search

Ons nieuws van woensdag 4 februari 2015

Blu-ray recensie - 'Revolution' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'Revolution' seizoen 2

Puike uitgave van het laatste seizoen van deze serie.

Bedenker: Eric Kripke | Cast: Elizabeth Mitchell (Rachel Matheson), Billy Burke (Miles Matheson), Tracy Spiridakos (Charlie Matheson), Giancarlo Esposito (Major Tom Neville), Zak Orth (Aaron Pittman), David Lyons (Sebasian Monroe) | Jaren: 2012 "“ 2014 | TV-release: NBC / Veronica

Al na twee seizoenen kwam er een einde aan NBC-serie Revolution. De show speelde zich af in het jaar 2027, vijftien jaar nadat de stroom wereldwijd uitviel. Een groep mensen die hun best doen om de stroom, en daarmee het normale leven, terug te brengen, stond centraal. Maar, voor een serie die draaide om een wereld zonder stroom, was er volgens critici wel heel erg veel elektriciteit aanwezig in de serie.

Het onverschrokken postapocalyptische avontuur zet zich voort. Drie maanden na de mysterieuze toename in elektriciteit in seizoen 1 verzamelen de jonge rebel Charlie, haar moeder Rachel en oom Miles zich in Willoughby, Texas, samen met Rachels vader, dr. Gene Porter. Tom Neville en zijn zoon Jason zoeken wanhopig naar hun dierbare Julia, terwijl Aaron enkele onthutsende veranderingen doormaakt. De net gevormde Patriots zijn vastbesloten de macht over het continent te grijpen en niet eerder geziene nanotechnologie openbaart zich op onheilspellende wijze. Het enige wat overblijft is liefde, vertrouwen en familie... maar elke schakel heeft zijn beperkingen. De waarheid komt aan het licht in de 22 afleveringen van seizoen twee van deze succesvolle serie, van J.J. Abrams' Bad Robot Productions en Eric Kripke, de maker van Supernatural.

De kijkcijfers van dit tweede seizoenen vielen nogal tegen. Waar gemiddeld 10,5 miljoen mensen keken naar het eerste seizoen, waren er nog maar 6,9 miljoen over voor het tweede. Waar over het eerste seizoen slechts zestig procent van de critici positief was, scoorde het tweede seizoen toch beter. 78 procent van de critici was daar over te spreken.



Blu-ray: Revolution seizoen 2 | Duur: 43 minuten, 22 afleveringen | Release: januari 2015 | Video: 1.78:1 (16:9) | Audio: DTS-HD Master Audio 5.1, Engels / Dolby Digital 2.0, Frans | Discs: 4 x Blu-ray | EAN: 5-051888-208984 | Met dank aan: Warner Bros.

Voor deze laatste Blu-ray van de serie, is een nette slipcase met daarin een dikke keepcase aangeleverd. Op de cover een afbeelding van de hoofdpersonen, en op de achterkant de gebruikelijke informatie. We treffen een synopsis, details over de extra's en de gebruikelijke technische informatie aan.

Maak je de hoes open, tref je maar liefst vier schijven aan. Verder staat er binnen in de uitgave precieze informatie over wat je op welke schijf aantreft. Schijf één bevat de eerste zes afleveringen, schijf twee de nummers zeven tot en met twaalf, schijf drie nummers dertien tot en met achttien en schijf vier nummers negentien tot en met tweeëntwintig. Daarnaast vind je veruit de meeste extra's op deze disc, al zijn de verwijderde scènes netjes gegroepeerd bij de aflevering waar ze bij horen.

De beeldkwaliteit is prachtig op deze uitgave. De kleuren zijn prachtig en dat valt eigenlijk gedurende het kijken van de hele serie op. Ook de scherpte van het beeld valt niets aan te merken. De uitgave van dit tweede seizoen is kortom prachtig als het aankomt op de beeldkwaliteit. Maar ook met de DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack is vrijwel niets mis. Dialoog is helder te horen en klinkt ook natuurlijk. Soms is dat een probleem bij series en klinkt het geluid niet helemaal natuurlijk uit de boxen, maar daar is geen probleem hiermee. Ook scènes met actie hebben geluid van het hoogste niveau.

De extra's
Dan zijn er natuurlijk nog een heleboel extra's in deze uitgave. In totaal nemen deze ongeveer zeventig minuten in beslag (verwijderde scènes niet meegeteld). Mooi is vooral de extra met de titel Revolution: Heading West, waarom bedenker Eric Kripke ingaat op de kritieken die geleverd werden op het eerste seizoen en hoe daar (succesvol) mee is omgegaan met dit tweede seizoen.

