search

Ons nieuws van donderdag 11 februari 2016

Poll: Meer 'X-Files' gewenst?
Series / Poll

Poll: Meer 'X-Files' gewenst?

De cast en crew staan ervoor open, jullie ook?

De minireeks van The X-Files doet het bijzonder goed op Fox. Meer dan twintig miljoen Amerikanen stemden af op de nieuwe avonturen van Dana Scully (Gillian Anderson) en Fox Mulder (David Duchovny) en de kans lijkt daarmee groot op nog een nieuwe reeks of een film. Als het aan showrunner Chris Carter ligt, zien we in elk geval snel meer avonturen van het illustere duo.

Zo eindigt het huidige nieuwe seizoen met een cliffhanger én heeft Carter plannen voor een eventuele derde film. Lijkt het jullie een goed idee als er nog meer afleveringen of een nieuwe film volgt? En wat zien jullie dan liever?




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: geen spin-off 'Gotham'
Series / Poll

Uitslag poll: geen spin-off 'Gotham'

Het is volgens jullie echt niet nodig.

We vroegen onlangs naar jullie mening rond de mogelijke spin-off van serie Gotham. Zender Fox zou openstaan voor meer in de franchise, nieuwe verhalen die niet alleen meer om Batman-schurken zouden draaien. Uit de poll blijkt dat de meesten van jullie liever geen spin-off zien: 57% koos voor de optie 'nee'.

Stevo legt bijvoorbeeld uit dat er al genoeg superheldenseries op televisie zijn; nog een extra serie is volgens hem echt niet nodig. En Ereptile stelt de vraag wat zo'n spin-off toe zou kunnen voegen. Ook Decepticon ziet het niet zo zitten: hij vindt de serie zelf al sterk genoeg en vindt een spin-off niet nodig.

Het moge dus duidelijk zijn: liever geen spin-off van de serie. Dat vinden velen van jullie niet nodig.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'House of Cards' seizoen 4
Series / Trailer

Eerste trailer 'House of Cards' seizoen 4

Onheilspellende muziek en een boze Frank Underwood...



Eindelijk is de officiële trailer van House of Cards er. En die is bovenal onheilspellend. "Je weet niet hoe het voelt om oorlog te voeren," horen we Frank snauwen. Waarschijnlijk is dat tegen zijn vrouw Claire, want er staat een heuse oorlog te beginnen tussen de twee, die elkaar eindelijk beu zijn. Zij zag een toekomst, maar die is er niet meer volgens Frank want zij is die gaan verwoesten,.

De dertien afleveringen van de serie gaan al op 4 maart in première, dus we hadden de trailer veel eerder verwacht. Er is nu ook een korte synopsis voor het seizoen. "Frank en Claire blijven de macht najagen, waarbij ze iedereen bestrijden, waaronder ook elkaar." In het seizoen spelen uiteraard weer Kevin Spacey en Robin Wright de hoofdrollen.

Een vijfde seizoen is overigens ook al besteld, dat zal in 2017 in première gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast 'The Walking Dead' misselijk na lezen scripts
Series / Foto's

Cast 'The Walking Dead' misselijk na lezen scripts

Er staat iets heel ergs te gebeuren...

Lezers van het bronmateriaal van Robert Kirkmans The Walking Dead weten wat voor verschrikkelijke dingen er gebeuren als schurk Negan ten tonele verschijnt. Het lijkt erop dat die zaken in de seizoensfinale van het zesde seizoen staan te gebeuren. Dit blijkt uit een interview van acteur Andrew Lincoln met EW.

"Ik werd misselijk toen ik het script las," vertelde hij. "Het was de eerste keer in zes jaar tijd dat ik aan The Walking Dead gewerkt heb, dat ik te laat op de set kwam, omdat ik midden in de nacht wakker werd en niet meer in slaap kon vallen. Ik was zo boos en gefrustreerd en ik voelde me ziek. En dat was alleen maar omdat ik het las."

Hieronder de covers die EW vrijgaf, met verschillende personages erop.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Rebound' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Rebound' seizoen 2

Nette uitgave met goed gebalanceerde audio en scherpe beelden.

