search

Ons nieuws van maandag 16 november 2015

Meer moorden in seizoen 3 Murder in the First
Series / Nieuws

Meer moorden in seizoen 3 Murder in the First

Detectives Taye Diggs en Kathleen Robertson zijn terug!

TNT heeft (een beetje tegen veel verwachtingen in) bekend gemaakt dat haar serie Murder in the First toch een derde seizoen zal krijgen. Het politie drama lijkt vooral in de Verenigde Staten toch behoorlijk goed te scoren. De reeks ging in première op 9 juni 2014. Vorig jaar werd meteen bekend gemaakt dat er dit jaar een tweede seizoen zou volgen bestaande uit 12 episodes (2 meer dan seizoen 1). Inmiddels weten we dus met zekerheid dat er ook nog een derde seizoen zit aan te komen. Wanneer deze in première gaat en uit hoeveel afleveringen deze zal bestaan heeft TNT tot dusver evenwel nog niet aangegeven.

In Murder in the First volgen we de detectives Taye Diggs en Kathleen Robertson. Zij gaan iedere dag opnieuw aan de slag in één van de gevaarlijkste steden ter wereld, namelijk San Francisco. Opvallend aan Murder in the First is dat ze in tegenstelling tot de meeste andere politie drama's geen case opzet per aflevering, maar per seizoen. Met andere woorden, de kijker wordt iedere aflevering op het puntje van de stoel gezet om toch maar het vervolg te bekijken.

Ben jij een fan van Murder in the First en vindt je het goed nieuws dat deze serie een derde seizoen krijgt?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Penoza' krijgt vijfde seizoen
Series / Nieuws

'Penoza' krijgt vijfde seizoen

Het verhaal van Carmen van Walraven gaat door.

KRO-serie Penoza krijgt een vijfde seizoen. De Nederlandse publieke omroep maakte dit bekend middels Twitter. Daar verscheen het bericht Dit was 'm dan! Dankjewel voor het kijken naar #PenozaIV! En nu wachten op #PenozaV! #bedankt!. Het nieuws werd direct na het einde van het vierde seizoen bekend gemaakt.

Eerder al kregen we van bedenker Diederik van Rooijen te horen dat er mogelijk een nieuw seizoen zou komen. Helemaal zeker was dat toen nog niet, maar ondertussen dus wel. De serie draait om het leven van huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), die na het overlijden van haar man (Thomas Acda) zijn plek inneemt in het criminele circuit.

Het vierde seizoen liet zien hoe ze worstelt met problemen na de aanslag die op haar gepleegd werd. Tegelijk wacht ze in de gevangenis het proces af dat tegen haar voorbereid wordt door het OM. Als de officier van justitie vraagt of ze kan infiltreren in een bende, verandert de zaak.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wicked City' al na drie afleveringen geannuleerd
Series / Nieuws

'Wicked City' al na drie afleveringen geannuleerd

Of de overige vijf afleveringen nog uitgezonden worden is alles behalve zeker.

ABC heeft al na drie afleveringen de stekker getrokken uit de serie Wicked City. TheWrap meldt dat de serie per direct van de buis gehaald wordt en dat er in de Verenigde Staten voorlopig heruitzendingen van Shark Tank te zien zijn. Daarmee is het eerste slachtoffer van het herfstseizoen van '15 gevallen.

De productie van Wicked City zal na de achtste aflevering (die op dit moment wordt opgenomen) stop gezet worden. Of de overgebleven vijf afleveringen van de serie, waarin Ed Westwick en Erika Christensen de hoofdrollen spelen, ooit uitgezonden worden, is nog niet bekend.

Wicked City draaide om een duo van Bonnie & Clyde achtige seriemoordenaars. De première trok slechts 3,3 miljoen kijkers en dat aantal zakte naar nog lagere cijfers die voor ABC te laag waren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ian McShane over zijn mysterieuze rol in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Ian McShane over zijn mysterieuze rol in 'Game of Thrones'

Hij zou iemand terughalen die al een tijdje niet te zien is geweest.

Van John Wick en Pirates of the Caribbean-acteur Ian McShane is al bekend dat hij een kleine en belangrijke rol gaat spelen in het zesde seizoen van Game of Thrones. Tegenover Pop Goes The News gaf McShane enige duidelijkheid.

"Het is één aflevering, daarom heb ik het gedaan," aldus McShane, die ook kort iets zei over zijn rol: "Ik ben verantwoordelijk om iemand terug te halen waarvan je denkt dat je die nooit meer zal zien. Daar laat ik het bij."

Het vermoeden is dat het gaat om Jon Snow (Kit Harington), al wordt ook Melisandre (Carice van Houten) in verband gebracht met zijn wederopstanding. Dus mogelijk gaat het toch om een ander personage.

De website Watchers On The Wall heeft de boeken erbij gepakt en denkt dat McShane verwijst naar de Hound of Lady Stoneheart. De terugkeer van de personages Sandor Clegane (Rory McCann) en Catelyn Stark (Michelle Fairley) circuleren al even in het geruchtencircuit. Beide acteurs zouden zijn gespot in Belfast, daar waar de opnames voor het nieuwe seizoen plaatsvinden.

Vermoedelijk start het zesde seizoen van Game of Thrones in de tweede week van april 2016.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.