search

Ons nieuws van dinsdag 7 november 2017

Duidelijkheid over start 'Westworld' seizoen 2!
Series / Nieuws

Duidelijkheid over start 'Westworld' seizoen 2!

Lente 2018!

Na de première van de HBO-sciencefictionserie Westworld op 2 oktober 2016 werd al snel duidelijk dat het tweede seizoen niet exact een jaar later zou gaan volgen, maar misschien wel 2 jaar later. Hoofdrolspeelster Evan Rachel Wood, in de serie te zien als Dolores Abernathy, heeft nu aangegeven wanneer we het nieuwe seizoen kunnen verwachten.

Volgens Wood debuteert seizoen 2 van de sci-fi serie van showrunners Jonathan Nolan en Lisa Joy, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton, in de lente van 2018. Dat is dus aankomend voorjaar; nog altijd een vrij breed moment natuurlijk.



De kans is groot dat Westworld dit tijdsvak heeft gekregen om steeds meer de rol over te nemen van Game of Thrones. Ondanks dat de fantasyserie nog een afrondend achtste seizoen krijgt en er waarschijnlijk een spin-off komt, wordt Westworld nog altijd gezien als de serie die de aankomende leegte van Game of Thrones moet opvangen. Hieronder de eerdere teaser trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
ABC geeft 'The Middle' extra lang laatste seizoen
Series / Nieuws

ABC geeft 'The Middle' extra lang laatste seizoen

Het afscheid valt duidelijk zwaar...

ABC heeft bekend gemaakt dat ze twee extra afleveringen heeft besteld voor haar laatste seizoen van 'The Middle'. Dit zorgt er voor dat het negende en laatste seizoen van ABC in totaal uit zal komen op een mooie 24 afleveringen.

Dat ABC er voor kiest om een extra lang einde te voorzien voor haar serie The Middle hoeft eigenlijk niet te verbazen. In eerste instantie stond de reeks dan misschien wel een beetje in de schaduw van Family en Black-is, maar naarmate de seizoenen vorderden is The Middle een zeer solide performer gebleken voor ABC. Dit zorgt er voor dat het afscheid niet alleen voor de fans, maar ook voor het netwerk wellicht zwaarder valt dan ooit kon worden verwacht.

"We zijn nooit genomineerd geweest voor een Emmy, maar toch ben ik er van overtuigd dat onze aanwezigheid er één was die zeer belangrijk was", aldus Patricia Heaton in een interview tegenover TV Guide. Ben jij een fan van The Middle en kijk je uit naar deze extra afleveringen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brainiac gecast in Superman-prequel 'Krypton'
Series / Nieuws

Brainiac gecast in Superman-prequel 'Krypton'

Maar ook Charys, matriarch van House El, is gecast.

Er zijn twee nieuwe acteurs gevonden voor SyFy-serie Krypton. De show wordt gemaakt door David S. Goyer en Damian Kindler en neemt de kijker mee naar de thuiswereld van Superman, twee generaties voordat de planeet vernietigd wordt.

Acteur Blake Ritson heeft nu getekend om de klassieke schurk Brainiac te spelen. Het personage wordt omschreven als een "parasitisch, hyper geavanceerde buitenaardse androïde met immens intellect".Verder zal actrice Paula Malcomson de rol van Charys spelen, de matriarch van het geslacht Kal-El. "Charys helpt haar zoon Seg door de verraderlijke valstrikken van Kandor City heen, de stad waar onderdrukking en opstand aan de orde van de dag zijn."

Seg staat centraal in de serie en wordt gespeeld door Cameron Cuffe. Hij probeert de eer van het huis El te herstellen, nadat het door de maatschappij verstoren wel. Seg-El heeft er wel moeite mee, want hij moet zijn thuiswereld ook redden en tegelijk een samenzwering tegen de geboorte van Superman voorkomen.

De serie moet in 2018 te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'Stranger Things' onthullen gigantisch publiek
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'Stranger Things' onthullen gigantisch publiek

Een recordaantal kijkers?

Netflix zal het zelf niet bevestigen, want het maakt kijkcijfers niet bekend, maar de gok dat Stranger Things een van de best bekeken series van de streamer is, is niet heel gek. Nielsen ratings stelt dat de serie erg goed bekeken is in de Verenigde Staten. De eerste aflevering zou op de eerste drie dagen na lancering door 15,8 miljoen Amerikanen bekeken zijn. Binnen datzelfde tijdsbestek hadden vier miljoen mensen het seizoen afgerond.

Dit zijn volgens vakblad The Hollywood Reporter te precieze kijkcijfers.
Chapter One - 15,8 miljoen kijkers, 11 miljoen mensen 18-49
Chapter Two "” 13,7 miljoen kijkers; 9,6 miljoen mensen 18-49
Chapter Three "” 11,6 miljoen kijkers; 8,1 miljoen mensen 18-49
Chapter Four "” 9,3 miljoen kijkers; 6,6 miljoen mensen 18-49
Chapter Five "” 8 miljoen kijkers; 5,6 miljoen mensen 18-49
Chapter Six "” 6,4 miljoen kijkers; 4,5 miljoen mensen 18-49
Chapter Seven "” 5,3 miljoen kijkers; 3,7 miljoen mensen 18-49
Chapter Eight "” 4,9 miljoen kijkers 3,4 miljoen mensen 18-49
Chapter Nine "” 4,6 miljoen kijkers; 3,2 miljoen mensen 18-49

Dat zijn bijzonder mooie cijfers, maar bevatten geen mobiele streams. De daadwerkelijke cijfers lagen dus alleen al in de Verenigde Staten hoger dan dit. En het is sowieso een bijzonder hoog aantal. Ter vergelijking: The Walking Dead trok met de eerste aflevering van het achtste seizoen 11,4 miljoen Amerikanen naar AMC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.