search

Ons nieuws van donderdag 1 februari 2018

'Watchmen' vindt regisseur voor pilot
Series / Nieuws

'Watchmen' vindt regisseur voor pilot

De serie krijgt in eerste instantie enkel een pilot.

Het is nog altijd niet zeker wat Damon Lindelofs Watchmen-serie precies zal brengen, maar de ontwikkeling van de HBO-serie is echt. The Hollywood Reporter stelt dat Nicole Kassell, die meerdere afleveringen van The Leftovers maakte, de première van de serie zal maken.

HBO heeft enkel een pilot besteld van de serie, dus het is niet zeker of die er ooit ook echt komt. Wel weten we dat het een nieuwe verfilming van de gelijknamige graphic novel uit 1986 van Alan Moore en Dave Gibbons wordt en niet hetzelfde - als onverfilmbaar geziene - verhaal zal vertellen als de film van Zack Snyder uit 2009.

Watchmen speelt zich af in een wereld waarin gekostumeerde helden - zonder krachten - bestaan en door een experiment een wezen met superkrachten ontstaan is. Als een gepensioneerde held vermoord wordt, blijkt er meer aan de hand te zijn. De pilot wordt in de loop van de maand maart opgenomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DC maakt Superman-loze serie 'Metropolis'
Series / Nieuws

DC maakt Superman-loze serie 'Metropolis'

De show draait om Lois Lane en Lex Luthor.

DCs nieuwe streamingdienst gaat een interessante serie maken; Metropolis genaamd. Interessant vooral omdat de grote held uit die stad, Superman, nergens te zien zal zijn in de serie. In plaats daarvan doen Lois Lane en Lex Luther onderzoek naar paranormale zaken, nog voordat de Man of Steel langskomt.

De live-action serie wordt geproduceerd door John Stephens en Danny Cannon en krijgt in eerste instantie dertien afleveringen. De show zal in 2019 te zien moeten zijn en heeft al een synopsis gekregen. Die luidt als volgt:

"Gesitueerd in de wonderlijke City fo Tomorrow voor de komst van Superman, volgt Metropolis Lois Lane en Lex Luthor die de wereld van fringe wetenschap onderzoeken en daarmee de duistere en bizarre geheimen van de stad blootleggen." Daarmee is het de derde serie die zich in een DC-wereld afspeelt zonder de hoofdheld. Krypton van syfy draait immers om een Superman-loze wereld en Gotham van Fox om een Batman-loze stad.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooie nieuwe poster Superman-serie 'Krypton'
Series / Posters

Mooie nieuwe poster Superman-serie 'Krypton'

Vanaf maart te zien.

Syfy heeft een nieuwe poster vrijgegeven van Superman-prequel Krypton, die ingaat op het verhaal van de grootvader van de man van staal. De serie stelt zich de vraag: wat als Superman nooit bestaan zou hebben?

Krypton speelt zich twee generaties voor de vernietiging van de thuisplaneet van Superman, Krypton, af. Centraal staat Seg-El, gespeeld door Cameron Cuffe, de grootvader van de legendarische Superman. Hij krijgt te maken met een gruwelijke keuze: die tussen het redden van zijn thuisplaneet, of die laten vernietigen en het bestaan van zijn toekomstige kleinzoon veiligstellen.

De serie is vanaf woensdag 21 maart op Syfy te zien en niet verbonden aan het The CW-universum. Dat wil dan weer niet zeggen dat er helemaal geen versie van de man van staal naar de serie komt, al lijkt dat eigenlijk redelijk onwaarschijnlijk gezien de tijd waarin het geheel zich afspeelt.

Of en wanneer de serie eventueel naar Nederland komt is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.