Een andere zeer interessante extra gaat in op de bang tussen de Verenigde Naties en de serie. Dat maakt ook een mooie toevoeging aan het geheel. Minder is het Comic-Con panel, dat ook bijgevoegd is. Heel veel extra's bevat deze uitgave helaas niet, maar wat er te vinden valt op de Blu-ray uitgave is prima om te kijken.

Toekomst
Helaas komt er geen nieuw seizoen van Revolution, dat bij critici niet zo goed ontvangen werd en te maken had met kwakkelende kijkcijfers. Volgens de bedenker van de serie, Eric Kripke, zou het derde seizoen compleet anders worden. Het moest meer een verhaal worden waarin gezocht werd naar een mythische schat. "Het zou een bijzondere stapel voorraden zijn," vertelde hij. "Alle goeieriken en slechteriken in de serie zouden daarom gaan vechten."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser trailer Marvel-serie 'Daredevil'
Series / Trailer

Eerste teaser trailer Marvel-serie 'Daredevil'

Matt Murdock neemt het in deze eerste van vijf series op tegen de misdaad in New York.



Gisteren was er nog de smaakmaker, en nu is de eerste volledige teaser trailer vrijgegeven van Marvel-serie Daredevil. Hierin zien we eindelijk veel beelden van de serie, die al over twee maanden via Netflix te streamen valt. Er komen in totaal dertien afleveringen online, die allemaal direct vanaf 10 april te streamen zijn.

Aan MCU Exchange vertelde hoofdrolspeler Charlie Cox iets over de weergave van Daredevils krachten in de serie. "Ik zal een voorbeeld geven. Er zitten hier geen spoilers. Er is een scène waarin ik een kamer in loop en er liggen overall pistolen op de vloer aan de ene kant van de ruimte en aan de andere kant allemaal drugs. Ik verzin dit maar, beloofd! Maar laten we zeggen dat dit de scène is. Ik kom de kamer in en ik [Daredevil] kan de aanwezigheid van die dingen merken, gebaseerd op een combinatie van zintuigen, geuren, buskruit in de lucht en de smaak van cocaïne in de lucht, dat soort dingen. Maar dat kan je niet vertellen op televisie zonder dat de camera daar naartoe beweegt. Daredevil hoeft die kant niet op te kijken om ze te voelen, maar de camera moet dat wel doen. Dus moesten we een manier bedenken waarop hij zich moet focussen op dingen om ze te voelen en door zich te focussen draait hij zijn hoofd die kant op, om een beeld in zijn geest te krijgen. Dus zo vertellen we dat verhaal."

Marvel's Daredevil volgt de reis van Matt Murdock (Cox), die als jongetje blind raakte, maar in ruil daarvoor zijn andere zintuigen buitengewoon goed ontwikkelde. Nu vecht hij overdag tegen het onrecht als advocaat en 's nachts als superheld Daredevil, in Hell's Kitchen, New York City. Naast Cox spelen ook Vincent D'Onofrio (The Kingpin), Elden Henson (Foggy Nelson), Deborah Ann Woll (Karen Page) en Rosario Dawson (Claire Temple) rollen in de serie.

Daredevil wordt gevolgd door de show A.K.A. Jessica Jones, waarin Krysten Ritter de titelrol speelt. Daarna volgt Luke Cage, waarin Mike Colter de held uit de titel speelt. De vierde held met een serie wordt Iron Fist en dan worden de vier helden samengebracht in The Defenders, waarin ze het tegen een grote bedreiging op moeten nemen.

Er zouden voor alle series meerdere seizoenen komen, vertelde Ted Sarandos al eens.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Studie koppelt binge-kijken aan depressie
Series / Nieuws

Studie koppelt binge-kijken aan depressie

Een wetenschappelijk onderzoek legt verder verband met gezondheidsproblemen.

Een wetenschappelijke studie, uitgevoerd door de University of Texas heeft uitgewezen dat mensen die graag meerdere afleveringen van een serie achter elkaar kijken "“ gedefinieerd als minstens drie achter elkaar "“ relatief vaak ongelukkig zijn. Het zogenaamde binge kijken wordt door de studie gekoppeld aan depressie, eenzaamheid en lage zelfbeheersing.

