search

Ons nieuws van maandag 21 april 2014

Gastrol voor Michelle Obama in 'Nashville'
Series / Nieuws

Gastrol voor Michelle Obama in 'Nashville'

Na 'Parks and Recreation' al de tweede serie waarin de First Lady haar gezicht laat zien.

Vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat Michelle Obama een rol zal gaan spelen in Parks and Recreation en nu horen we dat de First Lady volgende maand is te zien in de muzikale televisieserie Nashville. Obama wordt in de show gestrikt voor een benefietevenement voor een soldaat die gewond is geraakt in Afghanistan.

In Nashville is er aandacht voor de muziekcarrière van Rayna Jaymes (Connie Britton). Op 40-jarige leeftijd merkt ze dat ze langzaam van de troon wordt gestoten door de jongere zangeres Juliette Barnes (Hayden Panettiere).

De aflevering met Obama wordt op 7 mei uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alweer een nieuwe 'Penny Dreadful' trailer
Series / Trailer

Alweer een nieuwe 'Penny Dreadful' trailer

Kijk in de ogen van o.a. Josh Hartnett en Eva Green.Hierboven vind je alweer een nieuwe trailer vrijgegeven van Penny Dreadful, Showtime's aankomende tv-serie met in de hoofdrollen Josh Hartnett, Eva Green en Timothy Dalton.

Penny Dreadful speelt zich af in het Victoriaanse Londen en bevat de meest angstaanjagende personages waar ooit over geschreven is, waaronder Dr. Frankenstein, Dorian Gray en iconische personages uit het verhaal van Dracula. De serie komt van de drievoudig Oscar genomineerde John Logan en wordt daarnaast ook nog eens geproduceerd door Sam Mendes (American Beauty, Skyfall).

Penny Dreadful gaat op 11 mei in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
RTL-serie 'Divorce' levert flink in
Series / Nieuws

RTL-serie 'Divorce' levert flink in

Verder is het een aparte week voor de Nederlandse kijkcijfers.

Update: Helaas hebben we de nummer één van de week over het hoofd gezien: Flikken Maastricht. De serie werd door 1.824.000 mensen bekeken, een mooi aantal dus en daardoor staat de show, die het nog altijd erg goed doet, aan top.

Net als de afgelopen weken staat ook deze week RTL-serie Divorce weer op de eerste plek. De kijkcijfers daalden echter flink, van 2,1 miljoen naar 1,6 miljoen. Dat is een flinke daling, die niet bij andere programma's te zien is. Zo is de nummer twee van deze week, The Blacklist, zelfs door meer mensen bekeken dan vorige week. Toen trok de show nog 1,12 miljoen kijkers, terwijl da ter deze week nog 1,18 miljoen waren. De nummer drie van de week is Suits. Dat ging van 962.000 kijkers naar 999.000. Daarmee neemt RTL4 de top drie van de week in beslag.

Rechercheur Ria van SBS6 is nieuw in de top tien deze week. De show begint met indrukwekkende kijkcijfers, 844.000 kijkers. Daarmee zal de zender tevreden zijn. Voorheen trok deze steeds minder kijkers, maar die tijd lijkt nu toch echt voorbij te zijn. Zie bijvoorbeeld de kijkcijfers van NCIS: Los Angeles. Dat stond vorige week nog op de vijftiende plek, met krap 700.000 kijkers, maar neemt deze week de vijfde plek in met een mooie 839.000 kijkers. Nog zo'n serie van SBS6 is NCIS, dat het iets minder goed deed dan zijn spin-off. Er werden in plaats van 705.000 nog 794.000 kijkers getrokken.

Celblok H staat deze week op de zevende plaats, met 753.000 kijkers. Vorige week waren dat er nog 940.000, dat is dus een flinke daling ten opzichte van vorige week. Nog een serie die flink inlevert is Smeris, van Nederland 3. De serie kende een fantastische start, maar is ondertussen teruggezakt naar de 598.000 kijkers. Jammer dus voor Jeroen van Koningsbrugge, die wel al mag werken aan een tweede seizoen.

Castle leverde verder ook in. De show steeg weliswaar van de elfde naar de negende pek, maar leverde wel kijkers in: van 785.000 naar 510.000 kijkers. Hekkensluiter van de week is Toren C. Ook deze show leverde flink in (van 631.000 naar 495.000 kijkers), maar steeg van de zestiende naar de tiende plek.

