search

Ons nieuws van woensdag 1 juni 2016

BBC First komt in juni met 'The Coroner'
Series / Nieuws

BBC First komt in juni met 'The Coroner'

In deze spannende misdaadserie

Als antwoord op de overvloed aan het EK-voetbal in juni, lanceert BBC First in juni The Coroner, een misdaadserie over een advocate die terugkeert naar het kustplaatsje dat ze als tiener achter zich liet. Nu gaat zij daar aan de slag als lijkschouwer.

Hoofdpersonage is Jane Kennedy (gespeeld door Claire Goose). Al snel blijkt dat ze zal moeten samenwerken met haar oude liefde Davey, die het ondertussen tot inspecteur heeft geschopt. Ook onverwachte of onverklaarbare manieren van overlijden van inwoners en toeristen onderzoekt Kennedy.

In The Coroner, geschreven door Sally Abbot, staat in elke aflevering een nieuwe, intrigerende zaak centraal die begint bij het vinden van een lichaam. Parallel aan de mysterieuze overledenen volgen we het wel en wee van Jane's leven met collega's, familie en de plaatselijke gemeenschap.

Vanaf 7 juni zal elke dinsdag om 21.00 een dubbele aflevering van deze serie worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto X-Men serie 'Legion'
Series / Foto's

Eerste foto X-Men serie 'Legion'

De show krijgt verder een compleet seizoen!

FX heeft vandaag niet alleen bekend gemaakt dat X-Men-serie Legion een compleet eerste seizoen krijgt, ook is er een foto vrijgegeven. De serie moet in totaal acht afleveringen krijgen in het eerste seizoen en begin 2017 uitgezonden worden.

"We zijn excellentie gaan verwachten van Noah Hawley en met Legion levert hij wederom," vertelde Nick Grad van FX. "Net zoals hij deed toen hij Fargo opnieuw vorm gaf, brengt hij nu ook een compleet nieuwe esthetiek en gevoeligheid naar het enorm populaire X-Men. De pilot is geweldig, met sterk acteerwerk van Dan Stevens, Aubrey Plaza, Jean Smart, Rachel Keller en de rest van de cast."

Legion is het verhaal van David Haller. Al sinds hij tiener is, worstelt hij met mentale ziekte, maar hij blijkt niet ziek te zijn. In plaats daarvan is David helderziend en blijken de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij ziet echt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon-serie 'Transparent' krijgt vierde seizoen
Series / Nieuws

Amazon-serie 'Transparent' krijgt vierde seizoen

Bedenker Jill Soloway zal dienst blijven doen als showrunner.

Amazon heeft aangekondigd dat de kritisch bejubelde serie Transparent een vierde seizoen zal krijgen. Daarnaast wordt bevestigd dat bedenker Jill Soloway zal blijven fungeren als showrunner van de serie.

Jeffrey Tambor speelt in Transparent het hoofd van de familie Pfefferman. Wanneer hij echter uit de kast komt als transgender onder de naam Maura, is niet alles meer zoals het eerst was. Naast Tambor zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Judith Light, Gaby Hoffman, Amy Landecker en Jay Duplass. Het vierde seizoen wordt zal ergens in 2017 beschikbaar worden gesteld op Amazon Prime.

De aankondiging van het vierde seizoen wordt opmerkelijk genoeg al gedaan voor de première van het derde seizoen, dat dit najaar zal beginnen. Andrea Sperling zal aanblijven als uitvoerend producent van Transparent.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brian Geraghty houdt Chicago P.D. voor bekeken
Series / Nieuws

Brian Geraghty houdt Chicago P.D. voor bekeken

en gaat aan de slag met andere projecten...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Slecht nieuws voor fans van Brian Geraghty die in de serie Chicago P.D. de rol van Sean Roman speelt. Geraghty zal namelijk niet meer te zien zijn in het vierde seizoen van de reeks. Door deze beslissing komt er meteen ook een einde aan de romance tussen Roman en Burgess. Burgess wordt in de reeks gespeeld door Marina Squerciati.

Het was de Chicago P.D. showrunner Matt Olmstead die bekend heeft gemaakt dat Geraghty over een jaarcontract beschikt. Hij maakte zijn debuut in seizoen twee en houdt het nu dus voor het aanbreken van seizoen vier reeds voor bekeken. Volgens Olmstead heeft de beslising van Geraghty alles te maken met het feit dat hij naast acteur ook producer is. Geraghty zou zich de komende tijd vooral op dergelijke projecten willen concentreren.

De beslissing van Geraghty lijkt geen wrevel te veroorzaken met de rest van het team achter Chicago P.D. "Gedurende twee jaar heeft Geraghty ons alles gegeven wat we nodig hadden en heeft hij een uitstekende bijdrage geleverd aan de reeks. We gaven elkaar de hand aan het begin van de samenwerking en geven elkaar nu eveneens de hand om een mooie samenwerking ten einde te brengen".

Zal jij Roman missen in Chicago P.D.?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.