Voor de studie warden 316 mensen ondervraagd, van tussen de achttien en negenentwintig jaar oud. De vragen gingen over hun psychologische staat en over hoe ze televisie keken. 75 procent van de ondervraagden gaf aan zichzelf als binge-kijker te zien.

Eén van de wetenschappers achter de studie vertelde dat binge kijken "niet langer gezien moet worden als onschadelijk verslaafd gedrag." Lichamelijke moeheid en problemen als overgewicht kunnen volgens de wetenschappers gekoppeld worden aan binge-kijken.

Toekomstplannen voor onderzoek zijn er ook: "Ons onderzoek is een stap naar het onderzoeken van binge-kijken als belangrijk media en sociaal fenomeen," aldus het onderzoeksteam. Wat vinden jullie van de resultaten?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Psycho op poster 'Bates Motel'
Series / Posters

Psycho op poster 'Bates Motel'

Het derde seizoen start volgende maand.

De Amerikaanse kabelmaatschappij A&E start volgende maand met het derde seizoen van de serie Bates Motel, een prequel op Alfred Hitchcocks film Psycho uit 1960. Hieronder zie je een eerste poster.

Het eerste seizoen brak al het kijkcijferrecord voor een originele A&E tv-serie en de goed ontvangen mysterie-/horrorthriller blijft goede kijkcijfers afleveren. In het derde seizoen krijgen personages als Norman (Freddie Highmore), Norma (Vera Farmiga) en Bradley (Nicola Peltz) nieuwe gezichten te verwerken, aangezien acteurs Kevin Rahm, Tracy Spiradakos en Ryan Hurst rollen invullen.

Onderstaande poster toont aan dat Normans psychologische gesteldheid er niet op vooruit zal gaan gedurende het nieuwe seizoen. Deze vangt aan op 9 maart.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Weinstein Company maakt Sniper-miniserie 'The Reaper'
Series / Nieuws

The Weinstein Company maakt Sniper-miniserie 'The Reaper'

Dit heeft uiteraard niks te maken met het succes van de film American Sniper...

The Weinstein Company heeft aangekondigd dat ze de tv-rechten van Nicholas Irvings autobiografische boek The Reaper: Autobiography of One of the Deadliest Special Ops Snipers hebben opgekocht.

TWC zal Irvings verhaal verfilmen tot een vijfdelige miniserie, die het verhaal vertelt van Special Operations Direct Action Sniper Nicholas Irving, de dodelijkste sluipschutter van het 3rd Ranger Battallion. Irving was daarnaast de eerste Afro-Amerikaan die als sluipschutter mocht dienen in zijn bataljon.

In een vier maanden durende periode in 2009 schakelde Irving 33 vijanden uit en brak daarmee records voor het grootste aantal vijandelijke doden tijdens een enkele inzet. Aan het einde van zijn dienst stond hij bij zijn collega's ook wel bekend onder de bijnaam 'The Reaper'.

De opnames van The Reaper moeten komende zomer van start gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carrie-Anne Moss in 'A.K.A. Jessica Jones'
Series / Nieuws

Carrie-Anne Moss in 'A.K.A. Jessica Jones'

De Matrix-ster speelt een "no-nonsense vrouw" in de Marvel serie.

Marvel en Netflix hebben bekend gemaakt dat actrice Carrie-Anne Moss een rol heeft in hun dertiendelige superheldenserie A.K.A. Jessica Jones. Ze gaat een no-nonsense vrouw spelen die een bondgenoot zou kunnen zijn van Jessica. Het enige punt is dat Jessica haar compleet wil vervreemden.

Moss is uiteraard bekend van haar rol als Trinity in de Matrix-trilogie. Ook was ze te zien in films als Memento, Chocolat en Disturbia. Op televisie had ze rollen in series als Vegas en Crossing Lines.

"Tijdens haar carrière heeft Carrie-Anne een breed aantal personages gespeeld, op een meeslepende manier. Ik heb er geen twijfel over dat zij de juiste persoon is voor A.K.A. Jessica Jones," aldus uitvoerend producent en showrunner Melissa Rosenberg.

Ze zal te zien zijn naast de reeds aangetrokken namen Krysten Ritter (Jessica Jones), David Tennant (Kilgrave), Mike Colter (Luke Cage) en Rachael Taylor (Patricia "Trish" Walker). A.K.A. Jessica Jones moet nog in 2015 te zien zijn via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.