DWVWDatumSerieZenderKijkcijfers
1120-04DivorceRTL41.609.000
2414-04The BlacklistRTL41.189.000
3614-04SuitsRTL4999.000
4-16-04Rechercheur RiaSBS6844.000
51515-04NCIS: Los AngelesSBS6839.000
61415-04NCISSBS6794.000
7714-04Celblok HSBS6753.000
81314-04SmerisNed3598.000
91117-04CastleSBS6510.000
101614-04Toren CNed3495.000


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden laatste seizoen 'True Blood' onthuld
Series / Trailer

Eerste beelden laatste seizoen 'True Blood' onthuld

De uitzendingen van de laatste tien afleveringen beginnen in juni.True Blood gaat deze zomer zijn laatste seizoen aan. Voor dat seizoen heeft HBO een nieuwe teaser vrijgegeven. Het tien afleveringen tellende laatste seizoen gaat op zondag 22 juni in de Verenigde Staten in première. In Nederland zijn nieuwe afleveringen hoogstwaarschijnlijk telkens één dag na de release in de VS te zien.

De serie speelt zich af in een wereld waar vampiers en mensen naast elkaar leven. Dat komt omdat er een nieuw synthetisch bloed ontwikkeld is, waardoor vampiers niet langer hoeven te voeden op mensen. Centraal staan een aantal verschillende personages: half-fee en serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin), vampier Bill Compton (Stephen Moyer) en vampier Eric Northman (Alexander Skarsgård).

True Blood is gebaseerd op de boeken van schrijfster Charlaine Harris.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo aflevering 4 'Game of Thrones' seizoen 4
Series / Trailer

Promo aflevering 4 'Game of Thrones' seizoen 4

Verder een blik op hoe groot de draken van Dany worden en Maisie Williams over Arya Stark.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Er is een heleboel nieuw promotiemateriaal vrijgegeven rond HBO-serie Game of Thrones. Allereerst hebben we hieronder een promovideo voor de aankomende vierde aflevering van het vierde seizoen, Oathkeeper. Verder gaf schrijver van de boekenreeks A Song of Ice and Fire, George R.R. Martin, op zijn blog een hoofdstuk vrij van zijn aankomende boek The World of Ice and Fire, gecombineerd met een afbeelding die laat zien hoe groot draken wel niet kunnen worden in zijn fantasiewereld. En tot slot spreekt actrice Maisie Williams nog over haar personage, Arya Stark.

In de aankomende aflevering, Oathkeeper, die op 27 april te zien is in de Verenigde Staten (28 april in Nederland), moet Daenerys kiezen tussen rechtvaardigheid en mededogen. Jaime vertrouwt Brienne zijn eer toe. Jon zoekt verder vrijwilligers en Bran, Jojen, Meera en Hodor vinden een schuilplaats.Op zijn blog plaatste George R.R. Martin een stuk uit de aankomende encyclopedie The World of Ice and Fire. Het hoofdstuk dat hij plaatste gaat over de veroveringstocht van Aegon Tagaryan, die de zeven koninkrijken van Westeros veroverde en samenvoegde tot één koninkrijk. Daarbij werd ook een foto geplaatst van zijn gigantische draak, die je hieronder kunt vinden.Tot slot vertelde actrice Maisie Williams in een interview met TotalFilm nog over Arya Stark. "Ik heb het gevoel dat ik nu een totaal andere Arya speel dan toen ik auditie deed voor de rol. In eerste instantie maakte ze haar zuster Sansa continu belachelijk. Maar die tijd is nu echt voorbij, denk ik. Ze verliest haar lieflijkheid langzamerhand wel en wordt een compleet ander persoon."

Vanavond is op HBO Nederland de derde aflevering van Game of Thrones te zien. Het betreft de aflevering Breaker of Chains.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende gezichten in seizoensfinale 'Arrow'
Series / Nieuws

Bekende gezichten in seizoensfinale 'Arrow'

Marc Guggenheim sprak over de laatste aflevering van het tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Er zijn nog maar een paar afleveringen te gaan van het superheldendrama Arrow. Speciaal voor die gelegenheid besloot Marc Guggenheim wat te vertellen over de laatste afleveringen van dit tweede seizoen. Daarbij ging hij niet echt op de details in, maar wist hij wel iets te delen. We mogen volgens hem veel bekende gezichten verwachten.

"Als alles volgens plan gaat, en dat is een waarschuwing, dan al je wat bekende gezichten zien in de finale," vertelde Guggenheim. "Misschien ook niet gezichten die je verwacht te zullen zien."

Eén van die zichten lijkt dat van Nyssa al Ghul te zijn. Actrice Katrina Law, die de rol speelde, werd onlangs nog op de set van de serie gespot. Het zou dus zomaar kunnen dat ze ook in de finale te zien is. Of dat nou in flashbacks is, of niet, weten we uiteraard nog niet. Verder kunnen we een nieuwe slechterik verwachten in de vorm van Ravager.

Wat er ook staat te gebeuren in de laatste aflevering, we weten dat de status quo in seizoen 3 totaal anders zal zijn. De familie van Oliver Queen lijkt alles te gaan verliezen en het Arrow team zou zich zelfs terugtrekken op het befaamde eiland.

De serie is elke zondagavond om 20:30 op Veronica te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.