Bedenker: Fabrice Gobert | Cast: Anne Consigny (Claire), Clotilde Hesme (Àdele), Frédéric Pierrot (Jérôme), Céline Sallette (Julie) | Jaar: 2012 - heden | Zender: Canal+

In kwam de Franse film Les Revenants uit, een zombiefilm waarin zo'n 70 miljoen mensen geheel bewust en gezond terugkwamen uit de dood. Ze wilden herintegreren in de stad waar de film zich afspeelt en dat is natuurlijk niet eenvoudig. De goede ontvangst van het concept maakte deze serie mogelijk. Na zestien afleveringen en een Emmy voor de beste dramaserie, is dit tweede seizoen op Blu-ray uitgegeven in Nederland.

Het is een half jaar geleden dat de teruggekeerde doden weer verdwenen in de bergen. Sindsdien is er niets meer van hen vernomen. Dat geldt ook voor de politieagenten die naar het dorpshuis waren gestuurd om de mensen daar te beschermen. Inmiddels is Adèle hoogzwanger en staat een deel van het stadje nog steeds onder water. De dam wordt bewaakt en het leger helpt de inwoners die hebben besloten te blijven. Er is een storm van geruchten geweest over mensen die zouden zijn teruggekeerd uit de dood, maar de overheid wilde er niets van weten. De weinige getuigen die er nog zijn, praten er maar niet meer over. Tot hen behoren ook Léna en haar vader Jérôme. Maar zij hebben de hoop nog niet opgegeven dat ze Camille en Claire ooit terugvinden. Op een dag arriveert er een onbekende man in het stadje. Zijn naam is Berg en hij lijkt meer van de situatie te weten dan hij doet voorkomen. En dan begint er plotseling een nieuwe golf van wederopstandingen...

Zoals al geschreven werd het eerste seizeon van de show goed ontvangen. Critici vonden het vooral een fijne afwisseling van de typische zombieseries met veel geweld. De kijkcijfers waren ook goed: gemiddeld keken 1,4 miljoen mensen naar Canal+ toen dit uitgezonden werd.



Blu-ray: Les Revenants seizoen 2 | Duur: 8 x 60 min. | Release: januari 2016 | Video: 16:9 | Audio: Frans DTS-HD 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 8-711983-443303 | Met dank aan: Just Entertainment

Dit tweede seizoen wordt aangeleverd in een nette, sfeervolle slipcover met daarin een dubbeldikke Blu-ray hoes. Voorop staan de castleden van de serie en achterop vinden we een synopsis en de gebruikelijke technische informatie. De beelden zien er goed uit op deze uitgave, met een verhouding van 16:9. De details zijn scherp, waarschijnlijk dankzij de digitale camera's waarmee de serie opgenomen is. Soms zijn de kleuren overigens wat bleek, maar dat is een bewuste keus van de makers. Verder ziet het geheel er namelijk wel mooi en natuurgetrouw uit. De audio is verder erg 'clean', met veel nadruk op het dialoog. De effecten van omgevingsgeluiden zijn wel aanwezig, maar nooit overheersend.

Toekomst
Een derde seizoen lijkt er te gaan komen, maar helemaal zeker is het nog niet. Een bevestiging is namelijk nog niet gegeven door Canal+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Courteney Cox krijgt nieuwe komedie
Series / Nieuws

Courteney Cox krijgt nieuwe komedie

'Friends'- actrice zal spelen in een pilot voor de serie 'Charity Case'.

Actrice Courteney Cox zal spelen in de pilot van een nieuwe CBS komedieserie. De naam hiervan is Charity Case en draait om het personage dat Cox erin zal spelen.

De serie wordt geschreven door de producent en schrijver van The Office Robert Padnick. James Griffiths regisseert deze eerste aflevering en Cox zal de serie mede produceren.

Cox speelt in Charity Case het personage Hailey (Cox). Wanneer haar steenrijke man overlijdt erft zij zijn liefdadigheidsinstelling. Maar ze komt er al snel achter, dat de wereld waar ze zich hierdoor in moet gaan begeven veel minder glamoureus is dan ze vooraf had gedacht.

Vooralsnog is alleen een pilot van de serie besteld. Lijkt jullie dit een leuk uitgangspunt voor een serie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.