search

Ons nieuws van maandag 14 november 2016

Freeform annuleert Dead of Summer
Series / Nieuws

Freeform annuleert Dead of Summer

De serie kon de verwachtingen niet inlossen.

Het drama 'Dead of Summer' van de makers van Once Upon a Time krijgt geen vervolg. Dit heeft Freeform laten weten in een officiële verklaring.

De voormalige ABC familie heeft er voor gekozen om de serie Dead of Summer na amper één seizoen naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen. De reeks speelde zich af aan het eind van de jaren 80 en volgde een groep mensen op een Midwestern kamp tijdens de zomer. De cast bestond uit Elizabeth Mitchell evenals Elizabeth Lail en Mark Indelicato. Ian Goldberg was co-showrunner.

In eerste instantie stond er wel degelijk ook een tweede seizoen in de planning, maar dat is buiten de slechte kijkcijfers gerekend. Toen de reeks in juni haar debuut maakte kreeg ze de ene slechte review na de andere. Dit gecombineerd met een gemiddeld aantal van amper 630.000 kijkers heeft de serie uiteindelijk de das omgedaan.

Was jij een fan van Dead of Summer en ga je de serie missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wahlberg wil Boyband-serie
Series / Nieuws

Wahlberg wil Boyband-serie

Niet Mark... Donnie!

Niet Mark, maar Donnie Wahlberg ziet heil in een serie rond een boyband. Samen met Nick Lachey en Doug Ellin (Entourage) ontwikkelt hij een "single-camera"-serie rond een boyband welke na 20 jaar een reünie heeft. De serie moet op CBS verschijnen, aldus Variety.

Donnie Wahlberg was lid van de populaire boyband New Kids on the Block uit de jaren 80/90. Lachey maakte deel uit van 98 Degrees. De twee kennen elkaar van het touren, ook nog in 2015.

Het duo kwam op de tv-serie toen ze hun huidige leven, als volwassen mannen met kinderen, vergeleken met hun popster-status twee decennia geleden. De serie moet Encore gaan heten en Ellin schrijft het script.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvels 'Cloak and Dagger' loopt vertraging op
Series / Nieuws

Marvels 'Cloak and Dagger' loopt vertraging op

De showrunner is wel al bekend.

The Hollywood Reporter heeft nieuws rond de volgende Marvel-serie, Cloak and Dagger. Volgens THR is de serie, welke uitgezonden moet gaan worden op de ABC-subzender Freeform, vertraagd en is Daredevil-schrijver Joe Pokaski aangesteld als de showrunner.

Minder nieuws is dus dat de serie rond de twee Marvel-personages later verschijnt dan verwacht. Volgens THR zal de superheldenserie niet eerder dan de winter van 2018 op de buis verschijnen. Eerder dit jaar werd er gelijk een compleet seizoen besteld rond de avonturen van de personages Cloak and Dagger.

Eerder werd bekend dat de serie wordt ontwikkeld als een soort "superheldenliefdesverhaal" rond Tandy Bowen en Tyrone Johnson, twee tieners met compleet andere achtergronden. Tijdens hun relatie moeten ze zien om te gaan met verkregen superkrachten.

Tandy kan krachtige lichtstralen uitzenden en Tyrone kan anderen later overspoelen door de duisternis. Ze merken dat ze hun krachten gezamenlijk kunnen inzetten, al gaat dit niet altijd samen met hun prille liefdesrelatie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.