search

Ons nieuws van donderdag 21 april 2016

NBC maakt premièredatum seizoen 2 Aquarius bekend
Series / Nieuws

NBC maakt premièredatum seizoen 2 Aquarius bekend

David Duchovny werkt terug voor de L.A.P.D.!

Geoffrey Ketels

Eerder raakte reeds bekend dat de serie Aquarius van NBC met zekerheid een tweede seizoen zou krijgen. Nu heeft de zender ook bekend gemaakt wanneer de reeks opnieuw te zien zal zijn. Het tweede seizoen van Aquarius gaat namelijk in première op donderdag 16 juni. De fans van de reeks zitten ongetwijfeld al te wachten tot David Duchovny zijn rol als L.A.P.D. agent terug zal opnemen.

Aquarius beschikt als serie over een aantrekkelijke cast. Naast Duchovny maken immers ook Emma Dumont, Grey Damon, Gethin Anthony (bekend van de HBO serie Game of Thrones) en Claire Holt (The Originals) er deel van uit. Het eerste seizoen wist mede door het goede acteerwerk van de cast meteen prima te scoren waardoor het voor NBC duidelijk was dat er beslist een vervolg op moest komen.

Kijk jij er al naar uit om David Duchovny terug in de huid te zien kruipen van zijn personage als L.A.P.D. agent?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Idris Elba in miniserie 'Guerilla'
Series / Nieuws

Idris Elba in miniserie 'Guerilla'

De Showtime-serie draait om de black power beweging in Londen.

Mocht je bang zijn geweest dat Luther de laatste serie met Idris Elba zou zijn, kunnen we je geruststellen. De acteur heeft nu getekend voor Guerilla, een zesdelige miniserie van Showtime. De serie is bedacht, geschreven en zal deels geregisseerd worden door John Ridley. Centraal staat de black power-beweging in Londen.

De synopsis van Showtime luidt als volgt: Guerilla is een liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een van de meest politiek explosieve momenten in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk. Het vertelt het verhaal van een politiek actief koppel, wiens relatie en normen en waarden op de proef gesteld worden als ze een politieke gevangene bevrijden en een radicale ondergrondse cel vormen in het Londen van de jaren zeventig. Hun ultieme doel wordt de Black Power Desk, een echte, geheime counter-intelligence eenheid van de Special Branch, dat alle vormen van zwart activisme tegen moest werken.

Er is nog geen releasedatum bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Latere première voor derde seizoen 'Unbreakable Kimmy Schmidt'
Series / Nieuws

Latere première voor derde seizoen 'Unbreakable Kimmy Schmidt'

De zwangerschap van Ellie Kemper gooit roet in het eten.

Sinds een week is het tweede seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt in zijn geheel te bekijken op Netflix. Nu lijkt het erop dat het reeds door Netflix bestelde derde seizoen een stuk later in première gaat. De opnames van de serie met Ellie Kemper in de hoofdrol beginnen later dan normaal, waarmee de première ook later plaatsvindt. De reden ligt in de zwangerschap van Kemper.

Tina Fey vertelde dit tegenover Variety. "Normaliter beginnen met [met het schrijven] in juni. Maar dit jaar beginnen we in augustus en starten de opnames in november. We zullen waarschijnlijk tegen het einde van de volgende mei terugkomen met het derde seizoen."

Het eerste seizoen ging op 6 maart 2015 in première op Netflix, met afleveringen van twintig minuten per stuk. Toen was de serie nog bedoeld voor NBC. Het tweede seizoen beleefde op 15 april zijn première met afleveringen van dertig minuten per stuk. In mei 2017 kunnen we dus een nieuw seizoen verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
MTV gunt 'The Shannara Chronicles' tweede seizoen
Series / Nieuws

MTV gunt 'The Shannara Chronicles' tweede seizoen

De fantasyserie trok veel kijkers naar de zender.

MTV gunt de fantasyserie The Shannara Chronicles officieel een tweede seizoen. De productie van het eerste seizoen is al een flinke tijd geleden afgerond, maar de zender heeft lange tijd moeten nadenken over vervolgstappen. Die zijn nu dus genomen: er komt een nieuwe reeks van vermoedelijk tien afleveringen.

De twijfel van MTV komt vermoedelijk voort uit het hoge prijskaartje per aflevering. De kijkcijfers waren wel goed: 0,98 miljoen gemiddeld per aflevering in de Verenigde Staten, waarmee het de best bekeken nieuwe serie voor MTV was dit jaar. Op digitale platformen deed de serie het ook goed, met 16,6 miljoen streams.

De serie is gebaseerd op een 25-delige boekenreeks van Terry Brooks. Centraal staat een familie die met behulp van zijn magische krachten de toekomst van de wereld vorm kan geven. Dat terwijl de boel zich honderden jaren na de vernietiging van onze beschaving afspeelt. De serie begon met het tweede boek in de reeks, The Elfstones of Shannara.

Wanneer het tweede seizoen begint met de opnames is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crackle baseert tv-serie op Guy Ritchie's 'Snatch'
Series / Nieuws

Crackle baseert tv-serie op Guy Ritchie's 'Snatch'

Sony's streamingdienst hoopt het succes van FX's 'Fargo' na te bootsen.

Crackle maakt werk van een televisieserie gebaseerd op Snatch. (2000), de misdaadkomedie van schrijver en regisseur Guy Ritchie. De streamingdienst van Sony heeft de intentie om de het gevoel van de film in stand te houden, maar tegelijkertijd een nieuwe wereld te creëren waar op voortgeborduurd kan worden. Het zal in eerste instantie gaan om tien afleveringen van een uur.

De Snatch.-serie zal gaan over een groep veelbelovende ritselaars van in de twintig, die stuiten op een vrachtwagenlading gestolen goudstaven. Op deze manier komen ze uit het niets terecht in de levensgevaarlijke wereld van georganiseerde misdaad. Met tal van losgeslagen agenten, agressieve zigeuners, internationale gangsters en lokale schurken op hun hielen, moeten de heren snel wegwijs zien te worden met het wel en wee van de verraderlijke, Londense onderwereld.

Het is op dit moment niet bekend of Ritchie bij de show betrokken zal zijn, evenals de rest van de mensen die betrokken waren bij de film. Het zou natuurlijk hartstikke leuk zijn als Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro of Vinnie Jones even hun gezicht zouden laten zien, maar voorlopig kunnen we daar nog niks zinnigs over zeggen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen