search

Ons nieuws van dinsdag 3 februari 2015

Eerste bewegende beelden Marvels 'Daredevil'
Series / Trailer

Eerste bewegende beelden Marvels 'Daredevil'

Morgen komt de volledige trailer online!



Eindelijk zijn de eerste bewegende beelden vrijgegeven van Marvel-serie Daredevil. Heel veel valt er nog niet te bekijken, want bovenstaande beelden duren net vijftien seconden. Daarin zien we hoe Matt Murdock (Charlie Cox), gekleed in zijn Daredevil-pak, de misdaad aanpakt. Morgen komt, op een nog onbekend tijdstip, de volledige eerste trailer online.

Marvel's Daredevil volgt de reis van Matt Murdock, die als jongetje blind raakte, maar in ruil daarvoor zijn andere zintuigen buitengewoon goed ontwikkelde. Nu strijdt hij overdag tegen het onrecht als advocaat en 's nachts als superheld Daredevil, in Hell's Kitchen, New York City.

De serie, met naast Cox ook Vincent D'Onofrio (The Kingpin), Elden Henson (Foggy Nelson), Deborah Ann Woll (Karen Page) en Rosario Dawson (Claire Temple) in rollen, gaat op 10 april in première op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo tweede seizoenshelft 'The Blacklist' seizoen 2
Series / Trailer

Promo tweede seizoenshelft 'The Blacklist' seizoen 2

De terugkeer profiteert van de Super Bowl.



Met gemiddeld ruim 10 miljoen kijkers voor de debuutuitzending van de afleveringen op de zender NBC, wist The Blacklist optimaal te profiteren van de Super Bowl uitzending. Na de American Football finale verscheen de serie terug op NBC voor de tweede helft van het tweede seizoen. Er keken maar liefst 31,4 miljoen mensen naar de aflevering "Luther Braxton". Hierboven kun je afstemmen op een promo voor deze aflevering.

In de misdaadserie The Blacklist speelt James Spader de hoofdrol als Raymond "Red" Reddington. De ooit meest gezochte crimineel van Amerika wordt in zijn zoektocht naar andere grote (en actieve) criminelen bijgestaan door zijn partner Elizabeth "Liz" Keen, gespeeld door Megan Boone.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kijktip: 'The Missing'
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: 'The Missing'

Serie rond de verdwijning van een jongetje met James Nesbitt.

Afgelopen oktober startte op de BBC de miniserie The Missing en voor de zender het wist, bleken ze het grote kijkcijferkanon van het jaar te pakken te hebben met dit emotionele en spannende drama. Acht weken lang hield de serie de Britten aan de buis gekluisterd, waarna onmiddellijk een tweede seizoen werd aangekondigd. Wie deze serie gemist heeft, kan hem nu op Netflix bekijken, want het hele eerste seizoen is deze week aan de line-up toegevoegd.

In The Missing maken we kennis met een doodnormaal gezin, dat op weg is naar Frankrijk om vakantie te vieren. Pa Tony, moeder Emily en zoon Oliver krijgen echter autopech en besluiten in een klein stadje hun auto te laten fixen en de volgende dag verder te gaan. Na een dagje op een camping gebruik te hebben gemaakt van het buitenzwembad lopen Tony en Oliver terug naar het hotel. Het WK 2006 is gaande en die avond is er een wedstrijd van de Fransen. Als ze langs een scherm lopen, wordt er gescoord en is het heel even hossen en feesten om de goal te vieren. Maar als Tony naar beneden kijkt, is Oliver er niet meer. Hij kan niet ver zijn, want het jongetje was een paar seconden geleden nog bij hem. Een nachtmerrie begint, want Oliver is spoorloos en ook de dagen erop wordt hij niet gevonden. De politie lijkt zelfs Tony te verdenken, wat het drama nog erger maakt voor de ouders van het jongetje.

De andere verhaallijn die je volgt, is die van acht jaar later. Tony en Emily zijn uit elkaar en Oliver is nog steeds vermist. Er zijn wat aanknopingspunten geweest, maar uiteindelijk lijkt alles op niks uit te lopen. Maar Tony heeft nooit de hoop opgegeven en probeert nieuw leven in de zaak te blazen, geholpen door de Franse detective Julien, die de zaak nooit los heeft kunnen laten.

