search

Ons nieuws van donderdag 25 juni 2015

Trailer 'Heroes Reborn'!
Series / Trailer

Trailer 'Heroes Reborn'!

Nieuwe en oude helden in deze spectaculaire eerste beelden.



Hierboven de eerste trailer van NBC's Heroes Reborn, de Heroes-revival welke dit najaar wordt uitgezonden als een dertiendelige miniserie.

In de serie van Tim Kring zien we een moderne invulling van de eerdere successerie die tussen 2006 en 2010 werd uitgezonden. Naast de nodige nieuwe gezichten, keren er ook flink wat bekende personages terug, zoals Sendhil Ramamurthy (Ramamurthy), Jack Coleman (als Noah "HRG" Bennet), Masi Oka (Hiro Nakamura), Jimmy Jean-Louis (The Haitian) en Greg Grunberg (Matt Parkman).

Nieuwe rollen zijn voor onder meer Zachary Levi, Dylan Bruce, Robbie Kay en Ryan Guzman en Reborn gaat op 26 september van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' vindt showrunner
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow' vindt showrunner

Phil Klemmer mag de boel overzien.

Greg Berlanti heeft één van zijn collega's Phil Klemmer gerekruteerd als showrunner van Legends of Tomorrow. Hij werkte aan drie andere series van Berlanti mee, waaronder Tomorrow People, Golden Boy en Political Animals. Voor DC's Legends of Tomorrow wordt hij uitvoerend producent én showrunner.

Rip Hunter reist in de serie terug in de tijd, om een toekomst koste wat het kost te voorkomen. Hij brengt een groep helden en slechteriken samen om een niet tegen te houden bedreiging een halt toe te roepen. Niet alleen de planeet staat op het spel, maar ook de tijd zelf.

Hoofdrollen in DC's Legends of Tomorrow zijn er voor Victor Garber, Brandon Routh, Ciara Renee, Wentworth Miller, Dominic Purcell) en Arthur Darvill. Het eerste seizoen van de serie krijgt in totaal dertien afleveringen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Weinstein Company en Anthony Fuqua maken SAS-serie
Series / Nieuws

The Weinstein Company en Anthony Fuqua maken SAS-serie

Gebaseerd op de zestiendelige boekenreeks van Andy McNac over voormalig SAS-agent Nick Stone.

The Weinstein Company is volgens bronnen in onderhandelingen om de rechten te verwerven van een zestiendelige boekenreeks van Andy McNab over voormalig SAS-agent Nick Stone.

Antoine Fuqua (Training Day, The Equalizer) zal op zijn beurt naar alle waarschijnlijkheid de pilot-aflevering regisseren en daarbij ook de serie produceren. Hoofdpersonage Nick Stone heeft in de boeken moeite om zijn persoonlijke leven te combineren met zijn geheimzinnige missies. Dit levert natuurlijk de nodige problemen op.

Schrijver McNab is zelf een voormalige Special Air Service-sergeant die ooit werd onderscheiden met de prestigieuze Distinguished Conduct-medaille.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Frain speelt schurk in 'Gotham' seizoen 2
Series / Nieuws

James Frain speelt schurk in 'Gotham' seizoen 2

Hij speelt de broer van Tigress, een andere DC-schurk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Nu Jada Pinkett-Smiths Fish Mooney uit beeld is, zal een nieuw broer-zus team dienen als de voornaamste dreiging in het tweede seizoen van FOX-serie Gotham.

James Frain (The Tudors, True Blood) zal de rol spelen van Theo Galavanm eeb miljardair die zich voordoet als de redder van Gotham. Achter zijn lach schuilt echter een een eeuwenoud wrok dat zal leiden tot de creatie van nieuwe schurken en het einde van andere. Hij is daarnaast hondstrouw aan zijn zus Tabitha (nog geen casting bekend), die uiteindelijk DC-schurk Tigress zal worden.

Dit is Frains derde lopende serie waar hij een aandeel in heeft. Naast Gotham speelt hij ook een rol in het tweede seizoen van True Detective en het meest recente seizoen van Orphan Black.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO zet afleveringen gratis op Facebook
Series / Nieuws

HBO zet afleveringen gratis op Facebook

'Ballers' en 'The Brink' zullen gratis te zien zijn.

HBO slaat een nieuwe weg in. De betaalzender zal voor het eerst volledige afleveringen gratis op Facebook aanbieden, zodat mensen er kennis mee kunnen maken. Het gaat om de premières van Ballers en The Brink.

De afleveringen zullen uitsluitend op Facebook en de verwante kanalen van de desbetreffende pagina te zien zijn en niet eveneens beschikbaar worden gemaakt op Youtube of andere online platforms. Ballers zal te zien zijn op de Facebook pagina, evenals de Twitter en Instagram van de ster van de serie en producent Dwayne Johnson. The Brink zal op de Facebook pagina van de serie te bekijken zijn.

Door te werken met Facebook hoopt HBO nieuwe kijkers te kunnen interesseren. Dwayne Johnson heeft bijvoorbeeld 49 miljoen volgers op zijn pagina. Het idee is dat door de interesse via dit sociale media kanaal te creëren, meer mensen een abonnement zullen willen afsluiten bij de betaalzender om de rest van het seizoen te kunnen bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Fincher en Rooney Mara herenigd voor 'Utopia'?
Series / Nieuws

David Fincher en Rooney Mara herenigd voor 'Utopia'?

