search

Ons nieuws van zaterdag 20 februari 2016

Kijktip: 'The Night Manager'
Series / Nieuws

Kijktip: 'The Night Manager'

Nieuwe serie gaat zondag om 21.00 van start op BBC1.

Na het grote succes van War and Peace gaat er vanaf aanstaande zondag met The Night Manager weer een nieuwe serie van start op de BBC, eveneens gebaseerd op een bekend boek.

Dit keer is het een boek van John le Carré dat als basis dient voor een serie. Het gaat over de Jonathan Pine (gespeeld door Tom Hiddleston), die wordt gerekruteerd door iemand van de geheime dienst genaamd Burr. Pine moet proberen het vertrouwen te winnen van de beruchte wapenhandelaar Richard Onslow Roper en de mensen om hem heen. Zo kan hij infiltreren in hun netwerk en informatie doorspelen aan Burr. Om dit te doen moet Pine zich voordoen als een crimineel.

De serie bestaat in totaal uit zes afleveringen. Na de première aanstaande zondag van de eerste aflevering, zal er iedere week een worden uitgezonden op de zondagavond op de BBC.

Kijken jullie uit naar deze nieuwe serie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO verlengt 'Vinyl'
Series / Nieuws

HBO verlengt 'Vinyl'

Terwijl de kijkcijfers niet geweldig waren.

Al na één aflevering heeft HBO besloten om serie Vinyl een tweede seizoen te geven. Dat terwijl de serie van onder meer Martin Scorsese, Mick Jagger en Terrence Winter het niet geweldig deed als je kijkt naar de kijkcijfers. Waarschijnlijk koos de kabelaar ervoor om door te gaan wegens de grote namen die verbonden zijn aan het project.

In Vinyl staat de baas van een platenlabel centraal, een rol van Bobby Cannavale. Hij probeert in de jaren zeventig zijn bedrijf te redden van de ondergang. De vernieuwing komt terwijl HBO afscheid neemt van de serie The Leftovers (dat volgend jaar met een derde seizoen tot een einde komt) en nog twijfelt over een derde seizoen voor True Detective (waarvan het tweede seizoen uiterst matig ontvangen werd).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw castlid voor X-Men serie 'Legion'
Series / Nieuws

Nieuw castlid voor X-Men serie 'Legion'

Jeremie Harris speelt het personage Ptonomy.

Er is weer een nieuw personage gevonden door X-Men serie Legion. Jeremie Harris is nu toegevoegd aan de cast van de show van The FX. Hij zou het personage met de naam Ptonomy spelen, een "buitenstaander" die geen onzin van anderen pikt en een voormalig kindprotegee is die zich gevangen voelt in het verleden. Of hij een mutant is weten we niet.

In de serie volgen we het verhaal van David Haller, een jonge mutant die worstelt met schizofrenie. Hij ontdekt in een inrichting dat de stemmen die hij hoort misschien wel echt zijn. Hij is in de comics de zoon van niemand minder dan Charles Xavier. De rol van David wordt gespeelt door Dan Stevens.

Wanneer de show in première gaat is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.