar de BBC. De drie afleveringen van elk anderhalf uur werden overweldigend positief ontvangen en eindigden met een gigantische cliffhanger. Die doet uitkijken naar de volgende drie afleveringen, maar het zal nog even duren voordat die er eindelijk komen. Tot die tijd kunnen we van seizoen drie genieten op DVD en Blu-ray.

Sherlock is een succesvolle BBC-serie, die ons een moderne kijk op de legendarische verhalen van Sir Arthur Conan Doyle biedt. Elk van de tot nu toe drie seizoenen telt drie afleveringen van anderhalf uur. Het derde seizoen telt er uiteraard ook drie.

Aflevering één, The Empty Hearse, laat zien hoe Sherlock op verzoek van Mycroft terugkeert naar Londen. Hij moet helpen bij het opsporen van een ondergronds terreurnetwerk. Watson heeft andere zaken aan zijn hoofd: hij gaat trouwen. Maar als hij ontvoerd wordt, raakt hij ook bij de zaak betrokken.

The Sign of Three draait om dat huwelijk van John Watson en Mary, waarbij Sherlock de zware taak heeft om het publiek te amuseren met een speech. De afsluitende afleverign heet His Last Vow. Holmes doet hierin onderzoek naar de diefstal van een aantal documenten. De zoektocht brengt hem op het spoor van Charles Augustus Magnussen, een superintelligente crimineel die chantage tot een kunst verheven heeft. Hij manipuleert iedereen en Sherlock weet niet meer wie hij kan vertrouwen.



Blu-ray: Sherlock seizoen 3 | Duur: 90 min. / 3 afleveringen | Release: maart 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) / 1080p HD | Audio: Engels DTS-HD 5.1 | Discs: 1 x Blu-Ray | EAN: 8715664110072 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De uitgave van het derde seizoen is een erg eenvoudige. De standaard Blu-ray keepcase zit in een slipcase en die heeft precies hetzelfde uiterlijk als de keepcase. Op de achterkant tref je de omschrijvingen van de afleveringen aan en zie je welke extra's er op de disc staan. Binnenin tref je welgeteld één Blu-ray disc aan, met daarop niet alleen de drie afleveringen, maar ook de drie extra's.

Extra's
De eerste extra draagt de titel Fans, Villains & Speculation en laat showrunners, hoofdrolspelers en fans aan het woord. Ze vertellen over hun ervaring met het maken van Sherlock en gaan daar redelijk uitgebreid op in. Verder is er een featurette met de titel Shooting Sherlock, die laat zien hoe een van de belangrijkste scènes van de show opgenomen is. Tot slot is er nog een erg leuke toevoeging met de titel The Fall. In de aflevering The Empty Hearse zagen we al een aantal theorieën voorbijkomen over hoe Sherlock de val overleefd had, en in deze extra komen er nog veel meer aan bod. Erg leuk om te kijken!

Toekomst
De toekomst van Sherlock is zeker. Er komt nog een vierde seizoen en als het aan de makers ligt, ook nog een vijfde. De vraag is alleen wanneer. De BBC zou er extra druk achter zetten om de seizoenen zo snel mogelijk te maken, maar de hoofdrolspelers (en dan met name Martin Freeman en Benedict Cumberbatch) zijn mateloos populair. Daardoor hebben ze het bijzonder druk in Hollywood en kunnen ze maar moeilijk tijd maken in hun agenda om nieuwe afleveringen van Sherlock op te nemen.

Het is dus wachten tot ze tijd hebben en tot de volgende afleveringen er komen. De laatste geruchten stellen dat deze Kerst al moeten komen, maar het schijnt zo te zijn dat die deadline al onhaalbaar is. Eerder lijkt begin 2016 een waarschijnlijkere optie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Hunchback of Notre Dame' wordt een tv-serie
Series / Nieuws

'The Hunchback of Notre Dame' wordt een tv-serie

Quasimodo gaat nu door het leven als de spuuglelijke 'Ugly'.

FremantleMedia International en regisseur/schrijver Roland Joffé (The Killing Fields, The Mission) hebben aangekondigd dat er wordt gewerkt aan Ugly, een nieuwe tv-serie gebaseerd op Victor Hugo's The Hunchback of Notre Dame. Het speelt zich af gedurende de politieke, economische en sociale explosie in Frankrijk aan het begin van de zeventiende eeuw. Het hoofdpersonage heet Ugly en hij wordt omringd door tal van ongewone personages.

In 1695 wordt er in het kasteel van de Comte de Chateaupers een baby geboren. Vreugde slaat snel om in ellende wanneer blijkt dat het kind misvormd is. Zijn oma wil er met een kussen snel een eind aan maken, maar de blik in zijn ogen houdt haar tegen. Uren later ontdekt een groep reizende acteurs een mand met daarin de spuuglelijke baby. Ondertussen wordt een nieuwe erfgenaam aan de Comte de Chateaupers voorgesteld, maar niemand weet dat dit een willekeurig kind van een arme familie uit het dorp is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Transformers' animatieserie in 2015
Series / Nieuws

Nieuwe 'Transformers' animatieserie in 2015

De show, die zich jaren na de gebeurtenissen in 'Transformers Prime' zal afspelen, heeft Bumblebee in de hoofdrol.

Na Transformers Prime komt The Hub in 2015 wederom met een nieuwe animatieserie rondom de populaire robotfranchise. De show, waarvan de productie inmiddels van start is gegaan, speelt zich jaren na het gevecht tussen de Autobots en de Decepticons uit Transformers Prime af. De held van het verhaal is Bumblebee en hij heeft een volledig nieuwe groep Autobots onder zijn hoede.

De stemmen zullen worden ingesproken door Will Friedle, Darren Criss, Constance Zimmer en Ted McGinley. Het is nog niet bekend wanneer de serie precies in première zal gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Suicide Squad in clip 'Arrow'
Series / Video/clip/featurette

Suicide Squad in clip 'Arrow'

Het dodelijke team (super)helden maakt zijn opwachting de populaire tv-serie van The CW.



De afgelopen weken zagen we al een reeks foto's voorbijkomen van de acteurs en actrices die invulling geven aan het team Suicide Squad, die een rol heeft in een of meer afleveringen van de succesvolle tv-serie Arrow van de Amerikaanse tv-zender The CW.

In onderstaande clip uit de aflevering 'Suicide Squad', die gisteren op The CW is uitgezonden, zien we enkele van de leden van de Suicide Squad. Het team bestaat uit Diggle (David Ramsey), Amanda Waller (Cynthia Addai-Robinson), Deadshot (Michael Rowe), Bronze Tiger (Michael Jai White) en Shrapnel (Sean Maher). Een tweede clip zie je hieronder:

[video_embed]238[/video_embed]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.