Mara was eerder te zien in Finchers The Social Network en The Girl With the Dragon Tattoo.

Hoewel David Fincher HBO-project Videosyncrazy halverwege de opnames van het eerste seizoen is stilgelegd, lijkt Utopia, zijn andere serie voor het netwerk, wel van de grond te komen.

Volgens Jeff Sneider van the Wrap zal niemand minder dan Rooney Mara, die in Finchers films The Social Network en The Girl With the Dragon Tattoo te zien was, een van de hoofdrollen spelen in de remake van de gelijknamige Britse cultserie.

Fincher schrijft momenteel samen met Gone Girl-auteur Gillian Flynn het script van de serie, die gaat over een groep mensen die in het bezit komen van een manuscript dat het vervolg is op een cult-strp genaamd The Utopia Experiments. Deze strip zou de ergste rampen van de laatste eeuw hebben veroorzaakt, en het manuscript zou toekomstige rampen voorspellen. Tegelijkertijd blijkt het groep gevolgd te worden door een organisatie die bekend staat als The Network.

Het is de bedoeling dat Fincher alle afleveringen van het eerste seizoen zal regisseren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: ''t Schaep Ahoy'
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: ''t Schaep Ahoy'

Prima uitgave van een liedjesserie.

Cast: Pierre Bokma (Kootje de Beer), Marc-Marie Huijbregts (Lucas Blijdschap), Loes Luca (Doortje Lefevre), Georgina Verbaan (Lena Braams), Ton Kas (Arie Balk) | Jaren: 2015 | Release: KRO

In 1969 zond de KRO de reeks 's Schaep met de 5 Pooten uit. De komische serie draaide om de stamgasten van een buurtcafé in Amsterdam, waar de nieuwste roddels doorgenomen werden. Pas in 2009 werd een nieuwe reeks gemaakt, onder de titel 's Vrije Schaep. Met een nieuwe cast en nieuwe verhaallijnen, was de serie een groot succes en kwamen er nog twee nieuwe seizoenen. 't Schaep Ahoy is het vierde vervolg op de originele serie.

Door krijgt van Kootje een cruise aan boord van een MS Alexander door eigen land cadeau. De privacy van dit romantische bedoelde uitje is al snel ver te zoeken wanneer hun Amsterdamse vrienden ook aan boord blijken te gaan. Wanneer kort na het uitvoeren de kapitein met hartklachten het schip horizontaal verlaat, is het Arie die, na luidkeels aandringen van Riek, het roer overneemt.

In acht afleveringen varen Door, Kootje en hun vrienden langs onder meer Volendam, Maastricht, Deventer en de Friese meren. Ook in deze reeks zingen ze weer tal van bekende Nederlandse liedjes, zoals Dromen zijn bedrog (Marco Borsato), Terug naar de kust (Maggie MacNeal), Het is een nacht (Guus Meeuwis) en een Volendamse palingsound-medley.

Er was iets opmerkelijks aan de hand met de kijkcijfers van deze nieuwe reeks van 't Schaep. De eerste aflevering werd nog door 1,7 miljoen Nederlanders bekeken, maar direct daarna liep het aantal kijkers snel terug. De tweede aflevering trok bijvoorbeeld nog maar 1,4 miljoen mensen naar NPO1 en de laatste aflevering van het seizoen was nog goed voor 1 miljoen kijkers. Een flinke terugval dus, die vermoedelijk te wijten valt aan de overdreven typetjes die dit seizoen wel heel sterk aangezet zijn. Op diverse websites zijn daar negatieve reacties over te lezen.



DVD: 'T Schaep Ahoy | Duur: 500 min. | Release: juni 2015 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Discs: 3x DVD| EAN: 8-711983-963689 | Met dank aan: Just Entertainment

De serie 't Schaep Ahoy is in Nederland enkel verkrijgbaar op Dvd. De drie schijven worden in een dubbeldikke Dvd-hoes geleverd met daar een nette slipcover omheen. Het ontwerp van de cover en de Dvd-hoes zijn identiek, dus je hoeft ook op de achterkant van de hoes niets nieuws te verwachten. In de hoes tref je verder de drie op elkaar gestapelde schijven aan.

's Schaep Ahoy is gemaakt voor de publieke omroep, waarbij audio en beeld van hoog niveau zijn. Niet gek ook, want er is in de show een belangrijke rol weggelegd voor veel liedjes van weleer. Daar past de Dolby Digital 5.1 soundtrack dus goed bij en het is te prijzen dat Just Entertainment voor een dergelijke sound gekozen heeft. Verder is het beeld ook goed, met een 16:9 verhouding. Extreem scherp is de boel niet, maar echt iets te klagen is er niet. Het sfeertje zit er juist wel lekker in, mede door de prachtige sets.

Toekomst
Of er nog een nieuwe en zesde reeks komt is nog niet zeker. "Het is nog volstrekt onduidelijk of er een nieuwe serie komt," liet een woordvoerder van de KRO recent weten. "Maar de opnames zijn doorgaans in de zomer, omdat alle acteurs dan tijd kunnen vrijmaken van hun andere projecten." Mocht er nog een reeks komen, zal deze in het najaar van 2016 pas te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.