search

Ons nieuws van maandag 19 februari 2018

Waarom we graag series over het einde van de wereld zien
Series / Nieuws

Waarom we graag series over het einde van de wereld zien

Een dystopische wereld is cool!

Populaire series (en films) blijken de laatste tijd steeds vaker op een of andere manier over het einde van de wereld (of een fictieve versie ervan) te gaan. Denk maar aan de films Mad Max en The Hunger Games, maar ook aan de populaire series Black Mirror en Game of Thrones. Een dystopische wereld is cool!

Dit viel mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht ook op na het zien van bijvoorbeeld de eerder genoemde titels. De films en series toont een steeds sombere toekomst. Maar waarom?

"Dergelijke series zijn populair omdat mensen er iets van hun eigen belevingswereld in herkennen," vertelde Dan Hassler-Forest aan het Financieel Dagblad. "De huidige obsessie voor dystopie zegt dus iets over het politieke en economische landschap van de kijker. In hoeverre weerspiegelt die een tijdsgeest waarin het steeds moeilijker lijkt om een positief toekomstbeeld te schetsen?"

Een gegeven daarbij is dat de wereld vooral door mannen wordt gered.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeffrey Tambor echt ontslagen bij 'Transparant'
Series / Nieuws

Jeffrey Tambor echt ontslagen bij 'Transparant'

Maar hoe gaat het verder?

Amazon heeft het nu officieel gemaakt: Jeffrey Tambor keert niet terug in Transparant. De acteur kwam in opspraak toen er gesteld werd dat hij vrouwen seksueel geïntimideerd zou hebben. Nu heeft dat dus gevolgen en mag hij niet meer terugkeren.

Showrunner Jill Soloway laat weten dat ze actrice Trace Lysette heel erg wil steunen en dat ze ervoor wil zorgen dat de serie een veilige plek blijft voor iedereen om te werken.

"Ik heb groot respect en waardering voor Van Barnes en Trace Lysette, wiens moed om te spreken over hun ervaring bij Transparant een voorbeeld vormt voor het leiderschap van dit moment dat onze cultuur nodig heeft. We zijn dankbaar aan alle transmensen die hun visie op Transparant gedeeld hebben en nemen nu definitieve acties om te zorgen dat de veiligheid en waardigheid van elk individu bewaard blijft."

Hoe het personage van Tambor uit de serie geschreven wordt is niet bekend. Het vijfde seizoen zal vermoedelijk breder verteld worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nostalische beelden 'Karate Kid'-serie
Series / Trailer

Nostalische beelden 'Karate Kid'-serie

Oude bekenden keren terug.

Wie is er niet opgegroeid met The Karate Kid? De franchise keert later dit jaar nog terug op YouTube Red, met een serie waarvoor interessant genoeg ook Daniel LaRusso en Johnny Lawrence terugkeren. Kortom: Ralph Macchio en William Zabka gaan weer met elkaar vechten in de Cobbra Kai dojo.

De serie pikt het verhaal dertig jaar na het All Valley Karate Tournament op. De serie met afleveringen van een half uur, vindt Daniel en Johnny op hele andere plekken in hun leven. Waar Daniel zijn best doet als familieman en de trotste eigenaar van de grootste autohandelaar van de Valley, is Johnny helemaal afgezakt en een dronkaard, een antiheld die in Reseda leeft en allerhande baantjes aanneemt om rond te komen. Hun rivaliteit herleeft weer als ze elkaars levens weer betreden en Johnny zijn wortels in de Cobra Kai herontdekt en de beruchte dojo wil heropenen.

De serie zal dit jaar nog te zien zijn, al is de datum waarop nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.