In de acht afleveringen zien we wisselend hoe het onderzoek in 2006 verliep, de relatie van Tony en Emily onder druk kwam te staan en hoe het onderzoek vandaag de dag verloopt. Uiteindelijk loopt het uit op een enorme ontknoping, waarin je als kijker de antwoorden krijgt waar je al die tijd naar hebt gezocht. Het tweede seizoen zal namelijk een nieuwe zaak volgen met de Franse detective Julien weer aan het roer. Maar de zaak rond Oliver is ten einde, al roept het einde nog wel wat vragen op en zijn er verschillende interpretaties. Maar dat doet er eigenlijk niet toe; de makers hebben niet geprobeerd om iets te rekken vanwege het succes en eindigen het seizoen op een hoogtepunt. Wat de serie bijzonder sterk maakt naast de vertelstructuur en de sterke verhaallijnen, is het hoge niveau van het acteerwerk over de hele linie. James Nesbitt is een favoriet van mij sinds ik hem zag in de geweldige serie Cold Feet (naar mijn mening een van de leukste Britse series ooit) en in The Missing speelt hij een van zijn beste rollen. Hij weet zo goed de angst en boosheid weer te geven van iemand die zijn kind moet missen, dat het soms gewoon pijnlijk is om naar te kijken. Frances O' Conner is ook top als Emily, die op een heel andere manier het verlies een plekje heeft trachten te geven. Zij probeert juist wel door te gaan met leven terwijl Tony dat weigert en zich vastbijt, zelfs als hij er zelf aan onderdoor zal gaan.

De spannende subplots bespreken, zou afdoen aan het kijkplezier voor degenen die de serie nog niet hebben gezien, maar er passeert genoeg de revue. Zo heb je de usual suspects waaronder de lokale pedofiel, de lokale Fransen waarvan je het idee hebt dat ze meer weten en de iets te vriendelijke Ier die probeert het echtpaar te helpen, al zien we als kijker dat hij moreel van de laagste orde is. Alle elementen en verhaallijnen zorgen ervoor dat The Missing niet alleen een emotioneel drama is, maar ook eentje vol spanning waarbij je niet kan wachten om een volgende aflevering te kijken in de hoop nog een clue te krijgen. Een van de beste nieuwe series en grootste verrassingen van 2014, hopelijk weet seizoen 2 straks het hoge niveau te evenaren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Aniston bijna uit 'Friends' geschreven
Series / Nieuws

Jennifer Aniston bijna uit 'Friends' geschreven

Ze werd zelfs aan de zijkant van groepsfoto's geplaatst, zodat ze daar makkelijk uitgeknipt kon worden.

Het scheelde niet veel, of Jennifer Aniston was niet te zien geweest in de zeer populaire sitcom Friends. Ze had ook een hoofdrol in de komedie Muddling Through en de makers vonden niet dat dit samen kon gaan. "Friends kwam voorbij, toen ik tijd vrij had van Mudding Through," vertelde Aniston tijdens het Santa Barbara International Film Festival.

"Dus er was een tijd dat ik telefoontjes kreeg van vriendinnen, die dan zeiden, 'Ik doe auditie voor jouw rol in Friends'," vertelde Aniston. Ze moest zelfs op de zijkant van foto's voor Friends staan, voor het geval dat ze eruit geknipt moest worden.

Dat de serie Muddling Through uiteindelijk mislukte, was de reden dat Aniston mocht blijven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's vijfde seizoen 'Game of Thrones'
Series / Foto's

Foto's vijfde seizoen 'Game of Thrones'

Heel veel personages passeren de revue.

Naast de eerste trailer van het vijfde seizoen van hitserie Game of Thrones, heeft de Amerikaanse kabelaar HBO nu ook een reeks nieuwe afbeeldingen van de serie vrijgegeven. Daarop komen zo ongeveer alle belangrijke hoofdpersonen voorbij, zoals je hieronder kunt zien.

Een officiële synopsis is er nog niet voor dit seizoen, maar we kunnen er vanuit gaan dat er weer een heleboel veldslagen, moordpartijen en verraad voorbij komen. Er zijn ook wat nieuwe locaties ditmaal, waaronder Dorne, waar Prince Oberyn Martell vandaan komt. Rollen in het vijfde seizoen van de serie, waarvan David Benioff en D.B. Weiss wederom showrunners zijn, worden gespeeld door o.a. Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Kit Harington, Natalie Dormer, Maisie Williams, Sophie Turner, Carice van Houten en Michiel Huisman.

De eerste aflevering van het seizoen is op 12 april te zien.




































Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 'Heroes Reborn'
Series / Trailer

Eerste beelden 'Heroes Reborn'

Noah Bennet is te zien samen met een nieuwe mutant.



Hierboven kun je de eerste beelden bekijken van NBC Heroes spin-off serie Heroes Reborn. De beelden, die tijdens de Super Bowl vrijgegeven werden, dragen de titel Aurora en tonen een mutant die het Poollicht op kan roepen. Verder zien we Noah Bennet, gespeeld door Jack Coleman, toekijken.

Er is nog maar weinig bekend over de dertien nieuwe afleveringen van de serie. Er zullen enkele bekende gezichten voorbij komen, waaronder dus dat van Coleman, maar verder zouden er vooral nieuwe personages centraal komen te staan. Eerder werd verteld dat de oude personages teruggebracht zouden worden om een gevoel van continuïteit te creëren.

De nieuwe afleveringen worden later dit jaar uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen